Amazon Japonya'da dolandırıcı satıcı

er36po

Kilopat
Katılım
11 Kasım 2013
Mesajlar
4.781
Makaleler
9
Çözümler
4
Yer
Kars/ Ordu
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
İnşaat
Malumunuz, bir önceki konumda drectx 12'nin sistemimi nasıl katlettiğini belirtmiştim ya da açıklamaya çalışmıştım...
Esasen epey bir zaman yol almalarına rağmen yine de bu pahalılıkta (daha doğrusu TL'nin aşırı değer kaybından dolayı) sistemimi güncellemeyi düşünmüyordum. Bunun yerine, varsa çözüm yolları aramayı tercih ettim ancak çözüm 0 (sıfır, yok.) İlle de: "yeni GPU a-lı-na-cak" diyor kapiş üreticiler.

'Neyse, buluruz ucuz bir 3060 Ti ya da 3070 deyip aramaya başladım. Türkiye'de en ucuz 20-25 bin TL olan RTX 3070'i Amazon Japonya'da, hızlandırılmış kargo ve gümrük vergisi dahil yaklaşık 15 bin liraya bulup hemencecik aldım. Ertasi günün akşamı bir bakayım, bizim DirectX 12 🥒 destekli 3070'imiz yollanmış mı diye. Yok, hızlandırılmış kargo olmasına rağmen yollanmamıştı. Hemen satıcıyla iletişime geçtim, daha doğrusu geçmeye çalıştım ancak 2 gün sonra bile kendisinden bir yanıt alamadım. Döndüm başa, yani ilk yapmam gerekene: Satıcının profiline ve o profile yapılan yorumlara baktım... Meğer dolandırılan bir tek ben değilmişim. 'bak, bu iyi bir haber' dedim kendime 😁(insanın kendisini yalnız hissetmesi kadar kötü bir şey yoktur. O açıdan yalnız olmadığıma sevindim.)
Bu arada, körü körüne dalmamın esas nedeni; japonların satıcı olabileceğiydi. Yani orada da bizden birinin çıkabileceği ihtimelini vermemiştim 😡 (ayrıca evet, Japonlarda da dolandırıcı vardır, yine de tetbirli olmam gerekirdi ancak hatasından dolayı intihan eden Japon mühendisin etkisinde kalmış olabilirim.)
Dolandırıcının profili ve yapılan yorumlar:

Amazon Dolandırıcı.jpg


Naçizane faturam:

3070 Fatura.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Satıcısı amazon olmayan birinden yurt dışından asla alışveriş yapmayın, amazon Fransa üzerinden satıcısı amazondan ben ekran kartı aldım bana defter yolladılar, geri göndermeye çalıştım iade makbuzunu kabul etmedi kargo firmaları, elli kez konuştum müşteri hizmetleri ile en son bir tanesi amirinin yanına gidip derdimi anlatmış öyle paramı geri aldım :D
 
Amazon Germany'den ekran kartı almıştım. Pek salatalığa benzemiyor kasanın içinde 3 tane fanı falan var işte.
Şaka bir yana geçmiş olsun.

Amazon tarafından ilk defa böyle bir olay duydum. Bu arada satıcı Türkiye forumlarından Amazon Japonya ekran kartı olaylarını duyup böyle bir dolandırıcılık işine girmiş olmasın.
Biri Türkçe biliyor, Türk falan demişte.
 
Son düzenleme:
@Ashes evet, görüştüm ancak yanıt bekliyorum. Fazla uğraştırmadan para iadesinin yapılacağını umuyorum.

@theomgcat uzun bir zamandır bu ortamlardan uzaktın, o yüzden biraz da dalgınlığıma geldi. Yoksa satıcının kim veya nereden sattığının bir önemi yok. Önemli olan satıcının notlarıdır.

@DellaPesco önceki yıllar, başta Amazon da olmak üzere, yurt dışından çokça alışveriş yapar, dolandırıcılara da bulaşmazdım ama sanırım uzaklaşmanın sağladığı dalgınlık yüzünden oldu bu sefer.
Profilin yorumların diğer sayfaları da var ve sanırım çoğunluğu Türk. Dolandıran da Türke benziyor. Çünkü yorumculardan biri Whatsapp'tan kendisiyle yazışmış görünüyor.
 
