AMD ekran kartı pişman eder mi?

AMD driver sorunları yıllar öncesinden kalma bir MİT.

Eskisi kadar olmasa da hala driver sorunları devam ediyor, şahsen ben yaşıyorum, yaşadığım sorunlar birkaç dakikada çözülebilecek kadar basit, en kötü DDU ile silip son sürümü yüklüyorum düzeliyor fakat on dakika dahi uğraştırsa 6 bin TL verdiğim bir bileşenin yazılımsal sorunlar çıkartması kabul edilebilir değil.

Oyun için alacağım hata yaşamayacağımı bilsem AMD alacağım ama işte.

Alırsam 6650XT veya 6700 alacağım muhtemelen.

Sen ikna olmazsın git 3060 al.

Amd fiyat performans olarak her zaman nvidia'dan önde olduğundan çok uzun süredir AMD ekran kartı alıyorum. 3 yıl Rx 480, 3.5 yıl Rx 5700 kullandım. Bugün de Rx 6800 sipariş verdim. Rx 5700'e XT bios flashladım ve üstüne OC'ledim Radeon'un kendi programından. OC'yi fazla yaptığımda donma, bsod filan oldu ama normal kullanımda çok ender sorun yaşadım. Bu nedenle AMD ile yola devam ediyorum.

Bazen ekran kartı sürücüm çöktüğü için oyunun ortasında bilgisayarı yeniden başlatmam gerekiyordu. Bunun çözebilmek için AMD'ye bile mail atmıştım. Son gelen güncellemelerle birlikte ekran kartı sürücülerim artık eskisi kadar çökmüyor. Bazen de sürücülerin kendiliğinden bozulması, Radeon Software'in kendiliğinden silinmesi, bilgisayarın ekran kartını görememesi gibi problemler yaşıyorum. Bu sorunlar genel olarak nadiren de yaşansa sonuçta yaşanıyor. Ama bazı arkadaşlarım da AMD kullanmasına rağmen neredeyse hiç sorunla karşılaşmıyor. Belki de ben çok şanssız biriyimdir.
Mümkünse NVIDIA alın derim, en azından kafanız rahat olsun. Ama bütçenizi zorlamak istemiyorsanız burada yazdıklarım sizi korkutmasın, AMD de alabilirsiniz eskisi kadar çok sıkıntı yaratmıyor. En kötü ihtimalle DDU imdadınıza yetişir.

Bazen ekran kartı sürücüm çöktüğü için oyunun ortasında bilgisayarı yeniden başlatmam gerekiyordu. Bunun çözebilmek için AMD'ye bile mail atmıştım. Son gelen güncellemelerle birlikte ekran kartı sürücülerim artık eskisi kadar çökmüyor. Bazen de sürücülerin kendiliğinden bozulması, Radeon Software'in kendiliğinden silinmesi, bilgisayarın ekran kartını görememesi gibi problemler yaşıyorum. Bu sorunlar genel olarak nadiren de yaşansa sonuçta yaşanıyor. Ama bazı arkadaşlarım da AMD kullanmasına rağmen neredeyse hiç sorunla karşılaşmıyor. Belki de ben çok şanssız biriyimdir.
Mümkünse NVIDIA alın derim, en azından kafanız rahat olsun. Ama bütçenizi zorlamak istemiyorsanız burada yazdıklarım sizi korkutmasın, AMD de alabilirsiniz eskisi kadar çok sıkıntı yaratmıyor. En kötü ihtimalle DDU imdadınıza yetişir.

Peki ben diyelim bir sıkıntı yaşadım WattMan veya başka bir şey değişim yaparlar mı?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı