AMD mi daha kaliteli, yoksa NVIDIA mı?

Öncelikle herkese merhaba! Ben de Recep ve Ali Abi'nin topladığı Z97 Gaming 7 oyun bilgisayarını almaya karar verdim. Bu bilgisayarı GTA 5 vb. yüksek performanslı ekran kartı isteyen oyunları oynayabilmek için aldım. Ama 1 haftadır düşündüm ve hala karar veremedim. AMD R9 290X mi alsam, yoksa NVIDIA GTX 970 mi alsam? Birkaç arkadaş AMD öneriyor. Sizin de önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
Bence Amd daha kalitelidir. Çünkü NVIDIA 970 i hatalı bir kart olarak piyasaya sürdü ve geride çekmiyor. Eğer sistem toplamak istiyorsan AMD Radeon R9 300 serisini beklemelisin. Full DirectX 12 Mantle Vulkan gibi apileri destekliyor.Şu anda DirectX 12 yi tam destekleyen kartlar sadece AMD de Nvidia 900 serisi ve Titan X bile tam destek sunmuyor.
 
Çektin pimini bombanın sosyale bıraktın gittin kardeş :). Böyle saçma sapan konular açmayın yeter ama ya ikisi de gayet kaliteli.
Ati'yi AMD aldığından beri tabii ki. İkisi de çok uğraşıyor kendini geliştirmek ve diğerini geçmek için ama öyle birşey olmuyor.
Ama bu dediğim genel olarak. 2 model arasında tabii ki birisi daha iyi çıkacaktır.
 
Mimari üstünlüğü ve eski yeni her kartına verdiği driver desteği ile Nvidia daha kalitelidir.

"eski yeni her yeni kartına verdiği driver desteği ile NVIDIA"

Kesinlikle NVIDIA. AMD'den bir nane olmaz. Kart biraz eskiyince driver desteğini kaldırdı resmen. Artık Radeon HD 6470M diye bir driver yok. Ve bu yüzden screen tearing problemi yaşıyorum. HD 6xxx için sunduğu güncel sürücüyü kurunca ekran kartım HD 7400M olarak gözüküyor. Ucuz etin yahnisi bu kadar oluyor. AMD'nin ne işlemcisini alırım ne de ekran kartını artık. GT 420M ile GTA V açar mıyım diye dolaşıyor millet. O ekran kartıyla bile oyunu oynayabilme ihtimali var çünkü adam akıllı sürücüsü var. HP Destek sayfasının bana önerdiği sürücüyü kurarsam screen tearing oluyor ama oyunları oynayabiliyorum. Güncel sürücüyü kurarsam screen tearing ortadan kalkıyor ama oyun oynayamıyorum. Catalyst Control Center'daki Oyun sekmesi kayboluyor, ayar yapamaz hale geliyorum. Paylaşımlı ekran kartıyla oyunu açmaya çalışıyor bilgisayar. Yerim öyle firmayı ben. Kartım Radeon HD 6470M yerine GT 740M olsaydı, (özellik olarak birbirine yakın ekran kartları, DX11, Pixel Shader 5.0 desteği vs.) hiç böyle bir sıkıntı yaşamazdım.

O yüzden diyorum ki NVIDIA müşteri memnuniyeti ile her zaman AMD'nin önünde olacaktır. Yıllardır AMD kullanan biri olarak söylüyorum bunu. Çok hızlı ekran kartları yapabilirler (bkz. R9 295x2), bir Titan X olamazlar deyip fanboyluk yapmayacağım tabiki. İstedikleri kadar performanslı ekran kartı yapsınlar, bana zırt pırt yazılımsal sıkıntı çıkartacaksa benim gözümde çöptür.
 
Bütçenize en uygun çözümü size sunan firma en kaliteli firmadır. 750TL bütçeniz vardır 285 öneririz, 1300TL bütçeniz vardır 970.

Ah keşke R9 295X2 alabilsem! Ama nerde? 4500 TL'lik çok pahalı bir ekran kartı. Ama Ultra HD 4K'da çoğu oyunu rahatlıkla oynatıyor. Düşük güç tüketimli ekran kartlarının performanslı olacağını zannetmiyorum.
Amazon'da 600 Dolar.
 
Adam hem soruyor "Hangisi daha iyi?" diye, hem de cevap verenlere bence öyle değil diyor. Tamam kardeşim o zaman sen git kendi istediğini al. Madem GTX 970 istemiyorsun neden kıyaslıyorsun. Muhabbet mi arıyorsun. GTX 970'le 295x2'yi karşılaştırıyorsun bir de cevap verenlere bilmişlik taslıyorysun. Dünyanın en hızlı tek GPU ekran kartı 290x'tir diyorsun(cevabı yanlış bu arada cevap: TitanX). Bunu kendin madem böyle biliyorsun sen 290x istiyorsun ve büyük ihtimal onu alacaksın. Eminim soruyu sormadan öncede böyle düşünüyorsun. Technopat sosyali kirletmekten başka bir şey değil bu konu.
 
İşin garip tarafı, arkadaş Sosyal'le sormuş ''Hangisi Daha İyi'' diye, ancak kendisi cevap vermiş, ölümüne AMD destekliyor. Yani madem AMD'ye bu denli güvenin var o halde neden konu açıyorsun? Yoksam arkadaş sabrımızı mı deniyor.:D

Şunu da söyleyeyim arkadaşlar, AMD kesinlikle bir çok üründe fiyatını hak eden bir marka, ancak bu onu NVİDİA'dan daha kaliteli kılmıyor maalesef.;)

AMD'nin daha düşük güç tüketip ve en az Nvidia gibi sürücü desteği sunması için duacıyım.
Bilmemizde yarar var; Eğer AMD olazsa Nvidia bizi KAZ gibi yolar. O nedenle ''Sen Hep Varol AMD'' diyorum.(y)
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı