Mert_Demir
Kilopat
Daha fazla
Bazı konularda haklısınız fakat şuan ki donanımlarda pci express 4.0 performansı hissedileceğini düşünmüyorum bu performansın en büyük farkını 8K Gaming yada 8K Render sürecine girdiğinde görücez ki technopat da bundan bahsediyor. Şuanın teknolojisi değil (ekran kartı için diyorum ssd için ciddi artışlar söz konusu). Nasıl RTX günümüzün teknolojisine uygun değilse(RTX'i cidden hissedip akıcı 4k oynamak için RTX 2080 Ti gibi yüksek bütçeli bir kart gerekiyorsa) Ben Pci express'in de günümzde fark yaratacığını düşünmüyorum minimum 2 nesil ekran kartı sonra görürüz. Ki şuan bile son model ekran kartlarını pci express 2 anakarta takınca çoğu oyunda performans kaybı olmadan oynatıyor. RX 570 almadan önce fazlasıyla araştırmıştım tek ac originsde gözle görülür fark vardı diğer günümüzün oyunlarında sorunsuz çalıştırıyordu. Overclock ile Fps artışı yapıcak olan insan zaten B450 anakart almaz X570 alır. Pci express 4.0 kendisini ekran kartı performansı konusunda şahsi fikrim yaklaşık minimum 2 sene sonra hissedirecektir.Değerlendirmeniz yanlış öncelikle pci-e 3.0 ve 2.0 arasında fark yok değil bunu test edebilirsiniz bant genişlikleri düşük olduğundan bottleneck ile karşılaşırsınız kullandığınız güncel ekran kartlarıyla bununla ilgili youtube ve reddit üzerinde bir sürü bilgi var. Ayrıca ben SSD nin FPS artışı sağlayacağı hakkında herhangi bir şey iddaa etmedim. Benim dediğim pci-e 4.0 teknolojisine sahip ekran kartının pci-e 3.0 anakart üzerinde fps kaybı yaşayabileceği hususudur. Ayrıca eğer ki fps kazancı isteniyorsa konunun OC olmaması gibi bir durum nasıl söz konusu olabilir merak içerisindeyim keza X570 boardlarda şu an yaşanan BİOS problemlerinden dolayı istenilen performanslar elde edilemiyor ki edilse fps farkının yorumlanması o zaman sağlanabilir.
Ki ayrıca şunu da belirteyim Technopat ailesi de X570(pci-e 4.0) ve X470(pci-e 3.0) arası test gerçekleştirmiş değil yeni çıkan RX 5700 kartları üzerinde. Bu noktada testler yapılırsa o zaman sonuçlar değerlendirilebilir....