Ben yurt dışında yaşayan bir yakınıma ekran kartı, işlemci vs aldırsam, o bana kargoyla yollar ise ne olur ? Gümrüğe takılır mı ? Vergi vermem gerekir mi ?

Sipariş verirken bana kaç Tl kargo ücreti ödemem gerektiğini söyleyecek mi ?
Birde Amazon Store Card ile 10 $ daha ucuz alabileceğim yazıyordu bu hakkımı nasıl kullanabilirim ?
Kaar mı olur zarar mı uğraştırır mı yani

Sipariş verirken bana kaç Tl kargo ücreti ödemem gerektiğini söyleyecek mi ?
Birde Amazon Store Card ile 10 $ daha ucuz alabileceğim yazıyordu bu hakkımı nasıl kullanabilirim ?
Kaar mı olur zarar mı uğraştırır mı yani
İndirim almak istiyorsan şu iki yazıyı incele
alisveris-yurtdisi.blogspot.com.tr/2015/07/amazondan-50-dolarlk-gift-kart-alana-10.html
alisveris-yurtdisi.blogspot.com.tr/2015/09/amazondan-10-indirim-alma-yontemi.html

S.a ben SS. Siberia 3 alıcağım sizde SS. Rival almışsınız ürünün bozuk olarak gelme ihtimalı var mı? Varsa ne yapacağım?
Öyle bir durumda amazona ürünün bozuk olduğunu söylerseniz size yenisini yollarlar.
Şuan amazon app indirine 5 dolar indirim var ayrıca.Nasıl yapıldığı burada yazıyor.
alisveris-yurtdisi.blogspot.com.tr/2015/09/amazondan-5-dolarlk-indirim-kodu-alma10.html

Öyle bir durumda amazona ürünün bozuk olduğunu söylerseniz size yenisini yollarlar.
Şuan amazon app indirine 5 dolar indirim var ayrıca.Nasıl yapıldığı burada yazıyor.
alisveris-yurtdisi.blogspot.com.tr/2015/09/amazondan-5-dolarlk-indirim-kodu-alma10.html
Çok teşekkür ederim kullanıcağım.

Merhaba arkadaşlar bir sorum olacaktı sizlere amazondan logitech g633 headset almayı düşünüyorum ama ürüne eklenen gümrük vergisi diğer ürünlerinkine göre fazla geldi.Örneğin logitech g633 modelinin fiyatı 149,99$, gümrük vergisi olarak 69,72$ ekleniyor, logitech g993 modelinin fiyatı 199,99$, gümrük vergisi olarak ise 37,25$ ekleniyor.Yani demek istediğim pahalı olan kulaklığa neden daha az gümrük vergisi ödeniyor normalde tam tersinin olması gerekmiyor mu ?

Merhaba arkadaşlar bir sorum olacaktı sizlere amazondan logitech g633 headset almayı düşünüyorum ama ürüne eklenen gümrük vergisi diğer ürünlerinkine göre fazla geldi.Örneğin logitech g633 modelinin fiyatı 149,99$, gümrük vergisi olarak 69,72$ ekleniyor, logitech g993 modelinin fiyatı 199,99$, gümrük vergisi olarak ise 37,25$ ekleniyor.Yani demek istediğim pahalı olan kulaklığa neden daha az gümrük vergisi ödeniyor normalde tam tersinin olması gerekmiyor mu ?
http://amzn.to/1WQaNJF
Evet linke gidip baktım dediğin gibi saçma bence de amazon chatten sorabilirsin bunu. Ama amazonda eğer vergi fazla alınmışssa iade ediyorlar geri kalanı bence böyle vergiyle alırsan çoğu iade edilir. %20 civarı olması gerekiyor verginin.
Ayrıca bunu daha indirimli alabilmek için aşağıdaki yazılara bak. Sold by amazon ürünler için indirim yöntemleri var.
amazondan alışveriş: Amazondan 50 dolarlık Gift Kart Alana 10 Dolarlık Promosyon Kodu
amazondan alışveriş: Amazondan %10 İndirim Alma Yöntemi
amazondan alışveriş: Amazondan 5 dolarlık İndirim Kodu Alma(10 dolar Alışveriş Alt Limiti)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı