AMD FX 6300 Sistem Performans Sorunu

sinansever

Hectopat
Daha fazla  
2000 liraya pc topladim. Bir ay oldu daha. Özellikler fx6300 3.5 gb islemci, g.skil 8gb 1600hz ram ve asus M5a97-R2.0 anakart, saphire hd 5450 ekran karti, 750 vat zalman kasa var. Ben bu pc'de performans diye bir sey goremedim. Garantiye gonderdim. Acaba bir sorun mu var?
Not: Amacim performansli bir pc toplamakti. Oyun ikinci planda onun icin ekran kartini ucuz aldim. İlerde yukseltirim diye ama beklentimi karsilamiyor.
Sorun ne olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
2000 liraya pc topladim. Bir ay oldu daha. Özellikler fx6300 3.5 gb islemci, g.skil 8gb 1600hz ram ve asus M5a97-R2.0 anakart, saphire hd 5450 ekran karti, 750 vat zalman kasa var. Ben bu pc'de performans diye bir sey goremedim. Garantiye gonderdim. Acaba bir sorun mu var?
Not: Amacim performansli bir pc toplamakti. Oyun ikinci planda onun icin ekran kartini ucuz aldim. İlerde yukseltirim diye ama beklentimi karsilamiyor.
Sorun ne olabilir?
arkadaslar kusura bakmayin yazim hatasindan dolayi engellendim cevap veremedim
Hersey yeni ve performans derken canli atik bir pc bekliyodum ama genel olarak bir agirlik soz konusu oyun yuklu degil zaten oyun oynatmaz biliyorum

Şu fx kullanıpda şikayet etmeyen yok herhalde. Intel'in i serisi dururken niye alırsınız şu işlemcileri anlamıyorum.
Bilmiyordumki cok tanimiyorum islemcileri genel ozelligine bakarak aldim amd olsun istedim sadece

Sizce topladigim kasada neyi yanlis yaptim? Uyumsuz olan biseymi var fikirlerinizi bekliyorum sistemi amd olacak intel belki daha hizlidir ama ben amd istedim bu konuda elestiri beklemiyorum

Tasarruf modunda 1.3 GHZ'de çalışıyorsa olabilir.
Eski sabit disk kullanıyorsanız olabilir.
BİOS F5 ile default ayarlarla döndürebilirsin. Belki de farkında olmadan bir ayarı değiştirdin.
Başka şeylerde olabilir, ama işlemcin performans olarak yeterlidir inan ki. Ben bir yandan stres test yaparken diğer taraftan günlük işlerimi hallediyordum takılma olmadan. Oyunlarda 10 FPS az veriyor olsa da İ3'den çok daha güçlüdür.

Tasarruf modunda 1.3 GHZ'de çalışıyorsa olabilir.
Eski sabit disk kullanıyorsanız olabilir.
BİOS F5 ile default ayarlarla döndürebilirsin. Belki de farkında olmadan bir ayarı değiştirdin.
Başka şeylerde olabilir, ama işlemcin performans olarak yeterlidir inan ki. Ben bir yandan stres test yaparken diğer taraftan günlük işlerimi hallediyordum takılma olmadan. Oyunlarda 10 FPS az veriyor olsa da İ3'den çok daha güçlüdür.
Eski parca yok hersey sifir bios u bikackez sifirladim 3 tane mod var butun modlari denedim 6-7 kez format attim bir degisiklik yok en son garantiye gonderdim bir hafta oldu

Eski parca yok hersey sifir bios u bikackez sifirladim 3 tane mod var butun modlari denedim 6-7 kez format attim bir degisiklik yok en son garantiye gonderdim bir hafta oldu
Bir is yaparken cpu zorlanmiyor gorunurde ama yavas calisiyor anlam veremiyorum

Bir is yaparken cpu zorlanmiyor gorunurde ama yavas calisiyor anlam veremiyorum
Aktif olarak 2 kasa kullanıyorum. Biri İ7 980x diğeri FX6300 işlemcili, günlük kullanımlarda (internet ofis uygulamarı vs..) iki kasa arasında fark yok. İkisi de gayet hızlı çalışıyor. İki sistem de SSD'ye kurulu. AMD intel kadar iyi demiyorum ama kafadan silip atmamak gerekir. FX6300 işini yapan bir işlemci.

Aktif olarak 2 kasa kullanıyorum. Biri İ7 980x diğeri FX6300 işlemcili, günlük kullanımlarda (internet ofis uygulamarı vs..) iki kasa arasında fark yok. İkisi de gayet hızlı çalışıyor. İki sistem de SSD'ye kurulu. AMD intel kadar iyi demiyorum ama kafadan silip atmamak gerekir. FX6300 işini yapan bir işlemci.
Kotu bir islemci demiyorum bekledigim gibi cikmadi bir canlilik goremiyorum en kotusude derdimi anlatamadim kimseye 2000 tl lik bir kasa boyle olmamali diye dusunuyorum

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı