AMD RX 5700 XT WattMan hatası çok arttı

Geforce Mx130

Kilopat
Merhaba, RX 5700 XT kartım son 2 gündür neredeyse bütün oyunlarda driverini siliyor. Önceden oluyordu ama bu kadar çok değildi. 5-6 farklı driver denedim çözüm bulamadım.

ETS 2' de 89 gördüm

Termal pasın biri yerinden oynayıp düştü babamda bişey olmaz deyip eski yerine bastırarak koydu.

Boşta 57 derece falan hep böyleydi 170HZ olduğundan dolayı ama oyunda çok fırlıyor.
Termal ped değiştirmeniz gerekebilir hocam. Boşta bile sıcaklığı yüksek., Montaj sırasında bir hata yaptınız muhtemelen.

(0.5mm kalınlığında olması önemli, aksi halde PCB yamulur.)

Macunu benmi önerdim bilmiyorum, Xigmatek pti kullandıysanız ben önermişimdir, o macunu 10 yıldır kullanıyorum, hiç sorun yaşamadım.

89 derece GPU sıcaklığı mı? Hotspot sıcaklığı mı?
Evet siz önermiştiniz. Hotspot 100 derece

Termal ped değiştirmeniz gerekebilir hocam. Boşta bile sıcaklığı yüksek., Montaj sırasında bir hata yaptınız muhtemelen.

Boşta sıcaklığı ilk aldığımda bile böyleydi.

100 derece hotspot kötü değil, macun kaynaklı sorunlarda GPU ile hotspot arasındaki fark çok fazla olur.

Muhtemelen VRAM ısınmasından dolayı GPU'da ısınıyor.

Kartta VRAM sıcaklık sensörü var mı? GPU-Z sensör kısmından bakın.

Hocam açtım kartı o düşen Termal Pad oynamış. Bundan dolayı olur mu? Macunu iyi sürdüğüme eminim.

Dosya Ekleri

• IMG-20240822-WA0000.jpeg
    IMG-20240822-WA0000.jpeg
    153,9 KB · Görüntüleme: 40
Hocam o ped yanlış yerde sanki. VRAM'in üstünde bloğun altında kalması lazım.
Soğutucuyu yükseltiyorsa temas sorunu olur tabii.

Onu VRAM'in üzerine koymanız lazım, o boş kalan VRAM aşırı ısınıyordur.
Hocam şuan elimde tornavida yok tam açamadım. Akşam fotoğraf atacağım nereye koymam gerekiyorsa söylerseniz sevinirim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı