Amerika deneyimim

Amerika'dan dönmeli miyim ?

• Oy verenlerin toplamı
    183
  • Anket kapandı .
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
2010 da bende ABD de 4 ay kadar bulunmuştur. ( New Jersey, New York, niagara falls, Philadelphia........doğu tarafını komple gezmiştim) orada pahalı olan 2 şey var hastahane ve itfaiye. 2010 yılında bir Türk ile kavga yaptım ve kaşını acmıştım. Gerçi onu doktora yine ben gotürmüştüm. (Yahu hem dovuyosun hem seviyorsun bu nasıl bir iştir diye sormayın. Kimsesi olmadığından acımıştım. Pişman oldum yani açıkçası) her neyse 2010 da acil servise açık kası dikmeleri için ödediğim ücret 90$. Tabi bu böyle bitmiyor. Daha sonra senin adresine fatura yolluyorlar. Bu fatura yazan rakam 5 bin $. Yanlış okumadınız 2010 da 3-5 dikiş için gelen fatura bu.

Mümkünse bakış açını değiştirmeden dönme, hatta ayni görüşten insanları da gönderebilsek keşke Amerikaya Avrupaya.

Son düzenleyen: Moderatör:
Meksika duvarını görmeye gittiniz mi acaba? :) Bu arada Kaliforniya'ya gidin zaman bulursanız yakın oralar.
Şanslı gününüzdesiniz galiba şu an ordayım.
mümkünse bakış açını değiştirmeden dönme, hatta ayni görüşten insanları da gönderebilsek keşke amerika ya avrupa ya
Dönmeyi düşünmüyoruz kalıcıyız.
Orası çok sıcak diyorlar öyle mi?
Yaniyirüz.
Meksika duvarını görmeye gittiniz mi acaba? :) Bu arada Kaliforniya'ya gidin zaman bulursanız yakın oralar.
Bu sınırdan mı bahsediyorsunuz ? az önce oradaydım. Ben yenilediler zannediyordum duvarı yanlış mıyım ?
Neyse arkadaşlar, eve varıcam birazdan laptopdan yazması zor oluyor, araba kullanıyorum bi yandan, arada durup size yazıyorum, sizin saat ile sabah görüşürüz iyi geceler hepinize, banada iyi akşamlar.

Dosya Ekleri

• sınır.png
    sınır.png
    143 KB · Görüntüleme: 201
Son düzenleme:
Bende gezmeyi seven birisi olarak söylemek istediğim bir şey var hoşuna gittiyse kal ve oranın yaşam standartları bildiğimiz gibi yüksek. Ama kendi ülken başka bu benim görüşüm, nereye gittiysem 5-10 gün sonra ülkeme dönmek sevdiklerime sarılmak toprağımı koklamak için gün saydım. Amerika gibi bir ülke ile Türkiye gibi bir ülkeyi kıyaslamak yanlış bir şey zaten, sen güzel yere ve insanlara denk gelmişsin bu senin için iyi bir fırsat. Bir gün sıkılacaksın işler değişecek sonra fikirlerinde değişecek o zaman derin düşüneceksin sana tavsiyem hislerini bastırıp orada kalman. Şuan ülkenin vaziyeti ortada bulunduğun ülke ile aşık atıyoruz ;). Bayrağı profile atmışsın zaten sen dönmezsin artık. Gitme imkanı olan gitsin ama çıkıp sokakta çevreden insanlarla, dostlarla esnafla selamlaşıp sohbet edip kendi ana dilimde ve kültürümde rahat davranıp gezdiğim şehrimi hiç bir şeye değişmem. Ay yıldızın başımın üstünde dalgalanmadığı her yer bana zindan. İstesem Avrupa'da olurdum ama ben ülkemi seçtim, BMW'ye biniyor olabilirdim ama motosikletle burada yaşamaktan mutluyum. Çünkü ben Türküm ve burası benim ülkem, burada kimse bana karışamaz burada kral benim ama orada değilsin :). Bu benim görüşüm senin görünüşe saygı duyuyorum zaten dön gel demiyorum sadece asimile olma, milli benliğini kaybedersen ruhunu da kaybedersin demiş Atamız.

Bende fotoğrafı vardı eskiden birkaç ay önce CJ mahallesi baştan sona yandı büyük yangında. Ayrıca bir teknoloji mağazasına gidip ve bir galeriye gidip fiyatları söyler misin?

Yazdıklarınız doğrudur efendim, Size bir öneride bulunayım. Memleketi çok mu özlediniz? Koyun doları cebinize gelin Türkiye'de bozdurun parayı krallar gibi tatilinizi yapın canınız tantuni mi çekti Engin Abi gibi? Geliyorsun dostum yılda bir yiyorsun tantunini. Bilmem fark ettiniz mi? Amerika'da yaşayan Türkler genelde Giresun Yağlıderelidir nedendir bilmem bütün köyün erkekleri ABD'ye göç etmiş en azından ben NYC'de öyle gördüm.

Bende gezmeyi seven birisi olarak söylemek istediğim bir şey var hoşuna gittiyse kal ve oranın yaşam standartları bildiğimiz gibi yüksek. Ama kendi ülken başka bu benim görüşüm, nereye gittiysem 5-10 gün sonra ülkeme dönmek sevdiklerime sarılmak toprağımı koklamak için gün saydım. Amerika gibi bir ülke ile Türkiye gibi bir ülkeyi kıyaslamak yanlış bir şey zaten, sen güzel yere ve insanlara denk gelmişsin bu senin için iyi bir fırsat. Bir gün sıkılacaksın işler değişecek sonra fikirlerinde değişecek o zaman derin düşüneceksin sana tavsiyem hislerini bastırıp orada kalman. Şuan ülkenin vaziyeti ortada bulunduğun ülke ile aşık atıyoruz ;). Bayrağı profile atmışsın zaten sen dönmezsin artık. Gitme imkanı olan gitsin ama çıkıp sokakta çevreden insanlarla, dostlarla esnafla selamlaşıp sohbet edip kendi ana dilimde ve kültürümde rahat davranıp gezdiğim şehrimi hiç bir şeye değişmem. Ay yıldızın başımın üstünde dalgalanmadığı her yer bana zindan. İstesem Avrupa'da olurdum ama ben ülkemi seçtim, BMW'ye biniyor olabilirdim ama motosikletle burada yaşamaktan mutluyum. Çünkü ben Türküm ve burası benim ülkem, burada kimse bana karışamaz burada kral benim ama orada değilsin :). Bu benim görüşüm senin görünüşe saygı duyuyorum zaten dön gel demiyorum sadece asimile olma, milli benliğini kaybedersen ruhunu da kaybedersin demiş Atamız.
Dostum benim ülkede özleyecek bir şeyim yok, annem ve babam yanımda, kardeşim de öyle. Gelip ne yapayım ? sözde 1603 lira asgari ücret ile Türkiye'de ne yapayım, belki Bear Grylls ile birlikte gelip, Bear Grylls ile insan Türkiye'ye karşı diye bi mini belgesel çekeriz. Dostum burda 1603 lira, 230 dolar ediyor. Ben Amerika'da 230 doları 4 günde kazanıyorum, bahşişleri saymıyorum bile. Hatta benim çalıştığım Mc Donalds'ta bahşiş vermek zorunlu. Bu genelde diğer restoranlarda da öyle. Orda kral değilsin demişsin, asıl ben burada kralım, orada kralın uşağı -idik-. Kral derken kimi kastettiğimi anlamışsındır umarım.
Yok d
Yazdıklarınız doğrudur efendim, Size bir öneride bulunayım. Memleketi çok mu özlediniz? Koyun doları cebinize gelin Türkiye'de bozdurun parayı krallar gibi tatilinizi yapın canınız tantuni mi çekti Engin Abi gibi? Geliyorsun dostum yılda bir yiyorsun tantunini. Bilmem fark ettiniz mi? Amerika'da yaşayan Türkler genelde Giresun Yağlıderelidir nedendir bilmem bütün köyün erkekleri ABD'ye göç etmiş en azından ben NYC'de öyle gördüm.
Yok dostum özlemedim, döner felan burada da var zaten :)
Bende fotoğrafı vardı eskiden birkaç ay önce CJ mahallesi baştan sona yandı büyük yangında. Ayrıca bir teknoloji mağazasına gidip ve bir galeriye gidip fiyatları söyler misin?
Şu an saat gece 2, ama gece hayatını atabilirim, işlerimi hallettikten sonra, zamanım olursa dostum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı