AMD ve NVIDIA ekran kartlarında render farkı

STROKERN

Hectopat
Çok bilmediğimden soruyorum mesela RX 6700 XT, 3060 Ti'dan daha performanslı ve fazladan 4 GB bellek avantajida var ama gördüğüm konularda insanlar render yapılacaksa ya da yayın açılacaksa 3060 Ti'dan yana bilmediğimden soruyorum gerçekten bu kadar bariz fark var mı? RX6000 serisi ile render ve yayın yapılamaz mı ve yapılamazsa nasıl bu fark ortaya çıkıyor?

Hocam size kaynak gösteriyorum inanmıyorsunuz o zaman siz bir oyun testi atın diyorum ben atmam siz at diyorsunuz e atıyorum inanmıyorsunuz. Sanki bir kısır döngüye girdik değil mi?
Hocam, diyorum ki bu tip YouTube testlerinde, kartların OC yapılıp yapılmadığı, GPU'nun silikon kalitesi ve buna bağlı olarak çektiği voltaj (ve güç tüketimi) olsun bu gibi değişken sebeplerden dolayı %100 doğru bir sonuç veremez diyorum. Benim imkanım olsa, 2 kartı da alıp test yaparım tabii ki ama yapamıyorum, bu yüzden size söyledim, siz test edin diye.
Sizinle daha fazla uğraşamıyacağım. Bilgisizliğinizde yüzmeye devam edin.
Cevap veremeyince cahillikle itham etmen de güzel bir tepki. Adamakıllı kanıt sunmuyorsun, sorduğuma cevap vermiyorsun. Ben ortalama bir değer veriyorum, gitmiş bana AMD tabanlı oyun gösterip, 4K'da yapılan testi atıyorsun. Ne diyeyim daha? Şartları sunun ben de kabul edeyim.

Hocam, diyorum ki bu tip YouTube testlerinde, kartların OC yapılıp yapılmadığı, GPU'nun silikon kalitesi ve buna bağlı olarak çektiği voltaj (ve güç tüketimi) olsun bu gibi değişken sebeplerden dolayı %100 doğru bir sonuç veremez diyorum. Benim imkanım olsa, 2 kartı da alıp test yaparım tabii ki ama yapamıyorum, bu yüzden size söyledim, siz test edin diye.

Cevap veremeyince cahillikle itham etmen de güzel bir tepki. Adamakıllı kanıt sunmuyorsun, sorduğuma cevap vermiyorsun. Ben ortalama bir değer veriyorum, gitmiş bana AMD tabanlı oyun gösterip, 4K'da yapılan testi atıyorsun. Ne diyeyim daha? Şartları sunun ben de kabul edeyim.
İlla böyle mi vermemiz lazım?
Hem 3060Ti ile 6700XT'yi karşılaştırmak cahillik değil de ne?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Hocam ama şunu diyorum. Bakın isterseniz 100 ayrı kanalın oyun testine bakın hiç birinide ama hiç birinde 3060ti rx6700xt'ye göre daha iyi watt/performans oranı vermeycek. Bu 100 kanalın içinde 3060ti'ın silikon kalitesinin daha olduğu kanallar neden olmasın? Belki attığım fotoğrafta AMD'nin silikon kalitesi daha kötü. Daha iyiyse bile İstediğiniz kanalı seçin Hepsinde mi 3060ti O.C modeller olacak veya silikonu kötü olacak? Siz bana Techpowerup öneriyorsunuz mesela Ben de hardware unboxed, Daniel owen öneririm. Yani sadece 1 kaynak farklı bir şeyi söylüyor diye 100 farklı kaynağı reddediyorsunuz.

NVIDIA'nın CUDA, Donanımsal Yapay Zeka, Donanım Hızlandırmalı Işın İzleme, Optix, NVENC/NVDEC gibi hesaplamaya yönelik özel teknolojileri var.

AMD üvey evlat muamelesi gördüğü ve NVIDIA bol reklam yaptığı için bu teknolojilerin benzelerinin AMD'de de olduğunu bilmeyenler var. AMD de CUDA yerine OpenCL var. Donanım hızlandırmalı ışın izleme var, nvenc/nvdec yerine H264 ve h265/hevc recode var. Bildiğim kadarıyla son kullanıcı için donanımsal yapay zeka yok ve ışın izleme konusunda NVIDIA daha başarılı ama zamanla gelişecektir.

AMD üvey evlat muamelesi gördüğü ve NVIDIA bol reklam yaptığı için bu teknolojilerin benzelerinin AMD'de de olduğunu bilmeyenler var. AMD de CUDA yerine OpenCL var. Donanım hızlandırmalı ışın izleme var, nvenc/nvdec yerine H264 ve h265/hevc recode var. Bildiğim kadarıyla son kullanıcı için donanımsal yapay zeka yok ve ışın izleme konusunda NVIDIA daha başarılı ama zamanla gelişecektir.
AMD'de bu pazarın içinde, profesyonel ürünler üretiyor. Tanıtamıyorlarsa veya NVIDIA kadar iyi değilse bu AMD'nin suçudur. NVIDIA, donanım hızlandırmalı ışın izleme konusunda AMD'den fersah fersah önde. Artık oyunları da geçti, RT çekirdekleri destekleyen uygulamalarda Optix ile render işlemleri için de kullanılabiliyor. NVENC/NVDEC daha iyi performans gösteriyor ve AMF'ye göre daha çok uygulamada kendisine yer edinebiliyor. OpenCL küresel bir standart zaten, Intel iGPU'larda bile var. CUDA özelleşmiş olduğu için daha hızlı çalışıyor ve NVIDIA'nın uzun yıllardan beri sektörde bulunması sayesinde çok büyük bir pazar payına erişmiş durumda ki Deepfake gibi popüler projelerin CUDA ile yazıldığını hatırlatmakta fayda var. Donanımsal yapay zeka hızlandırma aynı şekilde çok önemli bir noktaya geldi, Deepfake gibi projelerde yapay zekanın kullanılması CUDA'nın da ötesinde performans sunuyor. DLSS, arka plan temizleme, ses temizleme gibi avantajlarını biliyoruz ve bu daha da gelişecek.

NVIDIA geleceğin dünyasını inşa ederken AMD'nin yerinde saymasının izahı yoktur. NVIDIA gelecekte yeni oluşacak pazarlara atlayacak çok büyük karlar yapacak, "modern dünya"nın temellerini atacak. AMD'nin böyle bir imkanı varken, pastadan dilim almamaya çalışmamaları çok garip.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı