Çözüldü Altyapı için TTNET abonesi olmak şart mıdır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

sasafat

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,

Konuda bahsettiğim gibi Konya/Akşehir ilçesinde bir köyde ailem yaşıyor ve internet altyapısı isteyen kullanıcı az olduğundan ya da internet altyapısı olmadığı için başvuru yapan yoktur, tam olarak bilemiyorum. Her neyse altyapı mevcut değil, TTNET müşteri hizmetlerini aradım pek sallamadılar, ben de e-Devlet açık kapı sistemi üzerinden Online bir dilekçe yazdım ve konuyla alakalı bugün beni Türk Telekom Konya il müdürlüğünden aradılar ve internet başvurusu yapmadığım gözüküyormuş, neden doğrudan altyapı istediğimi sordular. Altyapı, internet isteyen kullanıcı sayısına göre kar/zarar hesabı, fizibilitesi yapılıp ona göre çekiliyormuş. Benden önce bir kişi internet başvurusunda bulunmuş, ben de başvuru yaparsam muhtemelen altyapı getirileceğini söylediler.

Ama benim asıl amacım altyapı başvurusu yapıp TurkNet gibi ayrı bir ISS üzerinden internet hizmeti almaktı. Bunu da adama soramadım ne yazık ki. Düşündüğüm kadarıyla başvuru yaparken taahhütlü hizmet almamı isteyecekler yoksa altyapı gelmez diyecekler ama ben TTNET kullanmak istemiyorum. Bu konuda ne yapılabilir bilen arkadaşlar aydınlatabilirler mi rica etsem?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Arkadaşlar Türk Telekomla konuştum olay şöyle işliyormuş; Altyapısı olmayan müşteri başvuruyu yapıyor, istediği bir paketi seçiyor taahhütlü ya da taahhütsüz farketmiyor, istenilen paketlerin çoğunluğuna ve bölgenin potansiyeline göre karar veriliyor yine kâr/zarar hesabı gözetilerek, bakır, fiber, altyapı hazırlanıyor dolap konuluyor, daha sonra abonelik başvurusunda bulunan müşteriler aranıyor ve deniliyor ki biz altyapınızı çektik her şey tamam altyapınız şu hızları desteklemekte dilerseniz uygun bir zamanda saha ekipleri evinize gelip kurulumu yapıp internet bağlantınızı yapabilir. Siz de yok ben istemiyorum ya da istiyorum gelip bağlayabilirsiniz deyip desteklenen paketlerden birisini seçip alıyorsunuz. İstemiyorum dediğiniz taktirde size bir bedel yansıtılımıyor ve altyapınız çekildiği için gidip başka iss den hizmet alabiliyorsunuz. Ha altyapı geldiği taktirde benim yapacağım şey tuk telekoma bağlatmak daha sonra başka isse geçmek çünkü bu işlem çok hızlı olacaktır turk telekom kendisi yaparsa. Bu kadar.
İlgilenen arkadaşlara teşekkürler bilgi arayan arkadaşlara da bu konu yardımcı olacaktır diye umuyorum.
Türk Telekom'a başvurup başlantı kurulur kurulmaz istediğiniz diğer ISS'ye transfer edebilirsiniz. Ben öyle yapıyordum altyapı olmayan yerlerde.

Hocam ben sanırım yanlış yaptım bulunduğum yerde altyapı var ama gözükmüyor bunu bildiğim için Türk Telekom müdürlüğüne gidip ınternet başvurusu yaptım aynı gün gelip baktılar ve altyapı çıktı hemen iptal edip TurkNet'e başvurdum ve sonraki gün altyapı yok diye aradılar beni adamlar sırf kendi internetlerini bağlatalım diye altyapıyı yokmuş gibi gösteriyor ne yapabilirim başka bir ISS geçmek için şu an altyapı gözükmüyor.

Hocam ben sanırım yanlış yaptım bulunduğum yerde altyapı var ama gözükmüyor bunu bildiğim için Türk Telekom müdürlüğüne gidip ınternet başvurusu yaptım aynı gün gelip baktılar ve altyapı çıktı hemen iptal edip TurkNet'e başvurdum ve sonraki gün altyapı yok diye aradılar beni adamlar sırf kendi internetlerini bağlatalım diye altyapıyı yokmuş gibi gösteriyor ne yapabilirim başka bir ISS geçmek için şu an altyapı gözükmüyor.
Dostum yapacağın tek şey var Turk Telekoma gidip taahhütlü ya da taahhütsüz sana en uygun en ucuz paketi seçeceksin, gelip internetini bağlayacaklar. Daha sonra gidip turknet'e ya da diğer başka bir iss'e diyeceksin ki "Ben internetimi size taşımak istiyorum." gerisini onlar halledecek zaten. Sen bu durumu turknete ya da hangi iss'e geçmek istiyorsan onlara aynen olayı anlat; "sizde altyapım gözükmüyor ama aslında altyapım var." ve benim söylediğim çözüm önerisini sun. Eminim ki kabul edeceklerdir. Çünkü xDsl numarası var bu senin port numaran bu numara üzerinden internete açılıyorsun onu kendilerine alacaklar. Sanıyorum Turk Telekom altyapısı haritasını kullanıyor diğer iss'ler ve senin bulunduğun yer haritada güncellenmiş gözükmüyor bu sebeple altyapısız gözüküyorsun.

Türk Telekom'dan en ucuz taahhütsüz interneti bağlatıp bağlandığı gibi diğer ISS'lere geçebilirsiniz. Fatura zaten [(Kullanım Ücreti / 30) x Kullanılan Gün] şeklinde çıkacaktır.

xDSL hizmet numarası (e-Devlet üzerinden sorgulanabilir) ile de başka ISS'ye başvurabilirsiniz.

Hocam bağlantı olsun. Bağlantı yapıldığı gün taşımaya başvur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı