AMD vs NVIDIA

O zaman VRAM senin için önemli 3070 Ti daha uygun olur o zaman. AMD kullanan tanıdıklarım sürekli driver kaynaklı performans sorunlarıyla uğraşıyor bence AMD tercih etmemelisin.

Ben yazılımcıyım benim için sorun olmaz ancak yapacağım iş oyun tabanlı. Sorarsan nasıl oyun tabanlı diye, yazılım ile oyun yapıp piyasaya sürmek istiyorum grafikleri üst düzey güzel olacak. Sence bu iş için en uygun AMD mi yoksa NVIDIA mı?

O bütçede 4000 serisinden bir şey alamazsın.

Sana önerim RX 6700, 6700 XT, 6650 XT.

En son bir kişiye yanıt yazdım (Kagan61)ona bakıp yanıtlar mısın lütfen.

O zaman VRAM senin için önemli 3070 Ti daha uygun olur o zaman. AMD kullanan tanıdıklarım sürekli driver kaynaklı performans sorunlarıyla uğraşıyor bence AMD tercih etmemelisin.

Ama çoğu kişi VRAM'i fazla olduğu için ve hem fiyat hem de performans olarak daha iyi bir ekran kartı olduğu için benim AMD almamı öneriyorlar. Bu konu hakkında düşüncelerin neler?

En son bir kişiye yanıt yazdım (kagan61)ona bakıp yanıtlar mısın lütfen.

Ama çoğu kişi VRAM'i fazla olduğu için ve hem fiyat hem de performans olarak daha iyi bir ekran kartı olduğu için benim AMD almamı öneriyorlar. Bu konu hakkında düşüncelerin neler?

Yani güçlü kartlar ama driver anlamında sıkıntı çıkarır NVIDIA ise öyle değil hiç uğraşmazsın böyle şeylerle.

O sırada F/P olarak RTX3060 12 GB alan ben: 🗿
Şaka maka 6.800TL'ye aldım Trendyol'dan. Bu fiyata bu kart kaçmaz. Stok bitti şu an ama yine iyi vakit yakaladım.

NVIDIA mı AMD mi? Seçmenizin nedeni nedir?

Şu anki sistemim için alırken eğer bu karta denk 1060 alsam 1 buçuk kat fazla ödüyordum. Zaten işlemci de AMD seçmem gerektiği için daha mantıklıydı bana. NVIDIA bence son serilerde çok pahalı yaptı ve benim için tek artısı RTX. AMD FSR teknolojisinin de gayet performanslı olduğunu düşünüyorum. Eskiden olsa 1080 Ti zamanlarında NVIDIA fan boyuydum bu arada. :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı