AMD Ryzen 5 3600 işlemcimde sorun mu var?

witicieen

Kilopat
Katılım
21 Aralık 2014
Mesajlar
2.357
Makaleler
3
Çözümler
9
Merhaba yaklaşık 1 ay önce Hepsiburada'dan Ryzen 5 3600 işlemci aldım, bugüne kadar hiçbir sorun yok hatta sorun da yok diyebilirim ancak farklı bir bilgisayarlarla alakalı işlemler yapan bir sayfaya işlemci GHz'in 4.10 4.20'de çalıştığını gösteren resim paylaştım bu hızı 3.60 temel hıza çekmek istediğimi söyledim ancak oradan bir arkadaş dostum işlemcin 2 olarak gözüküyor diye bir yanıt aldım tam olarak nedir anlayamadım anlam veremedim resimleri aşağıya bırakıyorum yardımcı olursanız sevinirim. Her hangi bir sorun var mı sizce tam olarak anlamadım?



1591127372479.png


1591127394347.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Restart attıktan sonra tam açılırken Del tuşuna ard arda basın
Restart attıktan sonra tam açılırken Del tuşuna ard arda basın ardından advanced kısmına girip cpu configration i bulun orada 2-4 4-8 veya 6-12 seçeneği vardır ordan 6-12 seçin f5 e basıp save yapıp çıkın tekrar görev yöneticinize bakarsanız 6-12 olarak gözükecektir ayriyetten bu ryzen master uygulaması kullanıyorsanız ordan çekirdek açıp kapatma seçenekleri var bios ile uğraşamam diyorsanız eğer.

6 - 12 olması daha iyi o halde işlemci için?
 
İşlemcinin normal hali o zaten işlemci açıp kapatma seçenekleri genelde zamanını oyunlarda değil film izlemek Word Excel kullananlar için güç tasarrufu için koyulmuş ayarlardir bu işlemcinin default ayarı 6-12 dir tam performansı görmek için tamamen kullanıcıya ve kullanıma bağlı.onerim 6 çekirdek 12 therad kullanmak.
 
İşlemcinin normal hali o zaten işlemci açıp kapatma seçenekleri genelde zamanını oyunlarda değil film izlemek Word Excel kullananlar için güç tasarrufu için koyulmuş ayarlardir bu işlemcinin default ayarı 6-12'dir tam performansı görmek için tamamen kullanıcıya ve kullanıma bağlı. Onerim 6 çekirdek 12 therad kullanmak.

1591130733359.png


Bu şekilde gösteriyor buradan tam olarak ne yapmam lazım?
 
Dediğim gibi herhangi bir değişiklik falan yapmadım BIOS'da zaten şu zamana kadar da hiçbir sorun yaşamadım ama bugün ilk paylaştığım resmi X sosyal sitesinde paylaştım dediler ki işlemcin 2 gözüküyor senin sorun var dediler şaşırdım.
 
Dediğim gibi herhangi bir değişiklik falan yapmadım BIOS'da zaten şu zamana kadar da hiçbir sorun yaşamadım ama bugün ilk paylaştığım resmi X sosyal sitesinde paylaştım dediler ki işlemcin 2 gözüküyor senin sorun var dediler şaşırdım.
Evet sorun var çünkü olması gereken işlemcinin varsayılan çekirdeklerinin açık olması gerek
 

Yeni konular

Geri
Yukarı