AMD cidden dendiği kadar ısınıyor mu?

RX 580 8GB kullanıcısı olarak ekran kartının en yüksek ayarlarda bile maksimum 75-80 derece gördüğünü söyleyebilirim. AMD ısı olayına gelirsek aldığın ekran kartının modeline bağlı olarak ısı farkı olabilir. Çift fanlı veya üç fanlı olması gibi. Arayüz konusunda ise NVIDA sanki bana daha modern gibi geliyor fakat AMD'ninde bu konuda eksiği olduğunu söyleyemem

İşlemcilerin yanında gelen Wraith soğutucusu da İntel'in yıllardır değişmeyen stok soğutucusuna nazaran daha iyi. Bundan da önemlisi AMD işlemcileri ve GPU'ları eskisi kadar aşırı ısınma problemi yaşamıyor.
Okusanız bir konuyu. 1 dakikanızı alacak. Konu da AMD işlemci mi soruluyor?

Arkadaş cikmasinin üstesinden uzun süre geçmiş ve problemleri halledilmis 500/400 serisi istese tamam. Burada yeni çıkmış ve hala sorunları olan 5000 serisinden bahsediyor. Yanlış uretilmis ve soğutucu blogu tam temas etmeyen 5***ler ısınıyor.
Üstte @Ivan Allen bu seri için de gerekli cevabı vermiş. :)

ROG STRIX bu kart ile 100 dereceye de çıkmıştı bir aralar. Dikkat edin! :)

Kısa bir süre içerisinde üretilen kartlarda vida uzunluk sorunu vardı. Bende de aynı sorun vardı fakat ASUS destek ile görüştüğüm zaman bana istersem yeni vidaların gönderileceğini istemezsem garantiye gönderebileceğimi söylediler ben de vidaları isteyip evde kendim değiştirmiştim vida değişimi yapmadan önce 87 95 derecelerde geziyordu kart, fakat vida değişiminden sonra 55 65 derece.

İşlemcileri şahane. Sıcaklıklar kullandığın soğutucuya göre değişir ancak çektikleri güç belli zaten, ne kadar yüksek sıcaklık görebilirsin ki?

Ekran kartları da iyi aslında, 5700 serisi sürücülerinde sıkıntılar vardı ilk çıktığında. Community sağ olsun baskılarla AMD yoğunlaştı o tarafa. Son sürücülerde hiçbir sıkıntı yok. Sıcaklık sorunu aldığın modele göre değişmekle beraber referans tasarımlar bile gayet iyi, bazı modellerde de tasarımsal problem var maalesef. Onlardan uzak durduğun sürece hiçbir problem olmayacaktır. TDP'leri eskisi gibi değil zaten.

AMD Ryzen 3600X ve Sapphire RX 5700 XT Nitro+ kullanmaktayım. İşlemci Corsair H150i PRO sıvı soğutucu ile tam yükte 50 dereceyi geçmiyor. Stock soğutucu CPB açıkken en fazla gördüğüm değer 70 derece, kapalı iken 50 derece. Ekran kartı ilede tam yükte gördüğüm en fazla 73 derece. Aldığımdan beri ne bir mavi ekran nede FPS düşüşü vs. hiç yaşamadım. Ekran kartını alırken tereddütteydim ama iyi ki şans vermişim diyorum.

Merhaba.

Belli bir süredir PC toplama gibi bir fikrim var yaklaşık 12 yıllık laptop kullanıcısıyım (farklı farklı) ve kasa hakkında neredeyse hiç fikrim yoktu. Malum laptop fiyatları inanılmaz yüksek ve değmeyecek değerlerde. Kasa sistemine uzak olunca "kasam ısınıyor" dendiğinde çok şaşırıyordum yani nasıl olabilir o kadar fan ile vs. neyse uzun süre araştırdım kafamda parçaları toplamaya başladım.

RTX 2070 gerçekten çok iyi ama RX 5700 XT ile oyun karşılaştırmasına baktığımda RX 5700 XT yaklaşık 10 FPS (farklı oyunlarda farklı değerler) fazla oluyor. Hem daha ucuz hem de daha fazla performans veriyor ama şunu öğrendim "ısınıyormuş" 90°C falan bahsediliyor.

AMD gerçekten insanların dediği kadar ısınıyor mu? Driver bakımından gerçekten kötü mü? NVIDIA daha fazla para verip başım ağrımasın mı demeliyim?

Intel (i-3 4. nesil işlemci) ve NVIDIA (GT740M) kullanıcısıyım.

ASUS ve MSI'den uzak durun onlarda bazen Driver sorunları görünüyor. Isınmasın diyorsan Sapphire Nitro + modelini al ama pahalı gelirse o Gigabyte Gaming modeli de çok iyidir( Gigabyte RX 5700 XT Gaming OC kartı çoğu yabancı kanal tarafından 2019'un en iyi ekran kartı seçildi).
Edit: ROG STRIX ve TUF Gaming 5700 XT ekran kartlarını aslaaa almayın.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı