AMD vs NVIDIA

Bütçe
20 40 bin arası
Evet FSR3 kullanıyor ve sadece denemek için açtığım oyunlarda normal görüntü ile FSR açıkken görüntü arasında fark göremedim. Quality modunda denedim. Kaldı ki bu kartın 2K da bile FSR'a gerek duyduğu oyun 1-2 oyunu geçmez.
1440P'nin nimeti sebebi ile olması muhtemel. 1080P'de FSR'ın pek gideri yok, bariz görüntüyü bozuyor. İyi tarafı bedava olması ve FPS'i iyi arttırması.

Çok sevdiğiniz MFG'nin görüntüyü çamur edip ms çıkardığını bilmeyen yoktur herhalde yani.
İlk çıktığı zaman da lazer gibi görüntülerde çok sorun çıkarıyordu. Ama şuan ki halinde kolay kolay çamur bulması zor. Cidden kartal gözü veya detaylı analiz ile anca kusur bulabiliyorsunuz.
Ms durumunu da ekstra teknolojileri ile düşürmüşler PC'e göre. Tabi bizzat denemediğim için hissiyatına bir şey diyemem. Genede abarttırıyorsunuz bence.

FG'i çıktığı zamandan beri sevmesem bile gördüğümü söylüyorum.

1440P'nin nimeti sebebi ile olması muhtemel. 1080P'de FSR'ın pek gideri yok, bariz görüntüyü bozuyor. İyi tarafı bedava olması ve FPS'i iyi arttırması.

Hayır, FSR 3 quality modda 1080p monitörümde de test ettim 2K ile bir fark göremedim. FSR3'ün quality modu abartıldığı kadar kötüleştirmiyor görüntüyü. NVIDIA fanboyları boş sıkmayı seviyor biraz.

FSR4 gayet iyi ancak şu an DLSS 4.5 en güzel gözüken upscaling o sebeple hikayeli oyun diye belirttim zaten.
DLAA:
FSR AA:
Kaynak TechPowerUp.

DLSS FSR'dan daha üstün bunu hepimiz biliyor ve kabul ediyoruz zaten. Fakat FPS'in yetersiz olduğu zamanlarda (çok nadir bu kartlarla) açtığımız teknolojilerde görüntü az bir şey daha net olsun diye 9070 XT yerine 5070 Ti alınır mı? (13K fark)Tartışılır.

Hayır, FSR 3 quality modda 1080p monitörümde de test ettim 2K ile bir fark göremedim. FSR3'ün quality modu abartıldığı kadar kötüleştirmiyor görüntüyü. NVIDIA fanboyları boş sıkmayı seviyor biraz.
Fanboy olacak kadar boş vaktim ve sabrım olacağını sanmıyorum. FSR3'ü bende istediğim gibi kullanabiliyorum ve RX 480 kullandığım zamanlar bolca başvurdum kendisine ve rahat söyleyebilirim. TAA görüntüden daha iyi gözüktüğü yok.
FSR'ın AA teknolojisi sadece FXAA ve TAA'a göre çok daha iyi ama işin içine bir Upscale olduğu zaman doğal olarak piksel piksel yapıyor.

Evet baktım FSR3'ün quality modunda DLSS ile neredeyse farkı yok. Hangisinin ne olduğunu söylemesem aradaki farkı anlayacaksınız sanki. Tarafsız olarak hangi fotoğrafın hangisi olduğunu söylemeden 3 arkadaşıma sordum birisi FSR'ı daha iyi buldu diğer ikisi aynı dedi.

Fanboy olacak kadar boş vaktim ve sabrım olacağını sanmıyorum. FSR3'ü bende istediğim gibi kullanabiliyorum ve RX 480 kullandığım zamanlar bolca başvurdum kendisine ve rahat söyleyebilirim. TAA görüntüden daha iyi gözüktüğü yok.
FSR'ın AA teknolojisi sadece FXAA ve TAA'a göre çok daha iyi ama işin içine bir Upscale olduğu zaman doğal olarak piksel piksel yapıyor.

Ben FSR3'ün genel olarak DLSS ten daha iyi olduğunu savunmuyorum zaten. Sadece NVIDIA taraflı fanboylar FSR'ı deneyim etmeden kullanmadan gidip performance modundaki taraflı görsellere, testlere bakarak abartılı bir biçimde FSR'ı gömüyorlar. Ben FSR3'ün quality modunun oldukça kullanılabilir olduğunu düşünüyorum.

Zaten konu sahibinin bütçesindeki AMD kartlar NVIDIA kartları tokatlıyor, kaldı ki bu bütçedeki AMD kartların teknolojiye ihtiyacı yok şuan.

Evet baktım FSR3'ün quality modunda DLSS ile neredeyse farkı yok. Hangisinin ne olduğunu söylemesem aradaki farkı anlayacaksınız sanki. Tarafsız olarak hangi fotoğrafın hangisi olduğunu söylemeden 3 arkadaşıma sordum birisi FSR'ı daha iyi buldu diğer ikisi aynı dedi.

Şimdi dediğiniz size mantıklı geliyor olabilir ama değil. FSR 4 hakkında konuşuyor olsak belki haklılık payınız olurdu ancak şu an FSR 3'e bakıyorsunuz :D. Sizin gözünüzün hangisini tercih ettiği önemsiz. Birisi yapay zeka kullanıyor birisi görüntü hileleri yapıyor karşılaştırmaya müsait bile değiller.

Şimdi dediğiniz size mantıklı geliyor olabilir ama değil. FSR 4 hakkında konuşuyor olsak belki haklılık payınız olurdu ancak şu an FSR 3'e bakıyorsunuz :D. Sizin gözünüzün hangisini tercih ettiği önemsiz. Birisi yapay zeka kullanıyor birisi görüntü hileleri yapıyor karşılaştırmaya müsait bile değiller.

Evet o yüzden görüntüler birbirine denk değil mi? FSR 3'ün quality modu oldukça kullanılabilir.

Ben FSR3'ün genel olarak DLSS ten daha iyi olduğunu savunmuyorum zaten. Sadece NVIDIA taraflı fanboylar FSR'ı deneyim etmeden kullanmadan gidip performance modundaki taraflı görsellere, testlere bakarak abartılı bir biçimde FSR'ı gömüyorlar. Ben FSR3'ün quality modunun oldukça kullanılabilir olduğunu düşünüyorum.

Zaten konu sahibinin bütçesindeki AMD kartlar NVIDIA kartları tokatlıyor, kaldı ki bu bütçedeki AMD kartların teknolojiye ihtiyacı yok şuan.
Fanboy'ların ne dediğinin önemli değil. Sadece 3 insan olarak tartışma yapıyoruz. Tabi ki mecbur kalan veya kullanmak isteyen FSR3'ü kullanabilir. Ama genel olarak bakınca FSR3 yazılımsal olduğu için düşük çözünürlüklerde özellikle iş yapamıyor. Kamerayı sallamanız ile çok pikselleşiyor. Düz resim veya düşük FPS videolarda belli olmuyor tabi.

Şahsen sizin TAA, DLSS ile FSR'ı farksız görmenize takıldım. TAA'nın, FSR'ın daha iyi yumuşatması ile ezilmesi çok olası ama DLSS 3.0'e karşı cidden zor bence. Bende 3060Ti var, bizzat DLSS 3 ve FSR 3'ü kullanabiliyorum.

Evet o yüzden görüntüler birbirine denk değil mi? FSR 3'ün quality modu oldukça kullanılabilir.

Bakın ben kendimi açıklıyamiyorum size konu quality modu falan değil ki. Benim yukarıda paylaştığım görseller %100 çözünürlük kalitelerine ait görseller. DLAA vs FSR natıve AA. Kalite modu gibi çözünürlük düşmüş halleri değil. Günümüz de çıkan her oyun şu an TAA kullanıyor. Bu neredeyse her oyun tarafından kullanılan varsayilan kenar yumuşatma tekniğidir. Ancak DLSS kullanabilen kartlar DLAA açar (DLSS kalite değil) ve TAA'den daha iyi görüntüye sahip olur. Ancak FSR 3 native AA ise yer yer TAA'den bile kötü sonuçlar veriyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı