Çözüldü AMD 5700 XT Driver Kurma Problemi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

DeepHorizon16

Hectopat
Selamlar dostlar. Yeni sistemimi topladım çalıştırdım. Ancak ekran kartı yazılımını kurarken ekran siyah oluyor ve birdaha gelmiyor. Nerdeyse 15 dakika bekliyorum ama herhangi birşey olmuyor. Gidip gelme şeklinde de değil tamamen siyah ekran kalıyor. Reset atınca anakart logosundan sonra tekrar siyah ekran oluyor. 20.4.2 sürümününde bu problemi yaşadım. Daha sonra format attım 20.2.2 WHQL sürümünde de yaşadım. Çözümü nedir?

Selamlar dostlar. Yeni sistemimi topladım çalıştırdım. Ancak ekran kartı yazılımını kurarken ekran siyah oluyor ve bir daha gelmiyor. Nerdeyse 15 dakika bekliyorum ama herhangi bir şey olmuyor. Gidip gelme şeklinde de değil tamamen siyah ekran kalıyor. Reset atınca anakart logosundan sonra tekrar siyah ekran oluyor. 20.4.2 sürümününde bu problemi yaşadım. Daha sonra format attım 20.2.2 WHQL sürümünde de yaşadım. Çözümü nedir?

Merhaba BIOS üzerinde rahat rahat gezebiliyor musunuz? Formattan sonra sorun olmuyor mu? DDU ile yazılımı kaldırıp AMD sitesinden güncel ve doğru Driver indirip kurduğunuza emin misiniz? Monitör ve ekran kartı arasında dönüştürücü gibi bir aparat veya kablo var mı?

Merhaba BIOS üzerinde rahat rahat gezebiliyor musunuz? Formattan sonra sorun olmuyor mu? DDU ile yazılımı kaldırıp AMD sitesinden güncel ve doğru Driver indirip kurduğunuza emin misiniz? Monitör ve ekran kartı arasında dönüştürücü gibi bir aparat veya kablo var mı?
Evet formattan sonra biosda ve windowsda rahat rahat dolaşıyorum hatta chrome da dahi gezebiliyorum. sadece yazılımı yüklemeye çalıştığımda siyah ekrana geçiyor ve düzelmiyor 15 dakikaya kadar bekledim. Önce Amd'nin sitesinden en son sürüm olan 20.4.2 sürümünü denedim. Yüklemeye geçtiğinde sürekli siyah ekran oldu. Ekran gelmeyince reset attım ve Asrock logosundan sonra tekrar siyah ekrana girdi. Sonra format attım ve herşey düzeldi. Bu sefer 20.2.2 WHQL sertifikalı sürümü denedim malesef yine aynı durum oldu.

Evet formattan sonra BIOS'da ve Windows'da rahat rahat dolaşıyorum hatta Chrome'da dahi gezebiliyorum. Sadece yazılımı yüklemeye çalıştığımda siyah ekrana geçiyor ve düzelmiyor 15 dakikaya kadar bekledim. Önce AMD'nin sitesinden en son sürüm olan 20.4.2 sürümünü denedim. Yüklemeye geçtiğinde sürekli siyah ekran oldu. Ekran gelmeyince reset attım ve ASRock logosundan sonra tekrar siyah ekrana girdi. Sonra format attım ve her şey düzeldi. Bu sefer 20.2.2 WHQL sertifikalı sürümü denedim maalesef yine aynı durum oldu.

Öncelikle çift kanal RAM kullanıyorsanız. Tek modül olarak test edin sistem bilgilerinizi daha detaylı bir şekilde yazarsanız size daha iyi yardımcı olabilirim. Kasanın montajını sizmi yaptınız? Montaj esnasında herhangi bir hata yapılmış olabilir. PSU yetersiz olabilir. Hatayı tespit edebilmek adına sisteminiz hakkında daha detaylı bilgiye ihtiyacım var elinizde farklı bir monitör ve kablo varsa o şekilde test edin arada herhangi bir dönüştürücü gibi bağlantıların olmamasına özen gösterin.

Sistem şu şekilde. Asrock B450M Pro4 Anakart, Ryzen 3600X işlemci, Geil 2x8 3200 Mhz Evo X II Ram, Gigabyte RX5700XT Gaming OC ekran kartı, A2000 500 GB M2 Nvme SSD, High Power 750W 85+ Bronze PSU. montajı ben yaptım evet. Herhangi bir hata yaptığımı düşünmüyorum aslında. Herşey olması gereken yere takıldı. Kullandığım kablo PS4'ün orjinal HDMI kablosuydu. Samsungun HDMI ile ve Paugge DP kablosuyla denedim. Ayrıca evdeki TV'yi de bağladım ama birşey değişmedi. Sorun devam ediyor. Yaklaşık 45 dk önce yine yazılımı kurmaya başladım ancak hala siyah ekranda. Format attıktan sonra yine düzelecek.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı