Amerika gerçekten sanıldığı gibi mi?

Özellikle ilk gittiğiniz zaman anlayacaksınız arkadaşlar...
Her şeyin ne kadar ucuz ve insanların ne kadar iyi niyetli olduğunu... 1 birim paranın alım gücünün ne kadar fazla olduğunu... Vergilerini zamanında ödersen, kuruşu kuruşuna kadar geri alabildiğini... Evet hocam. Zamanı doğru kullanırlarsa zamanla anlayacaklar.
 
Amerika'ya gidip pizzacıda çalışıp geçinmeye çalıştın mı? Çalıştıysan anlatır mısın deneyimlerini?
Geçinebilir ama çok aşırı rahat olmaz, anlatmak istediğim tam olarak bu. Kimse ellerinde çiçekle beklemeyecek gurbette. Herkes kazık atma peşinde olacak. Özellikle ilk gittiğiniz zaman anlayacaksınız arkadaşlar...
Benim demek istediğim bu. Türkiye'de okulu bırakıp Amerika'da pizzacıda vs. çalışmak isteyen var. Okumayan insanın değer göreceğini düşünmüyorum.
 
Beyler bi' arkadaş evsizlerden söz etmiş ama hiç geçmişlerine bakmıyor. Birçoğu zamanında çok zengin iken kumar bağımlısı olup, malını mülkünü kumara bastığı için evsiz. Birçok evsiz istese iş bulabilecekken bu durumdan da memnun, çünkü dilencilik vs. yapıp hiç uğraşmadan binlerce Dolar kazanıyor ve hiç masraf çıkarmıyorlar.
 
Pizzacıda çalışıp geçinebileceğin kadar tozpembe değil ama Amerika halkı gayet mutlu ve iyi bir hayat yaşıyorlar.
İyi geçinemesen de geçinirsin. ABD'de Türkiye'de olmayan bir bahşiş kültürü var, genelde bu tip meslekleri yapanlar da öğrenci oluyor zaten.
 
Hocam direkt pizzacı diye genelleme yapmasaydınız iyi olurdu, çünkü paket servisi yapanlar dehşet paralar kaldırıyor. Birçok kişi pizzacıda normal şekilde çalışmıyor zaten, %80'ine yakını ya öğrenci ya da ek iş yapan kişiler oluyor. Ab'de de aynı durum var, normal meslek gibi yapan öğrenciler ise ayda 4000 küsur dolar kazanabiliyor.

Bizim yüksek PC hayalimizi bile rahat alıyorlardır kesin. Onların hayali Lamborghini iken.
 
Merhabalar. En büyük hayalim Amerika'da New York'a gitmekti. Ancak bugün 'sadece New York'luların olduğu' DC sunucusuna girdim. Sakın gelme, aç kalıyoruz, eğitim kötü vs. şeyler söylüyorlar. Bu: Fotoğrafı attı 'kötü olduğunu kanıtlamak için'. Siz ne düşünüyorsunuz? Kandırılıyor muyuz Google'deki fotoğraflarla?

Eki Görüntüle 1040834
"Yeğeeenim ameriga bizi gısganıyor almanya bitmiş geçinemiyoz" söyleminin daha medeni versiyonu.
 
Benim demek istediğim bu. Türkiye'de okulu bırakıp Amerika'da pizzacıda vs. çalışmak isteyen var. Okumayan insanın değer göreceğini düşünmüyorum.
6 ay pizzacıda, 6 ay lunaparkta, 4 ay da Tennessee'nin en büyük akvaryumunda çalıştım. 6 aylık pizzacılık deneyimim boyunca istediğim telefonu, vitrindeki istediğim kıyafeti ve saati, istediğim ayakkabıyı, istediğim bilgisayarı ve istediğim arabayı alabildim. Maaşım saatlik 1 dolar + bahşişti. Lütfen bilmiyorsanız veya yaşamadıysanız sallamayın arkadaşlar.

@hadwiger hocam yanlışlıkla sizin mesajınızı alıntılamışım. Kusura bakmayın. Başka mesajı alıntılayacaktım.
 

Geri
Yukarı