Altyapı 79 Mbps VDSL2 destekliyorsa ne yapılmalı?

Dostum modemine VDSL sinyali almadan senin hattinin neyi kaldirdigini kimse bilemez. Ama sunu bilmelisin: Eger kablolamalarda sorun yoksa sana 79 diyorsa altyapı sorgulamalari rahat 100 alirsin. Tabii bu hat yogunlugu, SNR degerin hat zayiflama degerin dahilinde... Sen eger zaten Türk telekomdaysan 100 Mbps'yi unut :) adamlar senin hattinin degerlerine degil altyapı sorgulamada cikan hiza bakiyorlar, cünkü bilgisizler. Ama TürkNet milenicom gibirnet gibi ISS'lerde olsan oralar sana 100 verirler... Adamin saha dolabina uzakligi 350 metre ve 75 Mbps aliyor. Hat altyapı iyiyse sorun olmaz... Kalabalik yerdeysen bu da sorun :)

@cevapver Ben alabilir miyim? 80 Mbps. Kaclik paket almalıyım?
Screenshot_2020-08-17-01-35-09-268_com.android.chrome.jpg

@cevapver ben alabilir miyim? 80 Mbps. Kaclik paket almalıyım?
Eki Görüntüle 641179

Hangi ISS'den almayi düsünüyorsunuz? Saha dolabi cok yakin. Eger 100 Mbps veren bir ISS'den alirsaniz modem degerlerinize bakarak anlayabiliriz. Su an VDSL mi kullaniyorsunuz?
Bu arada altyapı sayfalarinda VDSL görüp geldi diye erkenden sevinmeyin :) bu akilli Türk Telekom eski saha dolaplarindaki kablolari yeni dolaplara aktarmadan altyapı sorgulamaya hizlari giriyor. Su an aynisi bende. Tüm sorgulamalarda cikiyor ama NetSpeed'i arayip gecmek istiyorum 75'e deyince 2 gün sonra arayip Türk Telekom'dan ret geldi cünkü kablolar aktarilmamis diyorlar. Ben de biliyorum aktarilmadigini ama isler belki hizlanir diye basvuruyorum:) aktarma olsa kesin internet bir süre kesilir oradan anliyorum. Bu olay haftalar hatta aylar bile sürebiliyor. Adamlar bütün semtte alt yapiyi fiber kabloya ve yeni kabinlere parca parca degistirmis ama aktif etmeyi ve test etmeyi en sona toplu halde yapiyor.

Son düzenleme:

Bu konuyu tekrar açıyorum amaç ise net bilgi almak. Müdürlükle falan uğraşmak istemiyorum açıkçası. Paket değişimi ile bu hızı alabilir miyim?

Eki Görüntüle 641156

Saha dolabına mesafem 122 metre imiş:
Eki Görüntüle 641157

Ve banaa 79 Mbp/s'e kadar verebiliyorlar. Altyapı VDSL2, nasıl bu hızı veriyorlar? 100 Mbp/s almam gerekmiyor mu?

Ben buradaki 50 Mbp/s hız paketini alsam verirler mi? Altyapı VDSL2, 79 Mbp/s'e kadar destekliyor, saha dolabına olan mesafem 122 metre. Daha ne istiyorlar anlamıyorum. TürkNet falan geç demeyin, taahhüt denen lanet şey devam ediyor. Cayma bedeli ise 1400 TL.

Türk Telekom kullanıyoruz yıllardır 10 yıl vardır belki tamamen alt yapısal alt yapı iyi ise hızında iyi oluyor mesela benim böyle 120 TL ödüyorum. Ki 100 megabit benim normalde modem bozuk ondan 85 alıyorum :)

Dosya Ekleri

• fghjghfh.png
    fghjghfh.png
    63,8 KB · Görüntüleme: 73
Neden hakem heyetine başvuru yapayım? Sıkıntı mı var acaba kendilerinden kaynaklı?

Cayma bedeli yasalara göre yasak ben 3 kere bu yoldan 1 kuruş ödemeden kurtuldum e devlet üzerinde yapılabiliyor.

Almadığınız hizmetin ücretini ödemezsiniz çünkü bu da hukuken yasal değil yani cayma ücreti diye dayatılan sacma ücretlerle bilmeyen insanları kolay kandırabiliyorlar. THH giderek cok kolay bir şekilde bu sorunu asmak kolay hatta ve hatta üstüne para bile alabilirsiniz.

Almadığınız hizmetin ücretini ödemezsiniz çünkü bu da hukuken yasal değil yani cayma ücreti diye dayatılan sacma ücretlerle bilmeyen insanları kolay kandırabiliyorlar. THH giderek cok kolay bir şekilde bu sorunu asmak kolay hatta ve hatta üstüne para bile alabilirsiniz.

Dostum o olay cetrefilli. Tamamen sizin basvuru yaptiginiz ilcenin hakem heyeti ile alakali. Ayni sekilde ben ve bir tanidigim basvuru yapti, ret yedik. Yani tamamen kanunlar oradaki memurlarin insiyatifine kalmis. Adamlar kafalarindan yorumluyorlar kanunu. Gecen burada bir arkadas Telekom'u vermis THH ye, 9 ay savunma yollamamis Telekom ve buna istinaden THH bilirkisi tayin etmis. Bilirkisi de haklisiniz ama basvuru dilekceniz yanlis yazildigi için Red vermis. Tamamen kisinin insiyatifine kalmisiz... :)

Paket ADSL, modem arayüzünde ADSL2+ bağlantı tipi vs görünüyor, paket değiştirmediğim sürece nafile. Paket 16 Mbp/s paket o yüzden THH işini geçin, benim asıl merak ettiğim paketimi 50 Mbp/s yaparsam yani Hipernet geçersem o hızı verecekler mi.

Paket ADSL, modem arayüzünde ADSL2+ bağlantı tipi vs görünüyor, paket değiştirmediğim sürece nafile. Paket 16 Mbp/s paket o yüzden THH işini geçin, benim asıl merak ettiğim paketimi 50 Mbp/s yaparsam yani HiperNet geçersem o hızı verecekler mi?

Tekrar diyorum sana VDSL sinyali verilmeden alabilirsin diyemez kimse. İçin rahat edecekse söyle diyeyim saha dolabina bu yakinlikta 100 bile alirsin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı