Amerika'dan laptop alınır mı?

Peki geçmemesi durumunda amazondan iade istiyebilirim demi hocam bilginiz var mı? Gümrük müşavirliğini araştırıcam sağolun hocam.

Hocam ben dolar olarak ayarladım tl bazında hatalı gösteriyor gibi gelmişti 1400 dolar normal fiyatı 10.500 tl, 300 dolar vergi 1700 dolar yapıyo 13000 tl'ye yakın oluyor.

Sağolun hocam bunun kısayolunu öğrendiğim iyi oldu klavyeye geçince ayarlamakla uğraşmıcam.
Hocam iade durumunu bilmiyorum ama o tahmini vergi fiyatından ucuza gelirse iade verdiğini biliyorum. Forumda bir arkadaş 5TL para iadesi aldığını söylemişti. Bir başka arkadaşta Amazon'dan aldığı klavye kısa sürede bozulunca Amazon ile iletişime geçince tamam başlatalım işlemleri diyerek direk adam daha kargoya falan vermeden( devamını tam olarak hatırlamıyor olabilirim) telefona bildirim gelmiş kargo yola çıktı diye. Sadece sözüme güvenerek nasıl direk yeni ürün yolladılar hala şaşırıyorum, Türkiye'de olsa bin dereden su getirirlerdi tarzı yazmıştı.

Amazon'dan alışveriş için şuna benzer bir şey okumuştum:
Son ödeme ekranında iki seçenek sunuyor TL mi istersiniz Dolar mı diye, orada dolar olarak ödeyin çünkü Amazon olası bir aksiliğe karşı kur oranını biraz yüksek alıyor, tarzı denmişti.

Ne demek hocam, görevimiz.

Hocam gelecek cihazın yabancı klavye ile geleceğini unutmayın. Resmi yazı vs. yazmanız gerektiğinde harici klavye bağlamanız gerekebilir ama onun dışında çok sorun çıkarmaz.
Bunla ilgili bir şey soracağım. İngilizce klavye ile gelen laptopta, Windows'ta Türkçe Q klavye seçersek sağda kalan tuşlar ü, ğ, ş, i, ö, ç gibi o tuşlara denk gelen harfleri mi yazar yoksa yine parantez, noktalama gibi işaretleri yazmış oluruz. Ben de yurt dışından bakıyorum ama bu klavye işi tahmin ettiğim gibi değilse büyük bir sorun benim için.

Bunla ilgili bir şey soracağım. İngilizce klavye ile gelen laptopta, Windows'ta Türkçe Q klavye seçersek sağda kalan tuşlar ü, ğ, ş, i, ö, ç gibi o tuşlara denk gelen harfleri mi yazar yoksa yine parantez, noktalama gibi işaretleri yazmış oluruz. Ben de yurt dışından bakıyorum ama bu klavye işi tahmin ettiğim gibi değilse büyük bir sorun benim için.
Windows'u Türkçe klavye olarak ayarlarsanız tuş dizilimi Türkçe olur. Ya tuşların yerini ezberlersiniz yada etiketleyerek kullanırsınız. Ben bakmadan yazdığım için sorun olmuyor. Bu mesajı da Microsoft RECLUSA İngilizce bir klavyeden yazıyorum.

Windows'u Türkçe klavye olarak ayarlarsanız tuş dizilimi Türkçe olur. Ya tuşların yerini ezberlersiniz yada etiketleyerek kullanırsınız. Ben bakmadan yazdığım için sorun olmuyor. Bu mesajı da Microsoft RECLUSA İngilizce bir klavyeden yazıyorum.
Sağ olun hocam, tuşların yeri ezberimde. Aklımdaki büyük bir soru işaretini giderdiniz.

Hocam ben dolar olarak ayarladım TL bazında hatalı gösteriyor gibi gelmişti 1400 dolar normal fiyatı 10.500 TL, 300 dolar vergi 1700 dolar yapıyor 13000 TL'ye yakın oluyor.

Son olarak siparişi tamamlarsan eğer, ürün ulaşınca verdiğin toplam ücret, geliş süresi, gümrük vb konularla ilgili bilgileri aktarırsan çok iyi olur :)
iyi geceler.

Hocam iade durumunu bilmiyorum ama o tahmini vergi fiyatından ucuza gelirse iade verdiğini biliyorum. Forumda bir arkadaş 5TL para iadesi aldığını söylemişti. Bir başka arkadaşta Amazon'dan aldığı klavye kısa sürede bozulunca Amazon ile iletişime geçince tamam başlatalım işlemleri diyerek direk adam daha kargoya falan vermeden( devamını tam olarak hatırlamıyor olabilirim) telefona bildirim gelmiş kargo yola çıktı diye. Sadece sözüme güvenerek nasıl direk yeni ürün yolladılar hala şaşırıyorum, Türkiye'de olsa bin dereden su getirirlerdi tarzı yazmıştı.

Amazon'dan alışveriş için şuna benzer bir şey okumuştum:
Son ödeme ekranında iki seçenek sunuyor TL mi istersiniz Dolar mı diye, orada dolar olarak ödeyin çünkü Amazon olası bir aksiliğe karşı kur oranını biraz yüksek alıyor, tarzı denmişti.

Ne demek hocam, görevimiz.
Hocam vergi iadesini bende duydum olabiliyormuş. Kesinlikle haklı bi sitem türkiyede karın ağrısı bir şeyi iade etmek yok kutusu açıldı, yok servise gidecek falan filan. Bu olay bana daha da güven verdi şuan. Dolar olarak almayı düşünüyorum hocam.

Teşekkürler tekrardan.
Son olarak siparişi tamamlarsan eğer, ürün ulaşınca verdiğin toplam ücret, geliş süresi, gümrük vb konularla ilgili bilgileri aktarırsan çok iyi olur :)
iyi geceler.
Hocam eğer alabilirsem yada cesartimi toplar alırsam. Süreci burada yada yeni bi konuda anlatmayı isterim, gerçekten yeterli bir bilgi yok.

Msi global garantiye kesin girer mi acaba? gs66 stealth modelini alsam 1 yıl garantiden yararlanabilirmiyim? Bu konuda bi sıkıntı yaşar mıyım? Araştırdım ama tam bi netlik bulamadım.

Son düzenleme:
Kanka amazona TR'ye mail at konu çözülür. Bayağı hızlı dönüyorlar.
Hocam amazon tr ile sohbet başlattım amazon.com ile iletişime geçersem daha doğru bir cevap alacağımı söyledi.
Hocam Servispoint'i arayıp sormuştum, kadın laptoplarda var ama ekran kartlarında yok diye biliyorum demişti.
Hocam büyük ihtimal globalden yararlana biliyorum ama emin değilim , amzonda bir soru cevap buldum global garantisi vardır denmiş. Servispoint bir sıkıntı çıkarmazsa dediğiniz gibiyse yüksek ihtimal faydalanabilirim gibi geliyor.
Hocam eğer gözünüzden kaçmışsa diye: Ürünün sayfasının altında satıcı, soruya, 1 yıl uluslararası garanti var şeklinde cevap vermiş.
Hocam yeni gördüm bunu daha , içim rahatladı birazda olsa. Sağolun belirtiğiniz için tekrar.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı