Apple bile M1 ile tokatlıyor Intel'i artık Intel alınmaz AMD forever.
O zaman Ryzen 5000 serisi yerine Intel alman için hiçbir sebep yok. Her anlamda daha önde işlemciler 5000'ler. 5800X yakışır gibi o bütçeye. Tabi kullandığın programa göre 5900X bile almak isteyebilirsin, renderdan çok anlamam.Firmalar için yüksek çözünürlükte animasyon videoları tasarlıyor. Bütçesi 15 bin TL belki biraz esneme payı bırakabilir.
Render için güzel de bir bütçe varsa AMD tercih etmeni öneririm. 5. nesil render için çok uygun.
Ne çapta render alındığına göre değişir ama genel olarak render için Threadripper alarak bütçe zorlamanıza gerek yok diye düşünüyorum.Dostum AMD'nin bu Threadripper isimli işlemcileri render anlamında en gelişmiş işlemci modelleri mi AMD'nin?
Önemli olan marka değil performans. Modele ve kullanım amacına göre uygun olanı tercih edersin. Son kullanıcı olarak görevin araştırmak.
Selamlar amacım ikisini birbirine çarptırıp dövüştürmek değil kesinlikle. Bildiğiniz gibi AMD'yi hep F/P olduğu için sevdik. Forumda da uzun zaman hep AMD önerildi ve savunuldu. Son zamanlarda gerek YouTube'da gerek sosyal mecralarda Intel'in AMD'yi geçtiği(F/P anlamında) AMD'ye zor zamanlara soktuğu falan söyleniyor. Böyle bir durum var mı? Intel tekrar koltuğu devir mi aldı? AMD'nin yaptığı zamlardan sonra eskiye nazaran forumda daha fazla Intel önerildiğini görüyorum. Şu an bulunduğumuz dönem için gerek High-end gerek F/P için Intel mi yoksa AMD işlemcili bir sistem mi önerirsiniz?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.