AMD Ryzen 5 3600 ve Sapphire Radeon RX 5700 Sistem

Değerlendirmeniz yanlış öncelikle pci-e 3.0 ve 2.0 arasında fark yok değil bunu test edebilirsiniz bant genişlikleri düşük olduğundan bottleneck ile karşılaşırsınız kullandığınız güncel ekran kartlarıyla bununla ilgili youtube ve reddit üzerinde bir sürü bilgi var. Ayrıca ben SSD nin FPS artışı sağlayacağı hakkında herhangi bir şey iddaa etmedim. Benim dediğim pci-e 4.0 teknolojisine sahip ekran kartının pci-e 3.0 anakart üzerinde fps kaybı yaşayabileceği hususudur. Ayrıca eğer ki fps kazancı isteniyorsa konunun OC olmaması gibi bir durum nasıl söz konusu olabilir merak içerisindeyim keza X570 boardlarda şu an yaşanan BİOS problemlerinden dolayı istenilen performanslar elde edilemiyor ki edilse fps farkının yorumlanması o zaman sağlanabilir.
Ki ayrıca şunu da belirteyim Technopat ailesi de X570(pci-e 4.0) ve X470(pci-e 3.0) arası test gerçekleştirmiş değil yeni çıkan RX 5700 kartları üzerinde. Bu noktada testler yapılırsa o zaman sonuçlar değerlendirilebilir....
Bazı konularda haklısınız fakat şuan ki donanımlarda pci express 4.0 performansı hissedileceğini düşünmüyorum bu performansın en büyük farkını 8K Gaming yada 8K Render sürecine girdiğinde görücez ki technopat da bundan bahsediyor. Şuanın teknolojisi değil (ekran kartı için diyorum ssd için ciddi artışlar söz konusu). Nasıl RTX günümüzün teknolojisine uygun değilse(RTX'i cidden hissedip akıcı 4k oynamak için RTX 2080 Ti gibi yüksek bütçeli bir kart gerekiyorsa) Ben Pci express'in de günümzde fark yaratacığını düşünmüyorum minimum 2 nesil ekran kartı sonra görürüz. Ki şuan bile son model ekran kartlarını pci express 2 anakarta takınca çoğu oyunda performans kaybı olmadan oynatıyor. RX 570 almadan önce fazlasıyla araştırmıştım tek ac originsde gözle görülür fark vardı diğer günümüzün oyunlarında sorunsuz çalıştırıyordu. Overclock ile Fps artışı yapıcak olan insan zaten B450 anakart almaz X570 alır. Pci express 4.0 kendisini ekran kartı performansı konusunda şahsi fikrim yaklaşık minimum 2 sene sonra hissedirecektir.

Sistem toplama konusunda hiç bir bilgim yok bütçem 6000 civarı. Şöyle bir sistem bir araya getirdim ama uyumlu mudur değil midir performansı nasıl olur parçaların bir arada bilmiyorum. O yüzden sizin fikirlerinizi almaya geldim.

AMD Ryzen 5 3600 3.6GHz 32MB AM4 7nm İşlemci
1.450 KDV Dahil
GIGABYTE B450M S2H AMD B450 Ryzen 2 AM4 DDR4 3200MHz (OC) M.2 VGA DVI HDMI ANAKART
504 KDV Dahil
Sapphire Radeon RX 5700 8GB GDDR6 256Bit AMD Radeon DX12 Ekran Kartı
2.828 KDV Dahil
ADATA 480GB SU630 3D NAND Sata3 2.5'' SSD (520MB Okuma / 450MB Yazma)
342 KDV Dahil
Seagate 3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 7200Rpm 64MB 210Mb/s okuma Harddisk
294 KDV Dahil
Corsair VS Serisi VS550 550W 80PLUS PSU
372 KDV Dahil
Dark N10 Kasa 367 tl

RTX SUPER 2060 modelini sizce beklemeli miyim beklersem bu fiyat aralığında alabilir miyim?
Biri de demememiş ki RAM nerede. :) Konuyu hortlattım, pardon.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı