AMD R7 2700X için soğutma tavsiyesi

Makaleler
2
Yer
PCMR diyarı
Daha fazla  
İyi forumlar. Kısa süre önce imzamdaki sistemi topladım. Kasa Cooler Master MB520 RGB modeli. Yakın zamanda ağır yükte R7 2700X için Wraith prismin yeterli olmadığını fark ettim. Oyun içinde sıcaklıklar gayet normal ancak yayın açınca veya Sony vegas Pro 17 de render alırken işlemci sıcaklıkları 77-82 derece arası geziyor. İșlemciyi tüm çekirdekler 4.2 GHz 1.325V ile çalıștırıyorum. Yaklaşık soğutucu için 1200 TL bütçem var hatta geçmez ise çok sevinirim. Kasa 360MM sıvı soğutma destekliyor. Bu ayarlar için uygun undervolt/soğutucu tavsiyelerinize Noctua hariç açığım(görüntüyü bozuyor arkadaș 😀)
Edit: İleride R9 3900X'e geçiş yapacağım.

NZXT Kraken X62 RGB 280mm Sıvı İşlemci Soğutucusu Bu sisteme çok güzel yakışır.

Hocam o sadece öne takılıyor 280mm pek tercihim değil
Öncelikle fanda RGB takıntınız yoksa güzel bir sıvı soğutucu olan NZXT Kraken'i öneririm:
X72ye güzel indirim gelmiş aklımda bulunsun

Alın kafanız rahat etsin.
Hocam 240mm için o fiyat fazla değil mi ya? Tamam asus falan ama bildiğim kadarıyla pompa yine aynı coolit
Ufak bir araştırma yaptım ve krakendeki pompaların 5 yıl önceki teknoloji olduğundan bahsedilmiș ancak yine de yeni nesil olan corsair h100i xt den daha iyi performans veriyor eğer tam bilgisi olan varsa aydınlatabilirse sevinirim

Hocam fiyatı çok cazip geldi bunun kraken x72 den eksisi nedir? İlerde r9 3900x alırsam yarı yolda bırakır mı? Pompa ömrü kaç yıl dayanır? gibi sorular olușmadı değil şimdi.

Hocam fiyatı çok cazip geldi bunun kraken x72 den eksisi nedir? İlerde r9 3900x alırsam yarı yolda bırakır mı? Pompa ömrü kaç yıl dayanır? gibi sorular olușmadı değil şimdi.

Bu sitede detaylı incelemesi mevcut. Burda yazan bir kısmı alıntılıyorum.
" An automotive-grade sine wave generator is used to drive the pump motor. This ensures electrical noise and vibration are kept to a minimum. It is also AEC-Q100 certified according to Automotive Electronics Council’s standard making it more durable."

Otomobil sanayisinde kullanılan kalitede, sertifikalı yeni teknoloji bir motora sahipmiş.
Silverstone yıllardır bilinen ve kaliteli bir markadır.
360mm radyatörlü soğutması mevcut. Bu boyutta bir radyatörle istediğiniz işlemciyi kullanabilirsiniz.

Bütçeniz varsa Kraken X72 alın ama yoksa bunu da düşünebilirsniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı