AMD vs Intel

steelworm

Yoctopat
Daha fazla  
Merhaba. Yeni bir laptop alacağım fakat çok bilgi sahibi değilim. Tasarım programları (Adobe) kullanıyorum ve arada da oyun oynuyorum. İşlemci için AMD mi yoksa Intel mi daha iyi olur karar veremedim. Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Yeni bir laptop alacağım fakat çok bilgi sahibi değilim. Tasarım programları (Adobe) kullanıyorum ve arada da oyun oynuyorum. İşlemci için AMD mi yoksa Intel mi daha iyi olur karar veremedim. Yardımcı olursanız sevinirim.

Oyun için AMD tasarım gibi işler için Intel daha iyi olacaktır sizin durumunuzda Intel.

Orta - üst klasmanlarda çoğu zaman ikisi benzer olur, bütçeniz nedir?

Şu anda bütçeyi net olarak belirlemedim. Amacım alacağım makinenin tam olarak ihtiyacımı karşılaması. Tabii yine de en fazla 36 civarlarında olması iyi olur. Acer v15 i5 13.nesil rtx4050 32gb ram özelliklerinde olan bu laptobu alacaktım ama iyi yorumlar yoktu bu yüzden kafam karıştı. Lenovoda veya asus markasında amd islemcili olan ve fiyatı uygun olan makineler de baktım. Ama iste bu noktada işlemci konusunda emin olamadım. (Bahsettiğim acer çok uygun fiyatlıydı ama sırf fiyatı az diye de almak istemedim.)

Hem tasarım hem de oyun olunca arada kaldım AMD götürür gibi.
Amdnin hangi nesli önerirsiniz? Ryzen 5 yeterli olur mu mesela?

Şu anda bütçeyi net olarak belirlemedim. Amacım alacağım makinenin tam olarak ihtiyacımı karşılaması. Tabii yine de en fazla 36 civarlarında olması iyi olur. Acer v15 i5 13.nesil rtx4050 32gb ram özelliklerinde olan bu laptobu alacaktım ama iyi yorumlar yoktu bu yüzden kafam karıştı. Lenovoda veya asus markasında amd islemcili olan ve fiyatı uygun olan makineler de baktım. Ama iste bu noktada işlemci konusunda emin olamadım. (Bahsettiğim acer çok uygun fiyatlıydı ama sırf fiyatı az diye de almak istemedim.)
O acer model sorunlu zaten alınmaz.

Bütçe artarsa.

Orta - üst klasmanlarda çoğu zaman ikisi benzer olur, bütçeniz nedir?
En fazla 36 civarlarında düşündüm. Fakat yeterli performansta daha düşük fiyatlı olursa da çok daha iyi olur

Ram en az 16 olsun istiyorum. 32lere de bakıyorum.

En fazla 36 civarlarında düşündüm. Fakat yeterli performansta daha düşük fiyatlı olursa da çok daha iyi olur

RAM en az 16 olsun istiyorum. 32'lere de bakıyorum.

Takviye yapmak zor değil 600TL'ye 8 GB RAM alınıyor.

Takviye yapmak zor değil 600TL'ye 8 GB RAM alınıyor.
Anladım. Dediğim gibi çok bilgili değilim bu yüzden şey konusunda kafam karıştı. Bu attıklarınız rtx4060 ve 50 ile aralarında ciddi fiyat farkı oluyor. Bu yüzden 4050nin de işimi görebileceğini onun yerine rami yüksek almayı düşündüm.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı