AMD A10-7870K Sisteme GTX 1050 Ti Takıp Düşük FPS Almak

faltron

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar benim şöyle bir sistemim vardı.

CPU: AMD A10-7870K 3.9 GHz
RAM: 1x8 GB 1600 MHz
Anakart: A68HM-E33 V2
PSU: 400W

Birkaç gün önce bu sisteme 4GB GTX 1050 Ti aldım. İşlemcinin onboardı ile belli başlı oyunlarda 720p, en düşük grafik ayarlarında 30 FPS oynarken bu oyunları 1080p, ultra grafik ayarlarında 100+ FPS oynayabilir oldum. Fakat PUBG'de 1080p en düşük grafik ayarlarında FPS çok değişiyor. 30 ila 50 FPS arası oynuyorum oyunu. Bu normal değerler mi yoksa darboğaz var mıdır? Eğer darboğaz varsa overclock ile bunu aşabilir miyim? Eğer aşabilirsem de stok fan ile overclock yapabilir miyim? Teşekkür ederim şimdiden.

Son düzenleyen: Moderatör:
Muhtemelen RAM ve işlemci darboğazı var, bir de HDD eskiyse o da etki eder. OC ile biraz azaltılabilir ama tamamıyla yok olur mu bilemem. Stok fan ile OC sıcaklık sorunu yapabilir.

O zaman yapabilecek pek bir şey yok gibi gözüküyor. 150tl civarı bir fan alıp öyle overclocklamamı önerir misiniz? Teşekkür ederim.

Bence OC yapılmadan önce sisteme düzgünce bakmak gerekir, Bellek eklemesi veya hantal bir HDD kullanıyorsanız bunlar sorun yaşatacaktır size. Zaten işlemciniz normalde çift kanal bellek kullanımında tam performans çalışıyor 2 adet 4 GB bellek kullanmanız daha iyi olacaktır, bazıları o iGPU için geçerli diyecekse sakın cevap yazmasınlar.

HDD olarak ne kullanıyorsunuz ?

Dark Freezer X120 iyidir.

Teşekkür ederim altta arkadaşlarının dediklerini uyguladıktan sonra düşünebilirim bunu.

Yeni soğutucu alıp O.C. yapmadan önce bize oyun için MSI Afterburner değerleri paylaşın.

MSI Afterburner sebebini bilmediğim bir nedenden dolayı göstermiyor. Kendim oyunun .exe dosyasını belirtip oradan giriş yapınca gösteriyor ama PUBG'de oyun dosyalarının bulunduğu yerden çalıştırınca oyunu, oyun açılmıyor. Yine de en kısa sürede çözümünü bulup atmaya çalışırım teşekkür ederim.

Bence OC yapılmadan önce sisteme düzgünce bakmak gerekir, Bellek eklemesi veya hantal bir HDD kullanıyorsanız bunlar sorun yaşatacaktır size. Zaten işlemciniz normalde çift kanal bellek kullanımında tam performans çalışıyor 2 adet 4 GB bellek kullanmanız daha iyi olacaktır, bazıları o iGPU için geçerli diyecekse sakın cevap yazmasınlar.

HDD olarak ne kullanıyorsunuz ?

HDD olarak WD Blue 1TB 7200RPM Sata 3.0 64MB 3,5" kullanıyorum. RAM konusunda ise bilgisayarcının azizliğine uğradım diyelim. İleride bir 8GB daha RAM takarsın diye tek slot önermişti ben de ona göre adımımı atmıştım. Teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı