AMD Ryzen 7 3700X mi, Intel i7-9700K mı?

Ertaç çakmak

Hectopat
Şuan elimde Ryzen 3700X, MSİ X570 Ace ve Cooler Master ML240R(promosyon ürünü) bulunmakta. Fakat şu an köyde olduğum için sistemi toplama şansı bulamadım, ürünler köşede kutularının içinde duruyorlar.

Konuya gelecek olursam yabancı ve burada bulunan forum sitelerinde yer alan konularda Ryzen 3000 serisi hakkında şikayetler boy göstermiş durumda. Görünüşe göre AMD cephesinde işlemcilerde bir şeyler ters gidiyor galiba ya da ben böyle bir izlenime kapıldım. Acaba elimde bulunan parçaları satıp Intel 9700K'ya mı geçeyim diye bir düşünce kafamı kurcalıyor. Sizin bu konu hakkındaki düşünceleriniz nelerdir? Ama lütfen konu AMD-Intel kapışmasına dönüşmesin. Sadece konu hakkında yorum yaparsanız sevinirim.

Bu arada sistemi toplama amacım hem oyun amaçlı hem de SolidWorks, Matlab, AutoCAD, Phyton, C++ v.b. Mühendislik programlarını kullanacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
İade süreci geçmişse sistemi bi kur test et, AMD işlemcimde hiçbir sorun yok ve memnunum.
Hocam forumda gördüğüm kadarıyla 3000 serisi X570 anakartlarda bir sorun çıkartmıyor. Eski anakartlarda bir uyumsuzluk söz konusu.
BIOS sürümleri sıkıntılı, anakart üreticilerinden kaynaklı bir durum.

Ben İntel'den şaşmayan birisi olarak 3700X almanızı tavsiye ederim. Gerçekten ciddi bir fark yaratıyor. Tek dezavantaj Ryzen serilerinde hakiki bir anakartın çok pahalı olması. Mesela Z370 serisini 600 civarından başlayan fiyatlar'la bulabilirsiniz fakat aynı durum X anakartlarda geçerli değil. Minimum 1000 TL'den kapı açılıyor.

Ben İntel'den şaşmayan birisi olarak 3700X almanızı tavsiye ederim. Gerçekten ciddi bir fark yaratıyor. Tek dezavantaj Ryzen serilerinde hakiki bir anakartın çok pahalı olması. Mesela Z370 serisini 600 civarından başlayan fiyatlar'la bulabilirsiniz fakat aynı durum X anakartlarda geçerli değil. Minimum 1000 TL'den kapı açılıyor.
Bu PCI express 4.0 desteği ve artan özellikler fiyatı cidden arttırdı.

Konu ile alakalı görüşlerini belirten bütün arkadaşlara tessekkür ederim.

3700X daha ileriye dönük.
Bu konuda size katılıyorum özellikle PCI-E 4.0 ve çoklu işlemci gücü ile ön planda.

Hocam forumda gördüğüm kadarıyla 3000 serisi X570 anakartlarda bir sorun çıkartmıyor. Eski anakartlarda bir uyumsuzluk söz konusu.
Bu konu hakkında bir bilgim yok fakat araştırmalarıma göre eski nesil anakartlar ve yeni X570 çipsetli anakartların işlemciye gereğinden fazla voltaj uyguladığına dair çok sayıda yorum okudum. Bu sorun belirtildiği gibi BİOS sürümü ilede alakalı olabilir.
İade süreci geçmişse sistemi bi kur test et, AMD işlemcimde hiçbir sorun yok ve memnunum.

BIOS sürümleri sıkıntılı, anakart üreticilerinden kaynaklı bir durum.
Malesef iade süresi doldu. Siz hangi işlemciyi kullanmaktasınız?

Konu ile alakalı görüşlerini belirten bütün arkadaşlara tessekkür ederim.

Bu konuda size katılıyorum özellikle PCI-E 4.0 ve çoklu işlemci gücü ile ön planda.

Bu konu hakkında bir bilgim yok fakat araştırmalarıma göre eski nesil anakartlar ve yeni X570 çipsetli anakartların işlemciye gereğinden fazla voltaj uyguladığına dair çok sayıda yorum okudum. Bu sorun belirtildiği gibi BİOS sürümü ilede alakalı olabilir.

Malesef iade süresi doldu. Siz hangi işlemciyi kullanmaktasınız?
Ryzen 1200 kullanıyorum ve bu ay 3600 veya ihtiyaca göre 3700X'e geçeceğim.

Ryzen 1200 kullanıyorum ve bu ay 3600 veya ihtiyaca göre 3700X'e geçeceğim.
Anladım. Bende bu Ryzen 3000 serisinden önce Ryzen 2700X kullanıyordum. Fakat donma,kasmalar ve oyun sırasında takılmalar meydana geliyordu o sıralar bu durum beni çıldırtmıştı. Bu konuyu açmamdaki bir diğer neden de bu. Yeniden aynı sorunları yaşamak istemiyorum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı