AMD Software: Adrenalin Edition 24.2.1 sürücüsü yayınlandı

Sorunsuz çalışıyor bende, BF2042 ve helldivers 2 yanında Alan Wake 2 denedim, problem yok.

DirectX 11 apisi içeren oyunları oynuyorsanız hala takılma sttuter sorunları devam edecektir.

DirectX 12 apisi kullanan oyunlarda hiçbir takılma yaşamayacaksınız. Oynadığınız oyunun apisini nette araştırın ona göre bu sürüme geçip geçmeyeceğinize karar verin.

Sadece DX11 apisi kullanan oyunlar oynuyorsanız aşağıdaki ayarları yapın; (örneğin; NFS Heat, CS 2..)

Not: DX11 oyunlarının içeren DXNAVI optimizasyonunu devre dışı bırakmak için, en son sürücü numarası 24.1.1 veya daha önceki sürücülerde olmasınız eğer 24.2.1. Kullanıyorsanız bu değişiklikleri yapamazsınız.

Eğer DX12 apisi kullanan oyunlar oynuyorsanız hiçbir değişiklik yapmanıza gerek yok. Çünkü; halihazırda adrenalin sürücüsü tamamen sorunsuzdur. (Alan Wake II, Avatar Fronties Pandora...)

Oynadığınız oyunun hangi api kullandığını bulmak için aşağıdaki gibi google'da küçük bir araştırma yapabilirsiniz. ;
99.PNG

Son düzenleme:
Cleanup Utility çok güzel bir yazılım, AMD kullanırken hep tercih ederdim. NVIDIA'ya geçtik el mahkum DDU kullanıyoruz. 2011 senesi Gezginler.net havası veriyor yüz yıllık arayüzü.
Nvidia da bu duruma pek kalmıyor ondan olabilir. Laptopta AMD işlemci kullanıcılar halen kullanabiliyor. MUX özelliği olsa bile AMD devre dışı bırakmıyor Nvidia GPU dahili moda geçiş sağlıyor. Haliyle bizde kullanmak zorundayız. Nvidia sürücüyü rahat güncellerken acaba AMD neyi bozup bilgisayarı etkileyecek diye düşünmüyor değilim. Önceki AMD işlemcili laptopta sesi bozmuştu mesela grafik kart güncel olsa bile ses sürücü eskiye döndürüyordum. Donanım hızlandırmayı halen çözememiş mesela kayıt defterinde kurcalayıp düzenliyorum.

DirectX 11 apisi içeren oyunları oynuyorsanız hala takılma sttuter sorunları devam edecektir.

DirectX 12 apisi kullanan oyunlarda hiçbir takılma yaşamayacaksınız. Oynadığınız oyunun apisini nette araştırın ona göre bu sürüme geçip geçmeyeceğinize karar verin.

Sadece DX11 apisi kullanan oyunlar oynuyorsanız aşağıdaki ayarları yapın; (örneğin; NFS Heat, CS 2..)

not: DX11 oyunlarının içeren dxnavı optimizasyonunu devre dışı bırakmak için, en son sürücü numarası 24.1.1 veya daha önceki sürücülerde olmasınız eğer 24.2.1. Kullanıyorsanız bu değişiklikleri yapamazsınız.

Eğer DX12 apisi kullanan oyunlar oynuyorsanız hiçbir değişiklik yapmanıza gerek yok. Çünkü; halihazırda adrenalin sürücüsü tamamen sorunsuzdur. (Alan Wake II, avatar fronties pandora...)

Oynadığınız oyunun hangi API kullandığını bulmak için aşağıdaki gibi Google'da küçük bir araştırma yapabilirsiniz.
Eki Görüntüle 2128857

Hocam denedim vallahi Allah razı olsun kasmadan kurtardınız beni.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı