AMD vs NVIDIA ekran kartı

Bütçe
18000

ByMikito

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
MSI 4080 Laptop
Meslek
Grafiker,SMM
Biliyorsunuz iki ekran kartının farklı özellikleri var sizce hangisi?
NVIDIA'dan 8 GB VRAM yüzünden uzak durmak istiyorum ama AMD'de ise driver problemi ve DLSS'sizlik var.

Biliyorum AMD gelişmekte yeni bir ekran kartı çıkartıyor ancak yine de bence bir süre duzeltemeyecek, önümüzdeki 3-4 ay da güzel bir değişim olmazsa bence NVIDIA'dan devam edilmeli sizce?

Grafikerim ve birazcık Gamer'ım.

Son düzenleyen: Moderatör:
NVIDIA'dan 8 GB VRAM yüzünden uzak durmak istiyorum ama AMD'de ise driver problemi ve DLSS'sizlik var.

Biliyorum AMD gelişmekte yeni bir ekran kartı çıkartıyor ancak yine de bence bir süre duzeltemeyecek, önümüzdeki 3-4 ay da güzel bir değişim olmazsa bence NVIDIA'dan devam edilmeli sizce?

Yüksek bütçede AMD onermem, zaten grafiker iseniz NVIDIA almanız daha iyi bir tercih olacaktir.

1080P oyunculuk için 4060, 4060ti 8 gb gayet yeterli kartlar, şu an çıkan ve optimizasyonu berbat olan bir kaç oyun hariç(çoğu yamalar ile düzeltildi) kartların sıkıntı yaşadığı oyun yok zaten "new generation"'a geçiş olduğu için böyle optimizasyon sıkıntıları normal ama ilerleyen yıllarda 8 GB'dan ileri gidileceğini düşünmüyorum, gidildiği dönemde yani 12 GB'nin norm olduğu dönemde ise zaten 4060-4060ti ile ultra ayarlarda kalamayacağınız için ayarları kısmanız gerekecek ya da DLSS gibi teknolojiler kullanmanız gerekecek dolayısıyla VRAM tüketiminiz düşük kalacak. Ha 3060-3060ti alacağınıza kesinlikle RX 6700XT almanız daha mantıklı olur ama 4xxx alabilecek durumunuz varken AMD muadilini almak şu an çok gereksiz.

Bize karşılaştırmamız için böyle bir soru sorarsanız cevap veremeyiz hangi iki ekran kartını karşıkaştırmamız gerekiyor bütçenize bakıcak olursak orta segmentte amd daha fiyat performans olduğu için AMD öneririm
Buna bakabilirsiniz.
Düzenleme pardon sadece ekran kartı alıyormuşsunuz. Pardon.

4070 ve üzerine bütçe varsa Nvidia yoksa AMD tercih et usta. Düşük VRAM cidden çekilmez, karta o kadar para verip VRAM yüzünden ayar kısmak adamı tilt eder.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı