Çözüldü AMD R7 265 ekran kartı neden bozulmuş olabilir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

shady_975

Decapat
Katılım
3 Mayıs 2019
Mesajlar
27
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Sapphire AMD R7 265 ekran kartımın bozulduğunu ve tekrar tamir edilemeyeceğini söyledi tanıdığım bir bilgisayarcı. Kendisi bilgisayarı bana satan kişidir bayağıdır tanıyorum kendisini. Oyun oynarken ekran tamamen gri olmuştu ve restart atsam olan tek şey siyah ekranda kalmasıydı bildiğim tek şey o. Adamdan bozulma sebebini öğrenemedim. İkinci birine gösterildi bu sefer "Bu ekran kartının üretimi durduruldu" gibisinden bir şeyler dendi, yani istediğim cevap değil. Bozulmadan 10-20 dakika önce sıcaklık riskli değildi, maksimum 63 derece olmuştur. Ama aşırı tozlanmıştı. Bozulmasına sebep olacak ne olabilir? Tamir edilmesi imkansız hale gelmesi zor değil mi?
 
Çözüm
İşini iyi yapan bazı servisler var. Onlara götürün kartı sana sebebini söylerler.
Normal bilgisayarcılar "Eski bu, işe yaramaz, yeni bir şeyler verelim muhabbetine girerler.
Ben ne soruyorum kardeşim sen ne diyorsun. Anladık eski ekran kartı üretimi durduruldu. Ben ne bozmuş olabilir diyorum. Şuan masamın üstünde boş duruyor.
İçindeki tozları aldıktan sonra çalıştırmayı denemedim bu arada.
Hocam bunu biz bilemeyiz internetten araştırıp profesyonel bir teknik servise gösterin.
 
İşini iyi yapan bazı servisler var. Onlara götürün kartı sana sebebini söylerler.
Normal bilgisayarcılar "Eski bu, işe yaramaz, yeni bir şeyler verelim muhabbetine girerler.
 
Çözüm
Son 1 yılda sürekli sıcaklığını takip ettim oynadığım oyunlarda 67-68 derece olduğunda oyunu kapattım veya direkt sildim.

Oyunlarda 67-68 derece olması çok normal. R7 250 kartım var 70 derece bile oluyor 3-4 saat oynadığım zaman. 80 derece ve üstü olmadıktan sonra bir sıkıntı teşkil etmiyor. Atın o kartı çöpe alın yenisini. Tavsiyem.
 
Teknik Servise götürmem yapacağım son şey olacak. Çalışsa da çalışmasa da bozulma sebebini öğrenmiş olurum. Herkese yardımlar için teşekkürler yeterli cevabı aldım.
 
Kartı temizle ve kartın macununu yenile, ekran kartının bozuk olduğunu ne gibi bir teste sokup anlamış söyler misin? Sorun yazılımsal olamaz mı başka bir sistemde denediniz mi kartı.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı