AMD RX serisi ekran kartlarında WattMan hatası giderildi mi?

Şu XT ekran kartları içinde en masum olanı 5500XT sanırım. Bu modelden şikayet eden yok.

Doğru. 5500 XT kardeşlerinin kötü şöhretinden sebep arada çok kaynıyor yoksa serinin en stabil ve sorunsuz kartı. Bu konudaki mesajlar iyi oldu. Ciddi sorun yaşayan tek bir kişi görmüştüm Technopat'ta ona da değişim/iade çıkmıştı. Ayıplı ürünmüş, bu da her elektronik alet ve parça için olağan bir şey.

Sıfırını düşünüyorum hocam.

Konudaki mesajlardan da anlayacağın üzere artık 580/590 yerini 5500 XT'ye bıraktı. Alacağı bol bol yeni sürücüden, düşük güç tüketimine, mimarisine, performansına vb. avantajı çok. Fiyat konusuna gelirsek 580 buna değecek bir indirime girmiyor, sıfır fiyatları bugün bile uçuk. Sıfır için artık çok zor.

RX 570 sıfır için hala tercih edilebilir bir model bunun en büyük sebebi 1650 Super, 5500 XT 4 GB ile darboğaz sıkıntısı yaşayabilecek işlemcilerin RX 570 ile daha rahat çalışabilmesi ve bu kartın daha sık indirime girmesi. Kendi segmentinde rakibi yok piyasada, joker gibi bir kart. Ama bu kartın da 3 yaşını doldurduğunu unutmamak lazım. Umarım yardımı olmuştur. 🙂

5700 xt kullanıyorum ısınma sorunu harıcı proplemım yok guc kaynagı yeterlı ıse bır sıkıntı olmuyor az once zorladım max 271 w cektı kart
ve cekırdek hızı 2085e kadar cıktı

3500-4500 TL aralığında bir ekran kartı alacaktım. RX 5700 XT modellerinden son derece korkuyorum. Dizden ameliyat oldum ve daha yeni yürümeye başladım. Bu dönemde 1 gün bile bilgisayar olmadan vakit geçirmek benim için çok zor. Sorun yaşarsam diye RX 5700 XT ekran kartını almak istemedim. Gigabyte RTX 2060 Super OC ekran kartını aldım, henüz kargoda. 3 fanlı ve OC modellerinden biri. Umarım bu ekran kartının da kronik bir sorunu yoktur. İncelemelerde genelde 70-72 dereceyi bulduğunu gördüm. Gigabyte kartın sıcaklığı aslında fazla değil ama MSI kartlar daha serin çalışıyor sanki. Bu model sizce OC versiyon olduğu için mi o kadar ısınıyor?

RX 5500 XT ekran kartını 6 aydır kullanıyorum ve en ufak bir sorun yaşamadım. Daha iyi ekran kartına ihtiyacım olduğunu anlayınca model yükseltmek istedim.

Son düzenleme:
Valla ben 5 aydır en sorunlu, soğutması en kötü kart denilen RX580 Armor kullanıyorum. Bu zamana kadar ne bir kere hata aldım, ne de yüksek grafikte sıcaklık sorunu yaşadım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı