Amerika'ya taşınma

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bazı eyaletlerde 25-30 dolar ama o eyaletlerdede diğer eyaletlere göre olan ürünler pahalı. Şöyle düşünün İstanbul'da 10Tl'ye lahmacun yiyorsunuz. Bodrum'da 30TL.
 
Vatandaşlık alamazsan pek bir imkanı yok gibi ama amcanın orada şirketi varmış o seni stajyer olarak alırsa sonra sen çalışmaya falan başlarsan belki bir şeyler yapabilirsin Amerika Vatandaşlığı kurallarını iyice oku bence.
 
Merhaba, son zamanlarda çok araştırma yapıyordum ve sonunda karar kıldım eğitim hayatım bittikten sonra vize alabilirsem direkt Amerika'ya taşınacağım. Düşüncem şu Türkiye de biraz para biriktirip taşınacağım 1 ayın masrafını çıkaracak bir para ile gidip, iş bulacağım ve ev kiralayıp yaşayacağım. İş ilanlarına baktım en mantıklısı yemek dağıtıcısı olmak ya da Uber yapmak, los Angeles'da ortalama bir pizza dağıtıcısının saatlik maaşı 18 dolarmış (iş ilanlarına falan da baktım doğru), günde 9 saat ve haftada 5 gün çalışırsak aylık 3240 dolar ediyor ve bazı eyaletlerde bu saatlik 25-30 dolara kadar çıkıyor yani aylık yaklaşık 4500 ile 5400 dolar arası değişiyor. Bu maaş çok rahat bir şekilde geçinmeye yetiyor (2017 ABD yoksulluk sınırı 2047 dolar, daha yenisini bulamadım). En basitinden bir pizza dağıtıcısı bile 5000 dolara kadar maaş alabiliyorsa düzgün bir işte ne kadar kazanılacağını düşününce neden ABD'ye göçmek istediğimi anlayacaksınız. Siz ne düşünüyorsunuz tavsiyeleriniz var mı, tecrübeleri olan arkadaşlar varsa yorumlarınızı bekliyorum.

Hocam 2 hafta öncesine kadar bende araştırıyordum aynı kafadayız eğer büyüyünce yapçağın meslek gerçekten iyi olursa ve okuduğun üniversitenin denkliği var ise Amerika zaten seni çağırır fakat eğer bir vasfın yoksa Green Card çekilişine katıl her sene yapılıyor tamamen ücretsiz biraz araştır Green Card nedir diye fakat Green Card alma aşamalarında hesapladım yaklaşık 1600 dolara ihtiyacın olacak zaten Green Card sana orada 10 yıl yaşama hakkı veriyor 5 yıl yaşadıktan sonra vatandaşlık için başvuru yapabiliyorsun. Green Card işlemlerini tamamladıktan sonra (onun aşamaları var) sana 6 aylık vize verilecek o 6 ay içinde Amerika'ya gitmiş olman gerek sonra senin Amerika'ya girişte söylediğin adrese Green Card gönderilecek 1-2 hafta içerisinde ayrıca toplam oraya giderken Türkiye'den götürmen gereken para yaklaşık 14bin dolar. (eğer orada bir evin falan yoksa bir ayarladığın bir otelin veya bir kiralık evin adresini verebilirsin)
 
Dil olarak sıkıntım yok ayrıca orada amcam yaşıyor kendi şirketi var, bu yüzden vize olayları kolay olacak, iş bulamazsam bile amcamın yanında çalışırım diye düşünüyorum.
Böyle yaparsanız orda çok güzel yaşarsınız. Ama oraya gidip hiçbir yeri bilmeden bişey yapılmaz, orayı öğrenene kadar kalınması lazım.
 
Bazı eyaletlerde 25-30 dolar ama o eyaletlerdede diğer eyaletlere göre olan ürünler pahalı. Şöyle düşünün İstanbul'da 10TL'ye lahmacun yiyorsunuz. Bodrum'da 30TL.

Hocam Los Angeles Kansas'dan daha pahalıdır diye düşünüyorum Kansada 26$/h iken LA da 18$/h.
 
Şunu da ekleyeyim, ABD'nin sömürgeci bir bakış açısı vardır. Ne demek bu? Kendisine bir şey katmayacak adamı istemez. Kendine bir şeyler katacak adamın da başkasına bir şeyler katmasını istemez.
Ayrıca ırkçılık üst seviyede. Yani Türk olduğu için çokça iş bulma olsun ev alma olsun sıkıntı yaşayabilir.
 
Orada tam olarak 1ay geçinmek için ortalama Türk lirası ile en az 50 veya 60bin TL biriktirmeniz lazım diye düşünüyorum. Çünkü çoğu ev sahibi 3ay kirayı peşin isteyebiliyor, yengemlerden biliyorum. Yani ev ihtiyaçların vs biraz onlar para tutacak. Türkiye'de bayaa para biriktirmen lazım.
 
Orada tam olarak 1ay geçinmek için ortalama Türk lirası ile en az 50 veya 60bin TL biriktirmeniz lazım diye düşünüyorum. Çünkü çoğu ev sahibi 3ay kirayı peşin isteyebiliyor, yengemlerden biliyorum. Yani ev ihtiyaçların vs biraz onlar para tutacak. Türkiye'de bayaa para biriktirmen lazım.
Bence şimdiden yazın çalışmaya falan başlasın. Ayrıca çok abartı fiyatlı telefon varsa sat daha ucuz ama ihtiyaçlarını karşılayacak bir şey al. Böyle böyle biriktir.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı