AMD işlemci garantisiyle hakem heyetine başvurulabilir mi?

Syhonial

Hectopat
Merhaba arkadaşlar,

AMD işlemcimi garanti için destek bilişime gönderdim. Ertesi gün garanti süresinin bittiğini işleme alınamadığını belirtip geri kargolamışlar. İşlemcinin kutusunun içerisinde sadece AMD'nin 3 yıllık garanti belgesi mevcut. 3 yıllık garanti tarihini fatura üzerindeki tarihten itibaren hesaplayınca daha bitmediği belli oluyor. Bu durumu telefondaki yetkiliye izah ettiğimde garanti belgesi ile mail atın dediler. Eğer olumlu bir dönüş olmaz ve garantiden yararlanamazsam AMD'nin vermiş olduğu uluslararası garanti ile tüketici hakem heyetine başvurabilir miyim?

Merhaba arkadaşlar,

AMD işlemcimi garanti için destek bilişime gönderdim. Ertesi gün garanti süresinin bittiğini işleme alınamadığını belirtip geri kargolamışlar. İşlemcinin kutusunun içerisinde sadece AMD'nin 3 yıllık garanti belgesi mevcut. 3 yıllık garanti tarihini fatura üzerindeki tarihten itibaren hesaplayınca daha bitmediği belli oluyor. Bu durumu telefondaki yetkiliye izah ettiğimde garanti belgesi ile mail atın dediler. Eğer olumlu bir dönüş olmaz ve garantiden yararlanamazsam AMD'nin vermiş olduğu uluslararası garanti ile tüketici hakem heyetine başvurabilir miyim?

İşlemci kolay arızalanan bir donanım değildir sorun nedir?
Global garanti distiribitörü bağlamaz ama yardımcı olabilirlerde. AMD ile görüşüp RMA açtırman ve işlemciyi onlara yollaman lazım.

AMD iş ortağı destek bilişim var mı ki. Satıcımı o istersen endeks garanti servisi ile görüş Türkiye iş ortaği 0216 523 35 70
Koyuncu elektronik eski adı şimdi destek bilişim olmuş. Olur bir görüşeyim teşekkür ederim.
İşlemci kolay arızalanan bir donanım değildir sorun nedir?
Global garanti distiribitörü bağlamaz ama yardımcı olabilirlerde. AMD ile görüşüp RMA açtırman ve işlemciyi onlara yollaman lazım.
Çok önemli bir donanım hatası alıyorum olay görüntüleyecisinde. Bununla beraber whea logger 18 hata kodu altında bir den fazla işlemci apic kimliği hatası veriyor bunlar numara 13,10,0 olarak gözüküyor. Bunlar olurken bilgisayar yükte olsun boşta olsun veya herhangi bir basit bir şey yaparken donup kendini resetliyor.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2021-11-03 at 00.39.53 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2021-11-03 at 00.39.53 (1).jpeg
    42,8 KB · Görüntüleme: 47
  • WhatsApp Image 2021-11-03 at 00.39.33.jpeg
    WhatsApp Image 2021-11-03 at 00.39.33.jpeg
    42,2 KB · Görüntüleme: 55
  • WhatsApp Image 2021-11-03 at 00.39.53.jpeg
    WhatsApp Image 2021-11-03 at 00.39.53.jpeg
    38 KB · Görüntüleme: 46
Çok önemli bir donanım hatası alıyorum olay görüntüleyecisinde. Bununla beraber whea logger 18 hata kodu altında birden fazla işlemci apic kimliği hatası veriyor bunlar numara 13, 10, 0 olarak gözüküyor. Bunlar olurken bilgisayar yükte olsun boşta olsun veya herhangi bir basit bir şey yaparken donup kendini resetliyor.
[/QUOTE]

BIOS güncellemesi yaptınız mı belki yazılımsal bir şeydir?

Çok önemli bir donanım hatası alıyorum olay görüntüleyecisinde. Bununla beraber whea logger 18 hata kodu altında birden fazla işlemci apic kimliği hatası veriyor bunlar numara 13, 10, 0 olarak gözüküyor. Bunlar olurken bilgisayar yükte olsun boşta olsun veya herhangi bir basit bir şey yaparken donup kendini resetliyor.

[/QUOTE]
Bios güncellemedim bu hata alıyorum diye anakart değiştim bu anakarta da aynı o yüzden bios aklıma gelmedi işlemciyi garantiye gönderdim. Bir de şöyle bir şey var yeni anakarta geçtikten 20 gün sonra yaptı bunu ondan önce bir sorun yoktu

BIOS güncellemedim bu hata alıyorum diye anakart değiştim bu anakarta da aynı o yüzden BIOS aklıma gelmedi işlemciyi garantiye gönderdim. Bir de şöyle bir şey var yeni anakarta geçtikten 20 gün sonra yaptı bunu ondan önce bir sorun yoktu.
[/QUOTE]

Son Windows güncellemelerini ve anakart güncellemelerini kontrol edin BIOS Update yapılmış mı?
Yapılmışsa ya eski sürüme dönün ya da daha yeni bir sürüme.
Çünkü dediğim gibi işlemcinin arızalanması zor bir ihtimal.

BIOS güncellemedim bu hata alıyorum diye anakart değiştim bu anakarta da aynı o yüzden BIOS aklıma gelmedi işlemciyi garantiye gönderdim. Bir de şöyle bir şey var yeni anakarta geçtikten 20 gün sonra yaptı bunu ondan önce bir sorun yoktu.

Son Windows güncellemelerini ve anakart güncellemelerini kontrol edin BIOS Update yapılmış mı?
[/QUOTE]
Bios update yapmadım ama Windows’un son güncellemesinden sonra oldu bu

BIOS Update yapmadım ama Windows'un son güncellemesinden sonra oldu bu.
[/QUOTE]

Windows 10 genellikle notebooklarda oluyor ama masaüstü sistemleride BIOS'unu güncelleyebiliyor artık.

İsteğe bağlı güncellemeleri kontrol edin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı