Almanya'ya nasıl gidilir?

Git Almanya'da 1500 euro'da aşağı işe yakın ev bul sensin. Sadece bu kısmı okudum ve cevap verdim gerisini okumadım işim var. Ben ilgilenmiyorum nereye gidersen git kafanda bitirmişsen ama kendine yazık edersin hayatında mahvolur diye dedim. Bu millete iyilik yaramıyor.
Ben demiyorum ki Türkiye 4/4'lük sen olayı anlamıyorsun orası da işçi için aynı diyorum.
''Orası da işçi için aynı'' mı? Asgari ücret 1.498,00 EUR TL ye çevirdiğinde 8.171 TL eder. Size şöyle söyleyeyim bir asgari ücretle çalışan işçi Türkiye'de İphoneX almak istese 3 maaşı ile ucu ucuna alıyor. (İphone meraklısı değilim. Hatta hiç kullanmadım bile) Almanya'da çalışan bir asgari ücretli işçi 1 aylık maaşı ile 1 İphoneX alabiliyor. Baya aynıymış? Hayır başka ülkede mi yaşıyorsunuz yoksa bize şaka mı yapıyorsunuz? Anlam veremiyorum konuşmalarınıza.

Git Almanya'da 1500 euro'da aşağı işe yakın ev bul sensin. Sadece bu kısmı okudum ve cevap verdim gerisini okumadım işim var. Ben ilgilenmiyorum nereye gidersen git kafanda bitirmişsen ama kendine yazık edersin hayatında mahvolur diye dedim. Bu millete iyilik yaramıyor.
Ben demiyorum ki Türkiye 4/4'lük sen olayı anlamıyorsun orası da işçi için aynı diyorum.
Merak etme hayatım mahvolmaz çünkü gidenlerin hepsi memnun ve asgari ücret orda 1300 1400 Euro birşey miş en ucuz ev kirası 700 Euro felan mış kalan para ile geçinme yeter bile türkiye de 1600tl asgari ücret ev kirası 1000 TL İstanbul kısaca şunu diyem sen avrupanın yaşamı ile burayı bir edemezsin

Merak etme hayatım mahvolmaz çünkü gidenlerin hepsi memnun ve asgari ücret orda 1300 1400 Euro birşey miş en ucuz ev kirası 700 Euro felan mış kalan para ile geçinme yeter bile türkiye de 1600tl asgari ücret ev kirası 1000 TL İstanbul kısaca şunu diyem sen avrupanın yaşamı ile burayı bir edemezsin

Almanya'da iscilerin %10'i ya da daha azi asgari ücret alir bence (Istatistik degil kendi fikrim bu...), 25 seneye yakin buradayim o kadar cevrem var asgari ücret alan pek görmedim ben ha eger alan varsa daha fazla sosyal yardim alabilmek icin bile bile asgari ücrete calisiyordur büyük ihtimal.
Eger vasifli isci iseniz 2000 - 2500 €'dan asagi almazsiniz. Ha eger mesleginiz yoksa dönercilik, temizlik falan yapacagim diyorsaniz rahat 1800 € alirsiniz + Sosyal yardim.

Almancıların kızları da at gibi oluyor. :cool:
İltica etmek için böyle bir nedeni olana boynumuz kıldan ince. :)
Ama arkadaşa hatırlatayım onlar Türk gibi yaşasa da almanlardan beter kültürleri var.
Seni boynuzlaması 2 gün alır.
Aldatma görecelidir kardeşim asla bilemezsin. Önyargı bu. Göreceli derken Alman aldatır Türk aldatmaz ya da açık kadın aldatır kapalı kadın aldatmaz olarak düşün.

@Neşeli Enginar Abi peki oradaki fiyatlar nasıl? 2000 Euro'dan hesaplarsak yaklaşık 6-7 kat civarı daha fazla alıyor Almanya'dakiler. Fiyatlarda o kadar düşük mü?

Birim olarak düsünürsek evet cok düsük. TL'yi unutun yani TL Türkiye'de kaldi.
Söyle anlatayim kendimden örnek vererek tüm masraflarimi ciktiktan sonra her iki ya da üc ayda bir üst seviye bir sistem rahatlikla düzebilirim mesela.

Örnegin bu ay bir Türk marketinin kampanyasi su sekilde;

ramadan-spezial_1.jpg ramadan-spezial_2.jpg ramadan-spezial_3.jpg

Bu fiyatlari birim olarak düsünürseniz demek istedigimi anlayacaksiniz.

Sevgiler :)

Söyle anlatayim kendimden örnek vererek tüm masraflarimi ciktiktan sonra her iki ya da üc ayda bir üst seviye bir sistem rahatlikla düzebilirim mesela.

Eki Görüntüle 306380Eki Görüntüle 306381Eki Görüntüle 306382

Kıymanın fiyatı yeterli oldu abim fazla bir şeye gerek yok yüreğim kaldırmıyor :D

Eki Görüntüle 306380Eki Görüntüle 306381Eki Görüntüle 306382

Çok İyi miş inanın yaşamınız iyi böyle olmasını dilerim hep hayallerim olursa gerçekleşirse iyi olacak :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı