Çözüldü AMD sürücüsü vs NVIDIA sürücüsü

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

FurkanAk19

Hectopat
AMD sürücülerin zamanla FPS artışına ve NVIDIA Driver'ların zamanla FPS düşüşüne neden olduğuyla ilgili şeyler duydum ben zaten AMD ekran kartı almayı planlıyordum ama NVIDIA bir kart ile arada kalmıştım hangisi daha iyi ve kapsamlı sürücü güncellemesi yapıyor yardımcı olur musunuz?
NVIDIA sürücüler hakkında duyduklarım doğruysa benimle beraber sistem toplayacak arkadaşlarımı da uyarmış olurum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
AMD ekran kartını almak istiyorsanız bekleyeceksiniz. Diğer kullanıcılar sorunlar bitti diyene kadar almayın. NVIDIA'da böyle bir sıkıntı yok. Elbet sıkıntı yaşayan var ama sırf bu forumda bile ekran kartı hatası olarak sürekli AMD görülürken tek tük NVIDIA görülüyor. NVIDIA hataları genel olarak düşük GPU kullanım oranı ile ön plana çıkarken AMD hataları siyah ekran, Wattman, FPS dropları gibi sorunlarla ilgili oluyor.
AMD, NVIDIA'yı geçemez. AMD kart üreticileri NVIDIA ile yarışabilmek için kartları fabrika çıkışı hız aşırtmalı olarak çıkarıyorlar, sonra görüyoruz kartların güç tüketimini.(TDP değerlerini.)

Eğer AMD gerçekten öne geçerse NVIDIA, TDP değerleri yüksek bir kart çıkararak geri dönüş yapar ve AMD yok olur.

Yok doğru orası ona bir şey diyemem ama Amd platformumda sistemin için bir çok optimize edebileceğin özellikler var.
Ya kardeşim optimize et dediğin zaman bile performansı dağıtan bir sürücüyü sırf tipi için mi savunuyorsun? İçinde çok şey var. Ama onların çoğu da çok gereksiz. NVIDI'ya ulaşması için arkadaşın da dediği gibi kırk fırın ekmek yemesi lazım.

AMD buyuk ihtimalle RDNA2 ile Ryzen çıkışı gibi bir etki yapacaktır eğer sürücüler düzgün çıkar ve alanlar sıkıntı yoksa Nvidia daha fazla bastırır oldu size rekabet ne güzel işte 😉 Rekabet onlara değil bize yarar ne AMD kotü ekran kartı çıkarsın ne Nvidia.

AMD sürücüleri zamanla optimize edildiğine göre Sapphire RX 5700 XT Pulse modelini almamda bir sakınca yoktur değil mi?
Çünkü RTX 2070 Super ile yarışıyor ve daha ucuz.
İki ekran kartı da güzel sürücü güncellemeleri alıyor ve açıkçası RTX kullanmayacak biri olarak sırf NVIDIA Driver stabilitesi için 1000TL fark vermek istemiyorum düşünceleriniz söyler misiniz?
Sapphire RX 5700 XT almamda sürücü açısından bir sakınca var mıdır.

AMD sürücüleri zamanla optimize edildiğine göre Sapphire RX 5700 XT Pulse modelini almamda bir sakınca yoktur değil mi?
İki ekran kartı da güzel sürücü güncellemeleri alıyor ve açıkçası RTX kullanmayacak biri olarak sırf NVIDIA Driver stabilitesi için 1000TL fark vermek istemiyorum düşünceleriniz söyler misiniz?

NVIDIA'ya 1000 TL'yi sadece performans farkı için değil, RTX ve DLSS 2.0 teknolojileri için de vereceksiniz. Üst düzey ekran kartı alıyorsanız yeni çıkan AAA oyunları mutlaka oynayacaksınız demektir. CyberPunk 2077'yi RTX ve DLSS 2.0 açık bir şekilde ultra ayarlarda oynamak açıkçası çok heyecan verici olsa gerek. Keşke param olsa da alsam :(

NVIDIA'ya 1000 TL'yi sadece performans farkı için değil, RTX ve DLSS 2.0 teknolojileri için vereceksiniz. Üst düzey ekran kartı alıyorsanız yeni çıkan AAA oyunları mutlaka oynayacaksınız demektir. Cyberpunk 2077'yi RTX ve DLSS 2.0 açık bir şekilde Ultra ayarlarda oynamak açıkçası çok heyecan verici olsa gerek. Keşke param olsa da alsam :(

Ben de bundan bahsediyorum, RTX ve DLSS ilgimi çekmiyor. Ben oyunun grafiklerine değil de daha çok akıcılığına bakan biriyim bu sebeple 1000TL fark ödemek bana mantıksız geliyor ama merak ediyorum sırf 1000TL fark ödememek için alacağım RX 5700 XT bana sürücü konusunda ne kadar büyük sorunlar yaşatır veya yaşatır mı?

Aslına bakarsanız bunun garantisini size kimse veremez. Evet Nvidia'nın fiyatları yüksek. Özellikle bizim ülkemizde buram buram hissediliyor. Ama bizler uyarılarımızı yapıyoruz. Karar; ödeme yapan taraf olarak size ait.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı