Altyapı Çalışmaları Durdu mu?

Türkiye'de altyapıyı mevcut ttnet hattı üzerinden dağıtıyor firmalar. İstanbul içinde ilçeye göre değişiyor tabi ancak bildiğim kadarıyla mevcut olan bağlantıyı iyileştirmeye yönelik bir çalışma yok.
 
Çeşitli konularda yakın zamandaki çalışmalardan bahseden kişiler gördüm. Oluyor ama bize olmuyor anlaşılan. Benim 75 metre ötemde fiber var bende yok. Altyapıdan kastınız fiber diye düşünüyorum. İstanbul'un İstanbul adını hak eden yerlerinde ne kötüsünden de olsa bağlantı olduğunu düşünüyorum.
 
Alt yapı çalışmaları oluyor ama asıl öncelik hiç olmayan yerlere götürmek ve kar getirecek yerlerde kapasiteyi arttırmak galiba. Bir ara ortak alt yapı kuracaklardı tüm şirketler, hatta OTAŞ adıyla şirket te kurulmuştu ama ne alemde bilemiyorum. Alt yapı götürürken yaptıkları masrafı en kısa sürede nerede geri alacaklarsa ilk oralara götürüyorlar genelde.
 
İkamet ettiğin ilçe ile alakalı Ttnet yada Superonline'a başuvuruda bulunabilirsin en azından aklıma başka birşey gelmiyor malesef.
 
İkamet ettiğin ilçe ile alakalı Ttnet yada Superonline'a başuvuruda bulunabilirsin en azından aklıma başka birşey gelmiyor malesef.

VDSL alt yapı mı yok yoksa internet alt yapısı hiç mi yok bu önemli. Eğer VDSL yoksa büyük ihtimal komşuları erken kaptığı için konu sahibine port kalmamıştır. ADSL alt yapı olmayan yer İstanbulda hiç yok diye biliyorum ama yanılıyor olabilirim.
 
Türk Telekom'da istifalar ve bazı atamalar oldu malum, durumu pek iyi değil. Bankalar devraldı şirketi. Altyapı döşeme izni de bir nevi onların tekelinde olduğundan yavaşlama olabilir.
 
Ülke genelinde altyapı çalışmaları yavaş da olsa devam ediyor. Böyle olması gerekiyor da zaten. Sonuçta ülkenin altyapı konusunda tekeli Türk Telekom. Belki bankaların elinde ilerleyen dönemlerde eski günlerine göre daha iyi hizmet verebilir.

Bence en ideali yarı devletin elinde yarısı ise yerli özel yatırımcılara düzgün bir ihale ile devredilmeli. Bu şekilde hem devletin finans yükü azalır hem de yatırımcılar doğrudan altyapı erişimi elde etmiş olur.
 
Altyapı süreci yavaş yavaş devam ediyor ama gördüğüm kadarıyla İstanbul da en çok Kartal ilçesine yatırım yapılmış olabilir her yerde Fiber kabinleri var yani bir kaç sokak gezsen 5 6 dan fazla Fiber kabini bile bulursun o kadar fazla ama gel gör ilçenin geneli eski binalarla dolu bir gelişme yok hatta insan yok fazla belediye ayakta uyuyor.
 

Geri
Yukarı