Allah'ım kafaya bak Amazon Japonya başlı başına bir risk iken yetmiyor satıcısı farklı olan bir yerden 15 bin TL verip sipariş veriyor yazık çok yazık demek 15 bin lirayı kolay kazanıyorsunuz yoksa o parayı ödeyecek birisi inciğini boncuğuna kadar bakar. Az para mı?

Amazon'da satıcı farklı olup gümrük vergisini karşıladığını nerede gördünüz merak ettim onca yıldır Amazon Eu'dan amazon.com'dan sipariş veririm böyle bir şey görmedim Amazon dışında hiçbir satıcı karışmıyor genelde o topa girmiyor.

Bile bile lades olmuşsunuz ama üzülmeyin Amazon bir şekilde destek olur diyeceğim ama japonların sağı solu belli olmuyor.
 
@Falcon78 asgari ücretle alınabilecek, orta segment sayılan bir GPU bile alamayan meblağ çok mu yoksa değersiz mi?

Vergi olayını anlamadınız sanırım. Bu bağlamda vergi yorumun alakasız.

Ben o parayı alırım, sıkıntı yok. Sadece olan zamanıma olacak.
Konuyu açmamın nedeni de insanları bu sahtekarlara karşı uyarmaktı.
 
@Falcon78 asgari ücretle alınabilecek, orta segment sayılan bir GPU bile alamayan meblağ çok mu yoksa değersiz mi?

Vergi olayını anlamadınız sanırım. Bu bağlamda vergi yorumun alakasız.

Ben o parayı alırım, sıkıntı yok. Sadece olan zamanıma olacak.
Konuyu açmamın nedeni de insanları bu sahtekarlara karşı uyarmaktı.

Kusura Bakma'da belli bir IQ'ye sahip kişiler bu tufaya düşmüyor azıcık araştırma ile neyin ne olduğu ortaya çıkıyor, fiyatı görünce balıklama atlarsanız uğraşır durursunuz neyse uzatmaya gerek yok inş. Paranızı kurtarırsınız.

Ben sadece şunu söyleyebilirim yurt dışı Amazon'dan ürün alacaksanız satıcı Amazon olması şart oğlu şart bu kadar basit. Şu konuyu Dh'de açsanız herhalde alay konusu olurdunuz.
 
@Falcon78 kardeşim, emin ol saç telin kadar yurt dışı alışverişim var. Bu güne kadar da hiç dolandırılmadım. Bunda da olan zamanıma olacak sadece. Sen dert etme 🙂
Ayrıca, biraz ağır olacak ama DH çöplük...
Her ne kadar orada da değerli dostlarım olsa da, bu, Türkiye'nin bütün trolleri topladığı gerçeğini değiştirmiyor. Bu bağlamda, bu tarz bir konuyu alay konusu edebileceklerine şaşmamalı.
 
İki gündür japonlara atmadığım mail kalmadı. Hepimiz adına yazdım. Adamın yolladıgı sahte faturayı ekledım yorumlarımızı ekledım. Sureklı surec surec surec bekleyın dedı ama artık proseduru bırakmasını ve mudahale etmesını yazdım. Adamın Bulgaristan'da oturup almaya numarası oldugunu, mesajlara cevap vermedıgını her seyı en ınce ayrıntısına kadar yazdım. Son malimde Türkiye'deki insanlrı dolandırmaya devam ettıgını dukkanı kapatması ve inceleme altına alması gerektıgını soyledım sanırım ise yaradı. Dukkan kapatıldı sanırım. Bırcogumuzun parası hala havuzda havuzdakı parayı aktarmasın diye yazzdım sanırım dukkan kapandı sonuç gelınce buradan yazarım bunu yazmana sevındım umarım dıger arkadaşlar la burada ortk noktada bulusuruz. Hepımız adına yazdım. Dolandırıcı açıgı yakalamış uzun zamandır Amazon jp denizasırı Türkiye'ye gonderım yapmıyordu. O burada satış yaptıgı için bırcogumuz dustuk. Bunu da yazdım mailde hatta 3 gun önce Almanya'da Amazon işcılerı grev yapmıs belki dedım amazona sızın calısanlardan bırı cunku acııkları cok ıyı bılıyor. Sureyı nasıl uzatacagını falan. Amazona en son bana gonderılmeyecek bır urunun iadesını nasıl yapacagım su sayfayı hemen inceleme altına alın yazdım surecı kısaltıcaz merak etmeyın arkadaşlar.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı