AMD RX 5700 XT WattMan hatası çok arttı

Geforce Mx130

Kilopat
Merhaba, RX 5700 XT kartım son 2 gündür neredeyse bütün oyunlarda driverini siliyor. Önceden oluyordu ama bu kadar çok değildi. 5-6 farklı driver denedim çözüm bulamadım.

OCCT testinde kapanmasıyla BIOS güncellemesinin alakası olamaz, PSU'da iyi bir model değil.

İsterseniz bir önceki sürüme dönüp tekrar Power testi yapın ama yine kapanacaktır.
Biosu güncelledim OCCT testi yapıp geliyorum

@Marix hocamın da dediği gibi yüksek olasılıkla PSU alakalı bir durum. OCCT'nin kapanması da bunu söylüyor aslında. Bence PSU değişmelisiniz.
PSU 3 gün önce yapmıyordu. Herhangi bir kesinti vb. olmadı aslında durduk yere de bozulmaz ya

@Marix hocamın da dediği gibi yüksek olasılıkla PSU alakalı bir durum. OCCT'nin kapanması da bunu söylüyor aslında. Bence PSU değişmelisiniz.
OCCT testinde kapanmasıyla BIOS güncellemesinin alakası olamaz, PSU'da iyi bir model değil.

İsterseniz bir önceki sürüme dönüp tekrar Power testi yapın ama yine kapanacaktır.
Hocam bu sefer kapanmadı. Biosu eski sürüme çektim Chipset indirdim 2 dakikalık power testi başarıyla bitti

Son düzenleme:
Biosu güncelledim OCCT testi yapıp geliyorum

PSU 3 gün önce yapmıyordu. Herhangi bir kesinti vb. olmadı aslında durduk yere de bozulmaz ya

Hocam bu sefer kapanmadı. Biosu eski sürüme çektim Chipset indirdim 2 dakikalık power testi başarıyla bitti
Anakart neydi hocam?

B550M DS3H Rev 1.4 hocam Geçen ayin 11'inde çıkan BIOS yüklemiştim. Ekran kare falan oluyordu demek ki BIOS sıkıntılı.

Anlamlı değil, BIOS sistemin kapanmasına nasıl sebep olabilir, tek mantıklı açıklaması XMP ve PBO gibi güç tüketimini arttıran şeylerin kapanması.

Hadi sebep oldu diyelim, ekran kartının siyah ekrana düşmesi ne alaka?

BIOS güncelleyince aynı zamanda sıfırlanır.
XMP açtım 3 dakikalık testte hata vermedi hocam. Dediğim gibi bu sorun bios güncellemesi sonrası olmuştu biosu eskiye çekinçe çözüldü gibi birkaç oyunda deneyip yazayım.

KAMU SPOTU: B550M DS3H REV 1.4 BİOSUNU SON SÜRÜME GÜNCELLEMEYİN.
1724361633286.png

XMP açtım 3 dakikalık testte hata vermedi hocam. Dediğim gibi bu sorun bios güncellemesi sonrası olmuştu biosu eskiye çekinçe çözüldü gibi birkaç oyunda deneyip yazayım.

KAMU SPOTU: B550M DS3H REV 1.4 BİOSUNU SON SÜRÜME GÜNCELLEMEYİN.
Eki Görüntüle 2291397
Tıpatıp aynı anakart var hocam, iyisi mi güncellemeyeyim ben de.

XMP açtım 3 dakikalık testte hata vermedi hocam. Dediğim gibi bu sorun BIOS güncellemesi sonrası olmuştu BIOS'u eskiye çekinçe çözüldü gibi birkaç oyunda deneyip yazayım.

KAMU SPOTU: B550M DS3H REV 1.4 BIOS'unu SON SÜRÜME GÜNCELLEMEYİN.
Eki Görüntüle 2291397

Bence o PSU sorunlu, 12v çıkışının düşüklüğü sinyal veriyor zaten, BIOS gücellemesinin böyle bir şey yapmayacağına eminim.

Bir de FurMark ile test edin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı