AMD Ryzen 5 2600X nasıldır?

Aynı konunun önemini ben arkadaşa bahsettim zaten. Lütfen mesajlarımı daha iyi okuyun. Intel fanlığı yapmaya gerek yok. Benim derdim 1080P de Ryzendan uzak durun asla almayın diyen arkadaşla. Daha yeni arkadaşıma Ryzen 5 2600 + RX 590 sistem topladım. Gözümle gördüğüm değerlere mi inanayım bu arkadaşa mı?
ryzen 5 2600 ile 1070 i kıyaslamanız zaten sizin cahilliğniz ? ayrıca battlefield 5 te amd ekran kartları yüksek gpu kullanım oranlarına ulaşıyor sizinle daha fazla tartışmıyacam bende deneyimlerimi dile getiriyorum buraya gelipte ona buna cahil diyemezsiniz derseniz en büyük cahil konumuna siz düşersiniz

İnternetteki 2600 ile 9600k karşılaştırmasında 9600 bir tık GPU'yu daha iyi kullansa da 2070'li bir sistemde 2600'ün de darboğaz yapmadan kimi oyunlarda tam yükte GPU'yu çalıştırabildiği görülüyor. Keza tam yükte çalıştıramadığı oyunlarda GPU kullanımı 9600K'da daha yüksek olsa da onda da GPU'nun tam yükte çalıştırılamadığı görülüyor. Dolayısıyla 2600'ün de kötü bir işlemci olduğunu düşünmüyorum. 2080'li sistemde yapılan karşılaştırmalar da çok farklı değil. Keza 9600K ile de FPS'nin 35'e düşmeyeceğini neye göre garanti edebiliriz? Dark Souls 3 oyununda ben i5 4670 ve GTX770 ile bile ekran kartının tam yükte çalışamadığını görüyorsam burada sorun işlemcide olmuyor tek başına.

ryzen 5 2600 ile 1070 i kıyaslamanız zaten sizin cahilliğniz ? ayrıca battlefield 5 te amd ekran kartları yüksek gpu kullanım oranlarına ulaşıyor sizinle daha fazla tartışmıyacam bende deneyimlerimi dile getiriyorum buraya gelipte ona buna cahil diyemezsiniz derseniz en büyük cahil konumuna siz düşersiniz
Siz deneyimlerinizi dile getirmediniz. 1080P de Ryzendan uzak durun sakın almayın diyip kaçtınız. Yaptığınıza kendiniz cahillik demiyeceksiniz de ne diyeceksiniz? Yaşınıza saygı duyduğumdan konuya daha fazla yorum yapmayacağım. Alan arkadaşa tekrar hayırlı olsun.

Bende 2600x + RX580(2070 ile kullanan bir arkadaşım var) kullanıyorum 1080p dahil bir sıkıntı yok. Gönlünüz rahat olsun, hayırlı günlerde kullanın sisteminizi.

AMD vermez mi hocam beynim yandi yine :)
İntel işlemciye kıyasla 1080p çözünürlükte daha az performans verir. Amd r5 2600 daha önceden kullandım. Fakat memnun kalmadım. Eğer 2k çözünürlükte oyun oynama düşünüyorsanız. Amd alabilirsiniz. Bana göre 1080p çözünürlükte 144hz monitör için en iyisi şuan intel işlemcidir.

benim işlemciyi stres testine tabi tutuyorum bios da auto ayarlıyken 3.60 temel hızda sorun yok, fakat o.c yapınca stres testinde pc kapanıyor işlemcimde mi problem var yardımcı olabilirmisiniz ?

benim işlemciyi stres testine tabi tutuyorum bios da auto ayarlıyken 3.60 temel hızda sorun yok, fakat o.c yapınca stres testinde pc kapanıyor işlemcimde mi problem var yardımcı olabilirmisiniz ?
OC yapayım derken işlemciye zarar vermeyin. Ne kadar OC yaptınız? Nerden yaptınız? Volt değerleri ile oynadınız mı?

Volt değerleri ile oynamadım sadece bios'tan auto seçeneğinden çıkarıp manuel olarak 42.00 yani 4.20 Ghz yazdım. bu konu için vatan bilgisayara gittim önceden bu testi auto modunda iken yapamıyordum oyun kuramıyordum zorlamaya gelmiyodu güç kaynağından çıktı sorun şuan işte auto ayarlıyken 3.60 temel hızda sorun yapmıyor ama OC yapınca durum bu kafamdaki soru işareti yani işlemcimde mi bir problem var neden oc yapınca böyle oluyor takip ettim 3.60 temel hızda işlemci duruma göre 4.00 4.03-04 seviyelerine kadar çıktığı oldu

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı