AMD deyince bir daha düşünenlerden misiniz?

Katılım
7 Ocak 2019
Mesajlar
60
Arkadaşlar şunu açıkça belirteyim, marka karalama gibi bir amacım yok ama söz konusu AMD olunca hiç içim ısınmıyor, içime sinmiyor. Nedenini henüz bilmiyorum, acaba var mı benim gibi düşünen?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de aynı durumdayım. AMD'nin Ryzen işlemcileriyle geldiği konum muazzam olsa da Intel'e her zaman daha sıcak bakıyorum. Intel için 9. nesil fiyasko oldu. 10. nesil ise alınabilir konumda. Şuan AMD ile kafa kafaya oldukları için Intel'i tercih ederim. Sorunsuz ve yüksek performanslı. Fiyatı da daha uygun gelecek bu nesilde.
 
Konusu açılmışken sorayım, Wattman hatası düzeldi mi? Yakın bir zamanda RX570 almayı düşünüyorum.
Artık görülmesi çok azaldı. Görünen kartlar genelde Sapphire oluyordu.

Bir kez bile düşünmüyorum, direkt alıyorum. Intel ve Nvidia'da bizi düşünmüyor. GTX 1650 fiyatı ile RX570 alınıyorken neden Nvidia tercih edeyim? Isınma konusuna gelirsek de; o işler FX serisinde kaldı, R9 serisinde kaldı. Biraz geri kaldınız galiba. Ryzen serisinde ısınma sorunu 3.Nesil ile ilgili CBP ile olabiliyor sadece.
 
Eskiden, eskiden dediğim de 3-4 yıl öncesine kadar AMD tercih etmezdim. Ekran kartı belki olabilir ancak işlemciye kesinlikle hayır diyordum.

Bugün sistem toplasam büyük ihtimalle AMD işlemci tercih ederim, ekran kartı ise pek düşünmem.

İşleri terse döndü yani benim açımdan. 🙂
 
Konusu açılmışken sorayım, Wattman hatası düzeldi mi? Yakın bir zamanda RX570 almayı düşünüyorum.
8 ay önce hepsiburada üzerinden Sapphire rx 570 8gb aldım. Başlarda bende biraz endişeliydim ancak bu 8 ay içinde hiçbir sorun ile karşılaşmadım. Ve yük altında ısılar 72 dereceyi geçmiyor.Kasam Zalman N3.
 
Ryzen 7 3800x 8 p var.Hayvan gibi render alıp oyun oynuyorum.Sıcaklık değerleri muazzam.Performansıda gayet başarılı.Ryzen yakında inteli bitiricek.Tıpkı İphone'nun bütün telefonları bitirdiği gibi.
 
Laptoplarda Ryzen 4000 serisine undervolt uygulanıyorsa büyük ihtimalle tercihim AMD olurdu. Veya i7-9750H alırdım. 95 derece görmek kanser ediyor. Masaüstünü tartışmaya gerek yok bence. AMD silip süpürüyor.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı