öncelikle sizin için de hayırlı olsun, ben amazonda bizim laptoptan daha iyi bir laptop daha görmedim ( fiyat/performans bakımından).
cevaplar
1) ben laptop ve upgradeleri ayrı sipariş ettim. yani ssd, ram bir sipariş laptop başka bir sipariş. Fakat bu konuda da bir bilgi paylaşmak istiyorum. laptopu tek başına sipariş etmeyin yanına muhakkak 5-10 doalrlık bir parça bir şey daha ekleyin öyle sipariş verin. bu şekilde yapınca Amazonun aldığı vergi sadece laptop almanıza göre daha düşük oluyor. mesela ben laptop ile birlikte sepetime şu ürünü ekledim.
ram ve ssd lerin yanına da şunu ekledim.
Buy m.2 Thermal pad, 70x20x1mm for M.2 2280 SSD NVMe Heatsinks (4PCS Pack): Heatsinks - Amazon.com ✓ FREE DELIVERY possible on eligible purchases
www.amazon.com
kargo bedelleri tek tek almaktansa 2-3 parça ürününü bir sepette almak daha mantıklı. import fee hesaplama yukarıda da dediğim gibi ben hala adamların algoritmasını çözemedim ama dediğim gibi mesela laptop tek sepet yapıp checkout yap ve hesapladığı import fee ye bak , sonra geri dön yanına ekle bir parça ufak bir ürün ve tekrar check out yap ve import fee nin nasıl düştüğünü gör. ben bunu tamamen şansa keşfettim.
2) ram konusunda şu ürünü tavsiye ederim, ben alırken bu namussuz 360 dolardı.
bunun avantajı 1.2 v de 3200 mhz hızda çalışması, uzman değilim kendi araştırmanızı tabiki yapınız ama ben olsam bunu alırdım bu fiyattan.
ben 1. spette laptop + ssd kutusu aldım ve herşey dahil 1925.99 USD ödedim.
2. spetim ise ram ssd ve thermal pad olarak oluşturdum ( ki bu teslim edildi zaten ) ve her şey dahil 543.96 USD ödedim.
3) bu tamamen size kalmış ben 10 usd indirim için laptop siparişimi ikinci kez iptal edip yeniden sipariş verdim, dediğim gibi bunu yorumlamak doğru değil çünkü tamamen kişisel tercih. doğrusu yanlışı olmaz bunun. Ama dediğim gibi tek bir ürün için yazan import fee 1 maddede yazdığım taktikle düşüyor bir bakmanızda fayda var derim ben.
ilginiz için teşekkür ederim, daha fazla sorunuz varsa sormaktan çekinmeyiniz bilgim ve tecrübem dahilinde cevaplarım. Selamlar.