AMD uluslararası garanti desteği deneyimim

Gcc warranty returns kısmındaki bilgileri doldururken Company kısmına ne yazıyoruz?

@UnKnown44
Şuanda hatırlamıyorum, üzerinden baya bir süre geçti. Ama kargoyu çalıştığım kuruma talep etmiştim. O yüzden kurumun ismini yazmış olabilirim. Ya da zorunlu değilse, boş bırakma hakkınız varsa boş da bırakabilirsiniz.

@UnKnown44 @system3264 @Claymiles @habdullah bende bozulan Ryzen 5 3600 işlemcim için garanti talebinde bulundum fakat maalesef bu şekilde bir cevap geldi:

"Due to the stringent import customs regulation in Turkey, we have noticed that all recent shipment to Turkey either held in customs or retuned to shipper due to customer is not able to provide the required documents for custom clearance.

If you have purchased the unit from AMD authorized re-seller, I request you to please get in touch with your supplier locally for warranty help"

@UnKnown44 @system3264 @Claymiles @habdullah bende bozulan Ryzen 5 3600 işlemcim için garanti talebinde bulundum fakat maalesef bu şekilde bir cevap geldi:

"Due to the stringent import customs regulation in Turkey, we have noticed that all recent shipment to Turkey either held in customs or retuned to shipper due to customer is not able to provide the required documents for custom clearance.

If you have purchased the unit from AMD authorized re-seller, I request you to please get in touch with your supplier locally for warranty help"
Burhan bey, aslında bu durum sizin açınızdan bir avantaja dönüşebilir. Şöyleki bu maili, ürünü satın aldığınız aracı kuruma göndererek garanti işlemlerinin onların aracılığıyla yürütülmesini sağlayabilirsiniz.

Merhaba bende 5900X işlemcim için kayıt açtım gümrük giderlerini karşılarsanız kabul edersiniz dedi ChatGPT'ye cevap yazdırdım :) bakalım nasıl ilerleyecek.

Merhaba bende 5900X işlemcim için kayıt açtım gümrük giderlerini karşılarsanız kabul edersiniz dedi ChatGPT'ye cevap yazdırdım :) bakalım nasıl ilerleyecek.
Aslında bu standart prosedür. Yani gümrük işlemlerini kabul ederseniz diyorlar ama bende ve diğer arkadaşlarda kendileri karşılamışlardı.

Bu sabah satıcı detayları ve satın alma kanıtları için Ufuk.Yildiz@amd.com adresine e-mail atmamı istediler. Bende Türkçe bir şekilde anlattım durumu. Cevap bekliyorum bakalım.

Bana gelen cevapta son zamanlarda Türkiye'ye gönderdikleri ürünlerin gümrükten geçmediği için geri gönderildiği bilgisi verilmişti. İlginç bir durum.

Güncelleme: AMD Türkiye ile yapılan görüşmeler bozuk Ryzen 5 3600 işlemcim ile ilgili 2 teklif sunuldu. İlk teklif ürünün AMD Türkiye ithalatçı firması olan Endeks Bilişim aracılığıyla yurtdışı RMA ya gönderilip gelecek sonuca göre hareket edilmesiydi. İkinci teklif ise yine Endeks Bilişim aracılığıyla Ryzen 5 5600 model işlemci gönderilmesiydi. Ben ise tabi ki de ikinci teklifi seçtim ve bugün Ryzen 5 5600 fan dahil kapalı kutu olarak elime ulaştı.

Benim de 5900X değişti kargoya verdiklerini söylediler ama kargo bilgisi gelmedi. Kargo bilgisini istedim biraz önce bakalım ne yazacaklar. Gümrükte takılacak mı göreceğim?

Merhaba ürünle ilgili böyle bir bildirim aldım DHL kargodan.
"
Returned to shipper

BRUSSELS - BELGIUM
"
Göndericiye iade edildi diyor acaba gümrükten mi döndü?

Son düzenleme:
Gümrüklü gönderiniz hakkında ithalat işlemlerinize devam edebilmek adına tarafınızdan aşağıda sizlere belirtmiş ve talep etmiş olduğumuz belge ve bilgilerin iletilmesi adına desteğinizi rica ederiz

Belge ve bilgiler aşağıdaki gibidir;

-Dolaylı Temsil Yetki Belgesi (Fatura üzerindeki alıcı tarafından doldurulmalı ve imzalanmalıdır),

-İthalat Gümrükleme Talimatı (Fatura üzerindeki alıcı tarafından doldurulmalı ve imzalanmalıdır),

-Yurdışına yapılan ödemenin K.kartı ekstre görünütüsü veya ödemenin banka uygulaması üzerindeki ekran görünütüsü,

-Ürün görselleri ve içerik bilgisi veya ürün linki

-Kimlik Fotokopisi,
Arkadaş gümrüğe ürün arızalı 3 sene önce alındı kronik sorun olduğu için yeni ürün gönderildi diyorum bana bu saçma sapan şeyleri atıyorlar ben bu kargoyu alamıyacam galiba 100 euro luk ürün gönderdim 280 euro yazmışlar gelen ürüne

Benim de 5900X değişti kargoya verdiklerini söylediler ama kargo bilgisi gelmedi. Kargo bilgisini istedim biraz önce bakalım ne yazacaklar. Gümrükte takılacak mı göreceğim?

Merhaba ürünle ilgili böyle bir bildirim aldım DHL kargodan.
"
Returned to shipper

BRUSSELS - BELGIUM
"
Göndericiye iade edildi diyor acaba gümrükten mi döndü?
Hiçbir şekilde ürünü vermiyorlar. Yurt dışına ödediğin ücretin ekstre tutarını istiyorlar yani dalga geçiyorlar. Ürünü geçici çıkış beyannamesi düzenleyerek düzenleyerek yollamak gerekiyormuş ama bilemedim böyle bir şey olduğunu kimsede ürünü gönderirken neden gönderiyorsun diye bir şey demedi ama ürün içeri girerken insanın sabrını zorluyorlar. geçen ay benim ürün geldi numaram e posta adresim olmasına rağmen hiç aramadan iade ettiler. Sağ olsun AMD tekrar gönderdi ürünü, bu sefer ben aradım ama yine alamadım duvara konuşuyormuşum gibi bir durum ile karşılaştım hiç bir şekilde derdimi izah edemedim rezalet ötesi insanları gümrüğe koymuşlar artık dertleri neyse insanlarla uğraşıyorlar.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı