AMD vs Intel

AMD mi Intel mi?

• Intel

• AMD

Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.
Firmalar için yüksek çözünürlükte animasyon videoları tasarlıyor. Bütçesi 15 bin TL belki biraz esneme payı bırakabilir.
O zaman Ryzen 5000 serisi yerine Intel alman için hiçbir sebep yok. Her anlamda daha önde işlemciler 5000'ler. 5800X yakışır gibi o bütçeye. Tabi kullandığın programa göre 5900X bile almak isteyebilirsin, renderdan çok anlamam.

Render için güzel de bir bütçe varsa AMD tercih etmeni öneririm. 5. nesil render için çok uygun.

Dostum AMD'nin bu Threadripper isimli işlemcileri render anlamında en gelişmiş işlemci modelleri mi AMD'nin? Eğer öyleyse uzun vadeli en az bir 5-10 yıl sisteme ellememek için bütçeyi 20-25K yapıp o şekilde toplamak daha mantıklı olmaz mı?

Daha önce defalarca açılması ve saçma mesajlar gelmesi yüzünden anket açtım. Saçmalaşmaya devam edilirse konu kilitlenecek.

Fikir belirtmek bu kadar zor olmasa gerek.
Çok istiyorsanız mizah kategorisinde aynı konuyu açabilirseniz. (Sadece bir kişi)

Dostum AMD'nin bu Threadripper isimli işlemcileri render anlamında en gelişmiş işlemci modelleri mi AMD'nin?
Ne çapta render alındığına göre değişir ama genel olarak render için Threadripper alarak bütçe zorlamanıza gerek yok diye düşünüyorum.

Hiç Intel kullanmadım, performansı nasıldır bilmem. FX kullanıyorum, memnunum. AMD'de ısınma problemi falan da yaşamıyorum.

Selamlar amacım ikisini birbirine çarptırıp dövüştürmek değil kesinlikle. Bildiğiniz gibi AMD'yi hep F/P olduğu için sevdik. Forumda da uzun zaman hep AMD önerildi ve savunuldu. Son zamanlarda gerek YouTube'da gerek sosyal mecralarda Intel'in AMD'yi geçtiği(F/P anlamında) AMD'ye zor zamanlara soktuğu falan söyleniyor. Böyle bir durum var mı? Intel tekrar koltuğu devir mi aldı? AMD'nin yaptığı zamlardan sonra eskiye nazaran forumda daha fazla Intel önerildiğini görüyorum. Şu an bulunduğumuz dönem için gerek High-end gerek F/P için Intel mi yoksa AMD işlemcili bir sistem mi önerirsiniz?

Bir Intel kullanıcısı olarak AMD.

Bence ikisi de iyi ama, Bence Intel.

Dosya Ekleri

• Ek Açıklama 2021-03-19 143911.png
    Ek Açıklama 2021-03-19 143911.png
    225,1 KB · Görüntüleme: 43
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı