AMD Ryzen işlemcilerin ısınma sorunu var mı ?

57Pixels

Hectopat
Daha fazla  
AMD Ryzen 3 1200 işlemcisini almak istiyorum. Ama arkadaşlarım o işlemci 2 sene sonra ısınır çöp olur, Intel al diyorlar. Bende tereddütte düştüm. Ne yapmamı önerirsiniz ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Klasik Intel fanboyları işte. Hayır, ısınmıyor hatta 9. Nesil öncesi işlemcilerinden yer yer daha serin kimi zaman da aynı sıcaklıkta çalışıyor, işlemciden işlemciye değişiyor bu. Seçtiğiniz model 65W, ısınmaz yani. O arkadaşlarınız kusura bakmayın da amma teknoloji cahiliymiş.

Dostum çok uzun yıllar intel kullanmış bir bilgisayar kullanıcısı olarak ryzen serisiyle birlikte amd'ye şans verdim ve gerek performans, gerek sıcaklık gibi konularda olsun kesinlikle hiçbir problem yaşamadım. Tereddüt etmeden alabilirsin..

Uzun zamandır İntel kullanıyordum, Ryzen 5 2600X'e geçiş yaptım.
Oldukça pişmanım sıcaklıkları beni tatmin etmiyor, Core Boost özelliği açtığım zaman boşta 55-60 derece oluyor sıcaklık, 3.6GHz stok hızında çalıştırdığım zaman stres testinde 70 dereceyi buluyor, overclock hiç yapamıyorum. (Tabii stok fan pek bir şey beklememek lazım)

Pişman olmamın bir diğer sebebi kısmen benim hatam, RTX 2070 kullanıyorum ve 2K 144Hz monitör almam çok zor, R5 2600X ile RTX 2070 darboğaz yapıyor, İntel al deyip duruyorlar tekli çekirdek performansı daha iyi, 1080p'de kullanırsın diye.

Bütçen çok düşük değilse Ryzen 1200 önermem bundan sonra. 4/4 yavaştan yetmemeye başladı 3. seriyi bekle en iyisi.

Tam tersi bahsettiğiniz işlemci 65w stok fan ile bile en ufak bir ısınma sorunu yaşamazsınız. R5 2400G düşünebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…