AMD Encoder'ın yayında pikselleşmesi nasıl önlenir?

Papiko

Kilopat
Kek günü
Arkadaşlar selamlar, Twitch'de yayınlar açıyorum işlemcim ekran kartıma göre zayıf olduğu için AMD H264 encodeğinden yayını veriyorum fakat 720p 30FPS'e 3500 bitrate vermeme rağmen pikselleşmenin önüne geçemiyorum. Bu konuyu uzunca araştırdıktan sonra bunun bitrate veya GPU ile alakalı olmadığını AMD'nin encoderının X264 ve NVENC'e göre zayıf olduğunu öğrendim. Sırf bu yüzden yayınlarımın pikselleştiğini öğrendim. Şimdi sorum şu ben işlemcim zayıf olduğu için X264 üstünden yayın açamıyorum H264'ten vermek zorundayım peki bu görüntü kalitesini encoder değiştirmeden herhangi bir ayar veya atıyorum AMD için çıkmış bir program varsa düzeltme imkanım var mıdır? Şimdiden yazan arkadaşlara teşekkür ediyorum...

3000 bitrate ile 720P 48FPS yayın açan arkadaşım var bu sorun onda yok sadece ben de var önerilen Twitch bitrate ayarlarında 720P 30FPS 3500 bitrate gayet yeterli gözüküyor...
Streamlabs, OBS, AMD'nin kendi Radeon yazılımı bunlar geliyor aklıma deneyebileceğin.

Streamlabs, OBS, AMD'nin kendi Radeon yazılımı bunlar geliyor aklıma deneyebileceğin.
Radeon’un kendi yazılımına baktımda çok çok yetersiz siyah ekran falan gözüküyor onu anlayamadım.Streamlabs obs ise işlemci canavarı deniyor sağlam işlemcisi olmayanlar için durumun daha da sıkıntılı olacağı söyleniyor

Radeon’un kendi yazılımına baktımda çok çok yetersiz siyah ekran falan gözüküyor onu anlayamadım.Streamlabs obs ise işlemci canavarı deniyor sağlam işlemcisi olmayanlar için durumun daha da sıkıntılı olacağı söyleniyor
Bir deneyin hocam hatta ben de izleyim yayınınızı link atarsanız.

Ön ayarı "En iyi Kalite" olarak ayarlayın. Haricinde yapabileceğiniz bir şey maalesef yok.
Kaç kere denedim maalesef hiç bir fark yaratmıyor...
Evet arkadaşlar 1 yıl gibi koca bir araştırmadan sonra YouTube’u ve tüm yerli yabancı forumları alt üst ettikten sonra çözümü şansa bir İspanyol’ca videodan buldum. Çoğu yardım eden veya etmeye çalışan arkadaş sistemimle, internetimle ya da AMD Encoder’ının kötü olmasından kaynaklı olduğunu söylesede aslında sorunun hiçbirinden kaynaklanmadığını sadece bir kaç ufak ayarla çözülebileceğini öğrendim bu çözümü benim gibi AMD Encoder’ıyla yayın açıp çok pikselleşmesi olan arkadaşlar için yazıyorum ve neredeyse yerli yabancı hiçbir yerde bulamayacakları için boşuna donanım değiştirmekle veya işlemciden zorlayarak yayın açmalarına gerek kalmadığını sevinçle bildiriyorum...
Çözüm;
Ayarlar>Çıkış>Görüntüleme Modu-Gelişmiş, profil (high), rate control (VBR), min-max bitrate değerleri girilecek upload hızınıza göre, max qp 18, min qp 18, işte bu kadar basitmiş...

Son düzenleme:
Kaç kere denedim maalesef hiç bir fark yaratmıyor...
Evet arkadaşlar 1 yıl gibi koca bir araştırmadan sonra YouTube’u ve tüm yerli yabancı forumları alt üst ettikten sonra çözümü şansa bir İspanyol’ca videodan buldum. Çoğu yardım eden veya etmeye çalışan arkadaş sistemimle, internetimle ya da AMD Encoder’ının kötü olmasından kaynaklı olduğunu söylesede aslında sorunun hiçbirinden kaynaklanmadığını sadece bir kaç ufak ayarla çözülebileceğini öğrendim bu çözümü benim gibi AMD Encoder’ıyla yayın açıp çok pikselleşmesi olan arkadaşlar için yazıyorum ve neredeyse yerli yabancı hiçbir yerde bulamayacakları için boşuna donanım değiştirmekle veya işlemciden zorlayarak yayın açmalarına gerek kalmadığını sevinçle bildiriyorum...
Çözüm;
Ayarlar>Çıkış>Görüntüleme Modu-Gelişmiş, profil (high), rate control (VBR), min-max bitrate değerleri girilecek upload hızınıza göre, max qp 18, min qp 18, işte bu kadar basitmiş...
dostum konuyu hortlatıyorum ama görüntüleme modu nerede obste bendede aynı pixelleşme oyunda hareket ettirince her şey pixelleşmeye başlıyor R7 5700X RX6700 XT sistemde biraz canımı sıkmaya başladı tam olarak ayarları nasıl yaptın ?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı