AMD Software 23.20.11.07 ön izleme sürücüsü yayınlandı

Geceden beri kullanıyorum bu sürücüyü Rust oynadım sadece ufak tefek takılmalar var ama sistem kilitlenme vs sorunları yaşamadım. Zaten oyunda sorun yok daha çok tarayıcılar da kilitleniyordu benim. Onlarda da denemedim.

6000 serisine AFMF getirdikleri sürücüyü kullanıyorum, bu zamana kadarki görece en önemli sürücü olmasına rağmen forumda konusunu bulamadım o yüzden buraya yazıyorum.

Tech preview olmasına rağmen mükemmel olmuş. CP2077'de denedim, input lag Radeon Anti Lag ve gelişmiş senkronizasyon kullanınca neredeyse yok gibi bir şey. FPS 80'den 160'lara sıçradı ve en iyi yanı kullanabilmek için yapımcıların insafına kalmayışımız. DX11-DX12 oyunların hepsinde açılabiliyor. Oyundan oyuna değişse de motion artifact de pek fazla göremedim. F1'de fazla olduğunu söylüyorlar şu anlık.

NVIDIA gibi yapıp "AFMF sadece 7000 serisine özel, hadi başka kapıya" yapacaklarını düşünmüştüm ama şaşırttılar.

@Emir M. hocam benim APU R5 4600H işlemcide direkt neden bu sürümler çıkmıyor? Desteği varsa neden AMD sayfasına eklemiyor? 2 sene sonra desteği kesilmesi bir garibime gider. Benim eski AMD HD 6610M ekran kartına 7 yıl sürücü desteği almıştı giriş seviyesi bir kart olduğu halde. MUX özelliği yok maalesef olsa dert değil fakat yine görüntüyü AMD'den alıyorum oyun destekleri alması ve günlük kullanımda ileride yaşanacak sıkıntılar için güncelleme benim için önemli.

@Emir M. hocam benim APU R5 4600H işlemcide direkt neden bu sürümler çıkmıyor? Desteği varsa neden AMD sayfasına eklemiyor? 2 sene sonra desteği kesilmesi bir garibime gider. Benim eski AMD HD 6610M ekran kartına 7 yıl sürücü desteği almıştı giriş seviyesi bir kart olduğu halde. MUX özelliği yok maalesef olsa dert değil fakat yine görüntüyü AMD'den alıyorum oyun destekleri alması ve günlük kullanımda ileride yaşanacak sıkıntılar için güncelleme benim için önemli.

Herkese açık bir sürüm değil bu, ön izleme olduğu için direkt sürücü sayfasında gözükmemesi normal.

Son düzenleme:
Hocam eyvallah anladım burayı da bu hep böyle mi olacak? Şu an geçici mi böyle diğer RX 6000 ve RX 7000 serisi kartların direkt görünüyor donanımı aradığın da.

@Emir M. AMD Software 23.20.11.07 sürümünü başarıyla kurdum.

Bir fikrim yok. AMD son zamanlarda farklı mimarili kartların sürücü paketlerini ayrı ayrı sunmaya başladı. Siteyi de tam oturtamamış olabilirler o yüzden. Sürücü başarılı bir şekilde kuruluyorsa destek kesilmesi gibi bir durum söz konusu değil.

Daha önce paylaşılan 7000 serisine özel sürücüler gibi, AFMF desteği getiren versiyon gibi sürümlerin arama sayfasında çıkmamasının sebebi içlerinde Beta sürümde kernel barındırması. Eğer sürücüde Beta sürümde bir kernel varsa bütün donanımlara destek sağlamıyor, dolayısıyla normalde destek ömrü dolmamış her cihaza doğrudan kuramıyorsunuz. Bununla uğraşmamak için Beta kernele sahip sürücüleri arama sayfasına koymuyorlar. Normal kullanıcılar WHQL sürücülerle takılıyor, test etmek isteyenler arayıp buluyor.

Şu an AMD'nin WHQL 23.9.3 ile paylaştığı stabil kernel: 31.0.22011.4008
Bu konudaki 23.20.11.07 sürücüsündeki kernel: 31.0.22011.7005
AFMF desteği için çıkan Preview sürücüdeki kernel: 31.0.23001.2010

Tabi kernel güncel diye sürücünün daha üstün olduğunu söyleyemeyiz. Örneğin en yeni kernele sahip AFMF sürücüsünde OpenGL ve AMF encoder paketleri güncel durumdayken eski HDMI ses sürücüsünü koymuşlar.*

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı