AMD Ryzen 5 3600 Undervolt ve Sıcaklık Düşürme

BIOS bu şekilde. Örnek olarak internetten aldım benim ayarlarım değil.

Merhaba aşağıda göreceğiniz sisteme sahibim.
Ve malesef sürekli çalışan fan sesi ve sadece youtube izlerken bile 65 dereceyi görmesin yeni topladığım pc den beni soğutuyor.

Sizin yaptığınız bu işlemlerin aynısını benim sistem içinde yapabilirmiyim ?
Yoksa farklı değerlermi olmalı ?

Pc parçalarınıın bir kısmı
Ryzen 7 3700x ilemci Msi x470 gaming pro carbon Cooler master masterliquid 240L Msi rtx 208 ti ekran kartı 32 gb 3200 ram

Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

@Makin76 o sıvı soğutucunun fanları arızalı aynısının 120L olanı var bende fanları Akasa Viper ile değiştirdim. Sizde değiştirin gürültü felan kalmıyor.

Cevap için teşekkür ederim.

Fanları değiştirmek sanırım sadece ses sorununu engelleyecek.

Ayrıca işlemcinin durup dururken saçma sapan sıcaklıklarını görmesini engellemek için ne yapabilirim acaba?

Cevap için teşekkür ederim.

Fanları değiştirmek sanırım sadece ses sorununu engelleyecek.

Ayrıca işlemcinin durup dururken saçma sapan sıcaklıklarını görmesini engellemek için ne yapabilirim acaba?
Core Performance Boost kapatabilirsin ama bu da işlemcinin turbo frekanslara çıkmasını engeller.

Aynı işlemci ile ayni anakarta sahibim. Msi Core Frozr L soğutucuya sahibim. Boşta işlemci 40-55 arası gidip geliyor. Oyunlarda ise 65 dereceyi geçmiyor. Garip bir şey ama işlemcinin performansından kesinlikle çok memnunum.

Bende de 120L olanı mevcut fanları gayet düzgün çalışıyor. Sizin radyatör arızalı olabilir. Benimde arızalandı garantiye yolladım yenisi geldi. Ayrıca Cooler Mastergel macun iler çok farkeder diye düşünüyorum. Sıvı soğutma ile o değerleri görmesi çok kötü. Masterliquidin bağlantı düzenini tekrar kontrol edin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…