AMD vs NVIDIA

Bütçe
20 40 bin arası
Ancak FSR 3 native AA ise yer yer TAA'den bile kötü sonuçlar veriyor.
Şahsen RPCS3, Yuzu gibi emulatorler de özellikle kesinlikle açtığımız bir şey FSR AA. TAA'dan çok daha iyi çalışmakta gördüğüm kadarıyla. Daha az pikselli oluyor.

Bakın ben kendimi açıklıyamiyorum size konu quality modu falan değil ki. Benim yukarıda paylaştığım görseller %100 çözünürlük kalitelerine ait görseller. DLAA vs FSR natıve AA. Kalite modu gibi çözünürlük düşmüş halleri değil. Günümüz de çıkan her oyun şu an TAA kullanıyor. Bu neredeyse her oyun tarafından kullanılan varsayilan kenar yumuşatma tekniğidir. Ancak DLSS kullanabilen kartlar DLAA açar (DLSS kalite değil) ve TAA'den daha iyi görüntüye sahip olur. Ancak FSR 3 native AA ise yer yer TAA'den bile kötü sonuçlar veriyor.

Kendi gözünüz ile FSR ve DLSS'i test etmeden bu şekil konuşmanız acayip komik geliyor. FSR3'ü hem 1080p hem 2K da test ettim normal görüntü ile farkı yok. Size şurada FSR3 ve normal halli görseller atsam hiçbirini ayırt edemezsiniz gelmiş burada atıp tutuyorsunuz. Konu sahibinin bütçesindeki AMD kartlar teknolojiye gerek duymaz ve NVIDIA kartlardan da daha iyi

Şahsen RPCS3, Yuzu gibi emulatorler de özellikle kesinlikle açtığımız bir şey FSR AA. TAA'dan çok daha iyi çalışmakta gördüğüm kadarıyla. Daha az pikselli oluyor.

Evet FSR native AA güzel ancak Wukong gibi saç sakalın çok olduğu oyunlar da cidden sapıtıyor. Ben zaten o sebeple o görselleri attım ve cümlelerim de kcd 2 ile wukong'dan örnek verdim.

İnsanlar iki firmanın da fanboyluğunu yapmayı bırakmalı. İkisi de masum değil, ikisi de kusurlarla dolu markalar. İhtiyaca, kullanım senaryosuna ve bütçeye bağlı olarak bir seçim yapılmalı. Örneğin, iş/karma kullanım amacıyla kart alacak bütçesi yüksek birisine NVIDIA önerim.

Düşük-orta seviye bütçesi olan, büyük oranda oyun oynamak için kartı kullanacak kişiye ise AMD'yi daha çok önerebilirim.

Fanboylardan, her konuya AMD ya da her konuya NVIDIA kart atan tiplerden uzak durun. Bu tiplere sözüm de: Bırakın böyle boş işleri.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı