Aleron321

Hectopat
Esenlikler, 19 yaşında Siyaset Bilimi okuyan bir üniversite öğrencisiyim. Gelecekte yüksek lisans ve ardından doktora, çeşitli yatırımlar gibi sebeplerden dolayı (ve tabii ki söylemekten çekindiğim ama modern insan ihtiyacı olan düzgün bir ev ve arabaya sahip olma isteği) bana göç etme ya da bir şekilde çalışma izni alma fikrini verdi.

Akıcı olmasa da iş hayatında sorun yaşatmayacak derecede İngilizce konuşabiliyorum (B2 diyebilirim) ve yanında İspanyolca öğreniyorum (Almanya hakkında ikna olursam bizzat Almanca C1 kursuna yazılmayı düşünüyorum)

Meslek olarak daha önce grafik tasarım yaptım ve şu an sanayide çalışıyorum. Ayrıca çalıştığım yerde yabancı uyruklu kişiler olmasından dolayı Türkçe konusunda zorlandıkları için İngilizce konuşuyorum bir nevi pratik oluyor benim için.

Benim gibi bir üniversite öğrencisi Almanya'ya legal bir şekilde nasıl göç edebilir veya orada okuyabilir/çalışabilir? Ayrıca orada siyasi, dini, milli konulara bulaşmam bile oradaki Almanlar ve Türkler ile bir sorun yaşamak kaçınılmaz mı? Türklere zorbalık var mı, Oradaki Türkler ve yeni gelenler arasında zorbalık olayları vesaire dönüyor mu?

Adım adım açıklayabilecek biri de olursa çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı