Şahane bir anket olmuş tebrikler. Anakart hususunda biraz beklemenizi öneririm. Zira piyasadaki işlemci, ekran kartı, ram ve anakart 4lüsü tam yerine oturmadı. Ama illa alacaksanız seçtiğiniz ürün mükemmel zaten.:uyan:.
 
@CJack60 @the doppler effect @Nazım Paşa @ShadYaqz @Pantheon @KLETHRA @El Mucho Özellikle hiç yorum yapmamış olan 2 ustadanda konunun geneli dahilinde düşüncelerini bilmek isterim. >> @BilgisayarKurdu @er36po

Galiba kararım ASROCK olucak. Cumartesi günü veya en geç pazartesi günü sipariş vericem. Bu defa iki anakart arasında kaldım.

Sizlerden ricam bu iki anakarttan hangisi olmalı? veya pazartesi gününe kadar düşünebilcegim farklı bir seçenek mi tavsiye edersiniz? Konunun devamında bir sonraki parçanın konusunu açıp sizleri etiketlicem :)

Bu arada bir kaç arkadaşımında tavsiyesi üzerine anakart a fazla para vermicem. Fiyat performans agırlıklı olacak tercihlerim.

Asrock Fatal1ty X370 Gaming K4 ATX Anakart - AM4 - 64 GB DDR-4
''741,58 TL''

Asrock X370 Killer SLI ATX Anakart - AM4 - 64 GB DDR-4
''730,09 TL''

Bu arada ''Teknobiyotik''te Asrock Fatal1ty X370 Gaming K4 fiyatı düşmüş.
''717,91 TL''




 
Son düzenleyen: Moderatör:
Gaming'de USB 3.1 var, Killer yok Gaming daha iyi. Ses yongası olarak Gaming'de ALC1220, Killer ALC892 Gaming daha iyi. Killer'da istersen Turbo ve Hyperthreading kapatabiliyorsun Gaming kapatamıyorsun Killer daha iyi. Killer'da mosfet sayısı Gaming'ten fazla Killer daha iyi. Killer Wi-Fi var, Gaming yok Killer daha iyi. Genel benchmark test sonuçları Killer çok az daha iyi.

Burada önem arzeden bir husus var. Wi-Fi kullanmayacak, üst seviye overclock yapmayacaksan Gaming K4 alabilirsin. Çünkü USB 3.1 artısı ve ses yongası çok daha iyidir.
 
Asrock X370 Killer SLI ATX Anakart - AM4 - 64 GB DDR-4 Siparişini verdim.

Ayrı bir konu açmadan işlemciyide sizlere danışayım bir sonraki parçayı Amd Ryzen7 1700x alsam yeterli mi? yoksa amd ryzen 7 1800x mi almalıyım?
 
1700 fazlasıyla yeterli olur hem soğutucusu beraberinde geliyor. Baktın kendi soğutucusu kesmedi gider yerine sıvı soğutucu takarsın. 1700X ve 1800X alırsan baştan yanına soğutucu alman şart birde bence 1700 varken o ikisi gereksiz pahalılar yani değmez. Sebebini alttaki video test sonuçları gayet iyi açıklıyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Son düzenleme:
@CJack60 Peki 4ghz çıkartmak için sogutucuya gerek var mı yoksa stok sogutucu yetiyor mu ?

İşlemcindeki stok bir kaç saat oyun oynadığında ki bu high yada ultra detayda kendini gösterecek boğulmaya başladığını duyacaksın. Ryzen bu süreyi artırmak için wraithlarına tasarım yaptı. Tabii ki de bu işlemcinden çok ekran kartının sorunu olsada çoklu ve seri komut işlemlerinde yükü işlemcinle paylaşacaktır. İşte burada anakartın bu yükün birden işlemci ve ekran kartına binmesinde kullandığı malzeme kalitesiyle bir kısmını almayı yada paylaştırmayı başarır. Anakart sistemin temelidir. Alacağín soğutucu en az 250+ maliyetle sana para kaybettirsede 10 saat btf oynarken ultrada sokakta koşarken bir anda masaüstüne geçip 1080p bir video çekmeye karar verebilirsin. O sırada wav yada dts formatında hard rock bir müzik dinlediğini düşún. Sağ köşeden bir kutu açıp internette arkadaşlarınla yazışıyorsun ki skype yada teamtalktan da özel görüşme yapıyorsun. İşte işlemcini ateş bastı. Birileri pencereyi açsın...:uyan:
 
@CJack60 Peki 4ghz çıkartmak için sogutucuya gerek var mı yoksa stok sogutucu yetiyor mu ?

Stok soğutucuyla 4GHZ çok zor ancak işlemci şansının yaver gitmesi gerek. İllaki 4GHZ olması şart değil stok soğutucuyla işlemciyi 3.7/3.8GHZ değerlerine sabitleyip yukardaki test sonuçlarına yakın değerler elde etsen yeter. Stok soğutucuyu seneye bu zamanlar sıvı soğutucuyla değiştirirsin hem o zamana kadar macun değişimi yapman gerekeceğinden ikisini bir halledersin.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı