Almanya fakirleşebilir mi?

Din tartışma konusu değil o tarzda da birçok konu var burada uzatıp konuyu dağıtmanın pek manası yok. İkiniz de kendi içinizde haklısınız çünkü ikinizin de dedikler doğru, en iyisi uzatmamak ve konuyu dağıtmamak.
Bir şey yanlışsa yanlış denilir, doğruysa doğru. Körü körüne hiçbir şeye bağlanılmaz. İki medeni insan güzel bir şekilde konuşup tartışabilir diye düşünüyorum. Sonuç olarak 2021 yılında yaşıyoruz, 1800'lü yıllarda değil.
 
Bir şey yanlışsa yanlış denilir, doğruysa doğru. Körü körüne hiçbir şeye bağlanılmaz. İki medeni insan güzel bir şekilde konuşup tartışabilir diye düşünüyorum. Sonuç olarak 2021 yılında yaşıyoruz, 1800'lü yıllarda değil.
Evet fakat burası o konu değil yeni bir konu açın istediğiniz kadar tartışın.
 
Hocam cihad nedir bir araştırın.
Benim istediğim bu değildi, terör örgütlerini bir dinle bağdaştırmak mantıklı değil. Şimdi bir terör örgütü çıkıp biz Yahudiliği yayacağız dese Yahudiler bunu destekler mi? Desteklemez, terör örgütleri dinlerle bağdaştırılamaz.
Evet fakat burası o konu değil yeni bir konu açın istediğiniz kadar tartışın.
Çok uzatmayacağım zaten, bir tane mesaj yeterli. Konuları baltalayanları sevmem, o yüzden bu davranışta bulunmam merak etmeyin.
 
Hocam kuranı okudunuz mu? Bugün taliban ordusu halkın önünde bir kadını silah ile öldürdü. Ve işin garip tarafı kurana göre haklı olması.
Amerikan askerleri de binlerce kadına tecavüz etti, öldürdü. Onlar zengin dolayısıyla haklı mi? Yaptıkları da doğru mu? Zenginlikse eğer konu o zaman İslam'ın zenginleşmenin önünde engel olan kurallarını yazmanız gerekli. Taliban neden kötü bir de size göre? Kadın vurduğu için mi yoksa fakir olduğu için mi? Konu sadece İslam ve zenginlik/fakirlik ilişkisiyse Körfez ülkelerini gezmeni, milli gelirlerini araştırmanı tavsiye ederim. Şimdi diyeceksin ki petrolleri var, öyleyse o paraları nerelerde yatırım yaparak değerlendiriyorlar onları da araştır derim. Ama teknoloji dersen, cevap olarak İslam'ın teknolojik gelişmeleri engelleyen kuralları var mı diye sorarım. Kısacası fakirlik-dini inanç ilişkisini araştırırken farklı etkenleri göz ardı ederseniz bunu yaparken yine size kötü gelen farklı uygulamaları zengin/fakir ayrımına tabi tutarak değerlendirirseniz fikirleriniz gerçeklikten dolayısıyla bilimsellikten uzak olur. Daha basit anlatmak gerekirse kadın öldüren fakir kadın öldüren zenginden daha kötüyse sizin için, dahası zenginin kadın öldürmesi zikredilmeye değer bile görülmüyorsa ortada ciddi bir muhakeme sorunu var demektir. Ortada zengin Müslümanlar da varken fakir Müslümanları örnek vererek İslam'ı fakirliğe sebep gösterirsen de ciddi muhakeme sorunu var demektir. Ahlaki yozlaşma, kültürel yozlaşma, gelir adaletsizliği, hukuki adaletsizlik, tembellik, açgözlülük gibi onlarca etken varken toplumların fakirlesmesi ve gerilemesine sebep bütün bunları göz ardı edip belirli bir inancı hedef yapmak kimim işine gelir sorgulamak gerekiyor. Ülkede bir kesim dini kullanıp zenginlesiyorsa diğer kesim de din karşıtlığı yapıp zenginlesiyorsa geriye kalan sıradan halk da her iki tarafın borozanligini yapıyorsa bana göre fakirliğin, geri kalmışlığın en büyük sebebi eğitimsizlik ve bilinç eksikliğidir.
 
50'lerde süt kuyruğuna giriyorduk bak Merkel heryere kilise yaptı cebindeki telefonu çıkar diyen dayılar olmadığı için sanmam.

Senaryoya gelirsek Türkiye ve Almanya herşeyi değiştirsin ülkeyi fabrikaları coğrafyayı vs. Anadolu'da ki Almanya tekrar zenginleşirken Avrupa'da ki Türkiye o zenginlikten çöküşe geçer.
E7iTUVyWUBsG782.jpeg
 
Halkı din ile sömürülemeyeceği ve akılsız insanları yönetime geçirmeyecekleri için fakirleşemez. Tek sebep savaş.
 
Din ne zengin eder ne de fakir eder. Din insanın hayatını kolaylaştırmasını sağlayan kurallar bütünüdür. İslam'da bir dindir. Peki din insanın rahatlık içinde yaşamasını istemez mi?
 
Evet fakirleşebilir. Fakat bunun kısa sürede olacağını düşünmüyorum. Avrupa ülkeleri sadece göç almıyor ayrıca göç de veriyor. Üretimin çoğu Çin'e kaydığından beri ve aşırı inovatif şeylerin Avrupa'dan çıkmadığını düşünüyorum. Özellikle Almanya yenilikçiliği ile bilinen bir ülke değil. Sokak röportajlarına baktığımda gençlerin bunu dile getirdiğini görüyorum. Tabi bunlarla koskoca ülkenin durumunu belirlemek ve tespit etmek mümkün değil ama şuan ki düzende Almanya'nın aşırı fakirleşmesi mümkün değil fakat çok da ufak olsa 50 yıl içinde fakirleşeceğine kesin gözüyle bakıyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı