AMD vs NVIDIA

Merhaba. Sistem toplayacağım AMD ekran kartı mı almalıyım NVIDIA mı ekran kartı almalıyım, çok kararsız kaldım. 25 30 bin lira arası bir sistem toplamayı düşündüm hatta ekran kartını temiz 2. el bulursam öyle de alabilirim. Malum fiyatlar çok fazla. Fikirlerinizi bekliyorum.

Ben AMD'ciyim DLSS mlss beni pek ilgilendirmiyor gereksiz para vermeye hiç luzzum yok NVIDIA'ya.

İtopya'da karne mevzusundan dolayı her gün sadece 7-8 arasında bir ürün oluyor takip et. Bugün Kioxia Plus G3 1TB vardı 1.9K'ya bayağı iyi fiyattı. Taksit var mıydı bilmiyorum.

Hepsiburada sepetim şu an o var nasip 3 ay peşin 9 ay olursa 300 koyuyor belki işlemci ekran kartı hepsi birlikte alırsam onu da 9 ay diye geçerim karttan.

FSR 4 hariç, diğer FSR sürümleri görüntüyü çamura çevirdiği için, AMD almaya pek sıcak bakmıyorum. DLSS daha iyi görüntü veriyor FSR'dan. Ama ben ikisini de kullanmaya sıcak bakmıyorum. En yüksek kaliteyi NVIDIA DLAA veriyor diye biliyorum o yüzden tercihimi NVIDIA'dan kullanırdım. Yanlış varsa düzeltin.

Ben AMD'ciyim DLSS mlss beni pek ilgilendirmiyor gereksiz para vermeye hiç luzzum yok NVIDIA'ya.

18 bine ASUS alacaktım zaten ama çift fan içime sinmeyen bir şey olunca aklıma takıldı bilmiyorum zaman gösterecek.

FSR 4 hariç, diğer FSR sürümleri görüntüyü çamura çevirdiği için, AMD almaya pek sıcak bakmıyorum. DLSS daha iyi görüntü veriyor FSR'dan. Ama ben ikisini de kullanmaya sıcak bakmıyorum. En yüksek kaliteyi NVIDIA DLAA veriyor diye biliyorum o yüzden tercihimi NVIDIA'dan kullanırdım. Yanlış varsa düzeltin.

Aşırı zorlayan oyunlar oynayan biri olmadığım için çok sorun değil aslında.
Belki oynarsam RDR2'yle CODW falan oynarım.

18 bine ASUS alacaktım zaten ama çift fan içime sinmeyen bir şey olunca aklıma takıldı bilmiyorum zaman gösterecek.

Aşırı zorlayan oyunlar oynayan biri olmadığım için çok sorun değil aslında.
Belki oynarsam RDR2'yle codw falan oynarım.

Arkadaşın dediği gibi antialiasing çok önemli DLAA da çok güzel çalışıyor AMD tarafında FSR 3.0 native AA var bu 2'sinden başkası kaliteyi yerlere çekiyor FXAA TAA SMAA NVIDIA bu mevzular yüzünden 1 adım AMD'ye göre önde ama aradaki fiyat farkı uçurum

Arkadaşın dediği gibi antialiasing çok önemli DLAA da çok güzel çalışıyor AMD tarafında FSR 3.0 native AA var bu 2'sinden başkası kaliteyi yerlere çekiyor FXAA TAA SMAA NVIDIA bu mevzular yüzünden 1 adım AMD'ye göre önde ama aradaki fiyat farkı uçurum.

Fiyat farki az olsa direkt alacağım NVIDIA'yı ama arada neredeyse 6 bin lira oynuyor az para degil 6bin TL verdigime değer mi emin degilim açıkçası. Onun yerine bir monitor alabilirim mesela.

Fiyat farki az olsa direkt alacağım NVIDIA'yı ama arada neredeyse 6 bin lira oynuyor az para degil 6bin TL verdigime değer mi emin degilim açıkçası. Onun yerine bir monitor alabilirim mesela.

Yaptığın render işin için falan gerekliyse fiyat farkına değer ama işinle alakası yoksa AMD de yeterli olur. İçini en rahat ettireni al teknoloji şans işi biraz rahat 5 yıl götürsün diye en pahalısını alırsın bir aksilik çıkar bozulur falan. Arkadaşım zamanında 2080 alırken o kadar para verme dedim ama rahat götürsün uzun yıllar dedi sonuç 1-1.5 yıl sonra yandı şimdi 60 Ti üstü seri almıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı