Amazon Müşteri Temsilcisinin İlgisizliği

Yazışmayı görmedim ama böyle bir yetkisi olmadığını veya bir şekilde yapamayacağını söylemiştir diye tahmin ediyorum. Uzadıysa yapacak bir şey yok. Ayrıca amazonun müşteri memnuniyetinin çoğu zaman abartıldığını düşünüyorum ama bu olayda bana göre haksız değiller.
8 yıldır kullanıcısıyım. Böyle bir şey yaşamadım daha önce.
 
Bende kendilerine dedim ki, siz bana yeni ürünü yollayın ben yeni ürün geldikten sonra bozuk ürünü yollayayım.

Böyle bir şey yapmaları imkansız ki? Senin bozuk(?) ürünü yollayacağını nereden bilecekler, üründe sorun olduğunu nereden bilecekler belki sizde sorun var?

Değişim desem de böyle bir şey sunmuyorlar maalesef. İlla hediye çeki olarak iade alabiliyorum.

Ürünü karttan mı aldınız? Kart ile aldıysanız karta iade etmek zorundalar isteğiniz dışında hediye çeki ile iade edemezler.
 
Ürünü karttan mı aldınız? Kart ile aldıysanız karta iade etmek zorundalar isteğiniz dışında hediye çeki ile iade edemezler.
Dediğim gibi iade istemiyorum ben değişim istedim. O yüzden güncel fiyat teklif ettiler.

Böyle bir şey yapmaları imkansız ki? Senin bozuk(?) ürünü yollayacağını nereden bilecekler, üründe sorun olduğunu nereden bilecekler belki sizde sorun var
Kanıtlayabilecek teknik bilgiye sahibim. Video ile çok basit bir şekilde kanıtlayabilirim. Sadece bana insiyatif sunabiliriz yada sunamayız şeklinde dönüş yapmaları yeterli.
 
YouTube da yayın yapanlara da sponsorluk veriyorlar mıyımış? wow.
Eğer yayın başlığında #ad #primeday tarzı yazılar varsa evet veriyorlar. Ayrıca youtube diye belirtmedim yazılarımda. 10-20 izlenen kişilerden bahsetmiyoruz burada yayıncı derken. Twitchte amazon anlaşmalı yayın yapan çok fazla büyük yayıncı var.
 
6 ay geçmiş, hediye çeki olması mantıklı bence.

Nasıl yani, ürünü alalı 1.5 yıl olmamış mı?

Dediğim gibi iade istemiyorum ben değişim istedim. O yüzden güncel fiyat teklif ettiler.

Kanıtlayabilecek teknik bilgiye sahibim. Video ile çok basit bir şekilde kanıtlayabilirim. Sadece bana inisiyatif sunabiliriz ya da sunamayız şeklinde dönüş yapmaları yeterli.

Ne kadar teknik bilgiye sahip olursanız olun daha önce böyle bir şey yapıldığını duymadım. Ancak cevap verseler daha iyi olurmuş. Diğer türlü siz ürün değişimi istiyorsunuz ancak onlar hediye çeki mi verebileceklerini söylüyorlar?
 
Bende kendilerine dedim ki, siz bana yeni ürünü yollayın ben yeni ürün geldikten sonra bozuk ürünü yollayayım. Yayıncılara yaptığınız kıyakları görüyoruz. Hani biz Prime müşterilerine de düzgün bir hizmet sağlarsınız vs. muhabbet ettik.
Hiç bir firma bunu kabul etmez. Ticarette böyle bir etik yok yani. Sen önce sorunlu ürünü göndereceksin. Ürün incelenip rapor tutulacak. Daha sonra yenisi mi gönderilecek, amazon bakiye mi verilecek artık ne yapılacaksa işleme alınacak. Çünkü firmadan ücretsiz bir çıkış var ve sebebini kayıtlara geçmeleri lazım. Atıyorum ürünün çıkış sebebi, "değişim" diye sisteme girilir daha sonra sana gönderilir. Eski çalıştığım yerde buna benzer bir olay olmuştu. Patron direk arkadaşı sorumsuzluğundan ötürü işten çıkarmıştı. Şimdi oradaki çalışanlar niye böyle bir risk alıpta sana böyle bir şey yapsınlar ki. Senin 8 Liralık Prime üyeliğin mi garantör olacak oradaki çalışanlara. Kendini yayıncılarla bir tutman bile enteresan. Yayıncılara bile ürün gönderen firmalar bir çöp dahi gönderseler sponsorluk veya reklam sözleşmesi adı altında gönderiyorlar. Sence keyfi mi kıyak geçiyorlar. Çıkarları olmadıktan sonra takarlar mı onları sence.
 
İdarelik 50-100 TL'lik mouse alabilirsiniz. Ürünü siz geri yollamadan hangi marka size yenisini verir ki. Böyle bir talepte bulunmanız biraz garip geldi bana. Onun dışında iade değişim durumları nasıl işler bilemiyorum ben genelde sorunla karşılaşmıyorum Amazon tarafında.
Logitech ürününü geri istemeden yenisini yolluyor. Sadece imha etmeni istiyor.
 
Logitech ürününü geri istemeden yenisini yolluyor. Sadece imha etmeni istiyor.
Ya derdim o değil. Ben ürünü gönderirim. İster önce iade eder ister sonra iade ederim. Sıkıntı değil. Yöneticiye bir mesaj bırakmak bu kadar zor olmamalı. İnsiyatif alabilir miyim, alamaz mıyım bunu soruyorum. Ama dır dır 2 saat çok yordu.
 

Geri
Yukarı