AMD Ryzen işlemcilerin ısınma sorunu var mı ?

57Pixels

Hectopat
Daha fazla  
AMD Ryzen 3 1200 işlemcisini almak istiyorum. Ama arkadaşlarım o işlemci 2 sene sonra ısınır çöp olur, Intel al diyorlar. Bende tereddütte düştüm. Ne yapmamı önerirsiniz ?

Son düzenleyen: Moderatör:
"AMD ısınıyor" tabirinin mazide kaldığını sanıyordum fakat ne yazık ki yanılmışım. Genellikle teknolojiden zerre anlamayan ve yeniye ayak uyduramayan insanlar bu tabiri kullanıyordu. Eski nesil AMD işlemcilerinde ısınma sorunu vardı fakat bu sorun "Zen" mimarili işlemcilerde çözüldü, Ryzen işlemcilerin yanında gelen fan ve işlemcilerin tasarımı sayesinde Ryzen işlemcilerde sıcaklıkla gayet normal seviyede. Asıl soruya gelecek olursak; Artık 1. nesil Ryzen işlemci almanızı önermem. Bence 3. nesli bekleyin ve 3. nesilden giriş seviyesi bir işlemci alın R3 1200 yerine. Ama beklemek istemiyorsanız bence 2200G ve 2400G de uygun işlemcilerdir.

Tam tersi. Şu an intel işlemciler çok daha sıcak çalışıyor. Arkadaşınız Neanderthal falan mı ya da hiç mi araştırma yapmıyor? Şahsen R5 2600'ü stok soğutucusu ile yükte 62C'de gördüm en fazla, normal oda sıcaklığında. 7700K ise H100i v2 ile stok hızda 75-80 derecelere kadar çıkıyordu aynı oda ve yerde. 8. ve 9. nesilde durum biraz farklı olabilir (intel'in "7700K ısınan bir işlemci zaten." açıklamasını göz önünde bulundurarak) fakat yine dandik IHS kullanıyorlar ve yüksek seviye kullanıcı delid yapmak zorunda kalıyor.

Evet arkadaşın, 2010-2013 yılları arasında "afk" kalmış. Yeni Ryzen işlemcilerde hiçbir ısınma sorunu yok. Bizzat kendi masaüstümde var. Çok güzel performans veriyor ve ısınma normal seviyede. Eğer ekran kartsız istersen APU alabilirsin. Ya da normal, saf işlemciden oluşan Ryzen işlemci alabilirsin. Arkadaşınızı bırakın, kendi halinde takılsın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…