AMD mi, Nvidia mı Daha Önde?

hdreizcehennemi

Hectopat
Bu soruyu sadece ekran kartı bakımından sormuyorum. AMD'nin işlemci de ürettiğini ve genel olarak bu konudaki rakibinin Intel olduğunu düşünürsek genel olarak Nvidia ve AMD tamamı ile iki şirket olarak karşılaştırmak doğru mudur? Ben şahsen AMD'nin bilgisayar aksesuarı açısından Logitech'e benzediğini düşünüyorum çünkü Logitech sadece bir konuda değil tüm konularda oldukça başarılıdır. Mesela Nvidia Razer veya Steelseries'e benzetilebilir çünkü sadece oyun amaçlı çalışırlar. Fakat Logitech iş için ve oyunla alakası olmayan işler için de üretim ve tasarım yapar. Sizce AMD mi, Nvidia mı daha önde?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende RX 580 8 GB var konuyu ilk onunla alakalı açacaktım. Ayrıca işlemciyi de işin içine kattım çünkü şirketlerin izledikleri yollar da benim açımdan önemli ayrıca bende şahsen biraz @astigmat13 arkadaşımıza katılıyorum.

Bütçe varsa AMD biraz daha geleceğe yönelik ve performanslı. RX 560,580, Vega 56, Vega 64 karşılığı olan kartlardan daha performanslı.

Aslında bu işler sırayla oluyor genelde. Nvidia Gtx 1000 serisiyle geçen sene giriş yaptı. Bu sene şimdi AMD piyasaya girdi. Şimdi ise Nvidia girecek piyasaya. Ama Rx 580'in hakkını kimse alamaz orası ayrı.

Bütçe varsa AMD biraz daha geleceğe yönelik ve performanslı. RX 560,580, Vega 56, Vega 64 karşılığı olan kartlardan daha performanslı.
Rx serisi hakkında haklı olabilirsin ama Vega serisinin tam bir başarısızlık olduğunu düşünüyorum performans konusunda rakipleriyle aynı performansı verip çok daha fazla güç harcaması Nvidia'yı yüksek segmentte bir adım önde kılıyor. Bana kalırsa giriş ve orta seviyede AMD yüksek seviyede Nvidia daha önde.

Bence Nvdia şuanda daha önde, AMDnin bütçe problemi olmasa yetmiş hatta geçme ihitmali varda, genede bütçesi çok düşük Nvdia ile karşılaştırıldığında.

Bütçe varsa AMD mi, herhalde şaka yapıyor olmalısın. Vega serisinin en güçlüsü yaklaşık 2 yaşındaki 1080 ile rekabet ediyor ve üstelik bunu yaparken hem daha pahalı hem de daha fazla güç tüketiyor. AMD en iyi olduğu zamanlar RX 470-480 piyasaya sürüldüğü dönemdi, fiyat performans olarak çok iyilerdi.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı