AMD Ryzen 5 2600X nasıldır?

Cok tessekür ederim umarim ôyle olur [emoji4] 2x 8gb adata 3000 mhz. O.c yaparsaniz olayi pek anlamadim ama

Aldığınız model zaten OC yapılmış bir model 2600x aldıysanız bence soğutucu siparişini iptal edin. Gerek yok. Normal sıcaklıklarda RTX 2060 besler o işlemci.

Aldığınız model zaten OC yapılmış bir model 2600x aldıysanız bence soğutucu siparişini iptal edin. Gerek yok. Normal sıcaklıklarda RTX 2060 besler o işlemci.
Ne olur ne olmaz sogutucum kalsin yinede hocam. :) Ama benim hayalim şu 1080 p bile yeter bana dropsuz fps kaybisiz oyun oynamak istiyorum. Ve online olarak league of legends pubg tarzi. Offfline de hikayeli oyunlar oynamak isterim sıkıntısız. İlk defa pc topluyorum da[emoji4] anakartim da B450m Msi

Ne olur ne olmaz sogutucum kalsin yinede hocam. :) Ama benim hayalim şu 1080 p bile yeter bana dropsuz fps kaybisiz oyun oynamak istiyorum. Ve online olarak league of legends pubg tarzi. Offfline de hikayeli oyunlar oynamak isterim sıkıntısız. İlk defa pc topluyorum da[emoji4] anakartim da B450m Msi
Siz bilirsiniz para sizin sonuçta :) Dediğim gibi piyasada oynatamayacağı oyun yok bu sistemin içiniz rahat olsun. Hayırlı olsun şimdiden güle güle kullanın :)

Dostum konuya bir daha baktımda bazı cahil arkadaşlar seni yanıltmasın diye yazayım dedim. Ryzen 5 2600x ile i5 9600K arasında 400 TL bir fark var ve bu fark değmez. Bunun 144Hz ile 1080P ile falan da bir alakası yok. Sen al Ryzen 5 2600, o aradaki farka güzel bi soğutma al OC yap işlemciye. BF 5 te falan da bir sıkıntı yaşamazsın. Dual RAM de kullandığın zaman tertemiz bir sistemin olur. O ekran kartı piyasadaki bütün oyunları rahatlıkla oynatabilecek, 2600x de o ekran kartını tertemiz besleyebilecek güçte. Bilgi kirliliğine gerek yok.
İnsanları 'Cahil' diye adlandırmak yerine bilgi ve veriyle yazsan daha makbul olur:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kafasında takılan durum senaryoları kavradıkça bilgi veriyoruz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Oyununa göre değişiyor durum çünkü.

İnsanları 'Cahil' diye adlandırmak yerine bilgi ve veriyle yazsan daha makbul olur:

Kafasında takılan durum senaryoları kavradıkça bilgi veriyoruz.

Cahil olarak sizi adlandırmadım neden üstünüze alındınız? Ayrıca gönderdiğiniz videoda RTX 2080 Ti bulunmakta ve 2100 MHz RAM kullanılmış yani bu değerler normal inkar eden yok. 1080P de RTX 2060 ile Ryzen 5 2600x ve 9600K arasında bu kadar fark oluşmaz. Ki RAM Dual çalışıyor mu çalışmıyor mu o da belli değil. 9600K 2600x ten zaten daha iyi bir işlemci fakat aradaki 400 TL ye değecek bir fark oluşturur mu bu koşullarda, bence asla.

Cahil olarak sizi adlandırmadım neden üstünüze alındınız? Ayrıca gönderdiğiniz videoda RTX 2080 Ti bulunmakta ve 2100 MHz RAM kullanılmış yani bu değerler normal inkar eden yok. 1080P de RTX 2060 ile Ryzen 5 2600x ve 9600K arasında bu kadar fark oluşmaz. Ki RAM Dual çalışıyor mu çalışmıyor mu o da belli değil. 9600K 2600x ten zaten daha iyi bir işlemci fakat aradaki 400 TL ye değecek bir fark oluşturur mu bu koşullarda, bence asla.
Ekipmanli cocuklara baktim ayni kulanicagim işlemci. Hepsi memnun ve problem olmadigini soyluyor size guveniyorum. :)

Ryzen işlemcilerin Dual RAM ve bellek uyumundan haberin yok.
Amd anakartlarda bellek uyum listeleri birkaç başlık altındadır. Kullanacağın mimarinin adına göre gruplandırılmıştır. Yanlış gruptaki listeye de bakılarak yanlış bellek seçilebilir. Ryzen 2600x Pinnacle Ridge şeklinde geçiyor genellikle.
Birilerini itham etmeden önce biraz araştıralım lütfen.

Ryzen işlemcilerin Dual RAM ve bellek uyumundan haberin yok.
Amd anakartlarda bellek uyum listeleri birkaç başlık altındadır. Kullanacağın mimarinin adına göre gruplandırılmıştır. Yanlış gruptaki listeye de bakılarak yanlış bellek seçilebilir. Ryzen 2600x Pinnacle Ridge şeklinde geçiyor genellikle.
Birilerini itham etmeden önce biraz araştıralım lütfen.
Aynı konunun önemini ben arkadaşa bahsettim zaten. Lütfen mesajlarımı daha iyi okuyun. Intel fanlığı yapmaya gerek yok. Benim derdim 1080P de Ryzendan uzak durun asla almayın diyen arkadaşla. Daha yeni arkadaşıma Ryzen 5 2600 + RX 590 sistem topladım. Gözümle gördüğüm değerlere mi inanayım bu arkadaşa mı?

Aşama aşama bilgi alışverişinde bulunarak zaten sonuca ulaştık. Konuyu gergin muğlak ortama sokarsak doğru yanlış belirsizleşir. Birileri fanlık yapar, yapacaktır da. İhtiyaçlar, hedefler ve olası sonuçları verilerle açıklayarak sonuca ulaşmak daha faydalı olur.
Sistem toplayan arkadaşımıza dikkat etmesi gereken kritik noktaları da belirtmek kirli bilgiyle uğraşmaktan daha iyidir.
Bu arada Newegg'deki RTX ekran kartları fiyatlarına da bakılsa iyi olur.
Örnek vermek gerekirse Türkiyede Asus Rog Strix RTX 2070 4900-5000 TL iken Newegg'de 3800 TL. Gümrük, vergi, kargo dahil. Buradaki modelin fiyatı ile Newegg fiyatını karşılaştırmak gerek.
2663TL diyor, Türkiye fiyatı:
3200TL

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı